Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Πρωτ. Θεόδωρος Ζήσης, Βιβλιοπαρουσίαση - ''Μετά τη Σύνοδο... η δικαστική μου δίωξη'' [ΒΙΝΤΕΟ 2017]

Πρωτ. Θεόδωρος Ζήσης, Βιβλιοπαρουσίαση -  ''Μετά τη Σύνοδο... η δικαστική μου δίωξη'' [ΒΙΝΤΕΟ 2017]

Ομιλία του π. Θεοδώρου Ζήση που εκφωνήθηκε την Κυριακή 6-4-2017, σε κατ' οίκον "Αρχονταρίκι", λόγω της διώξεως από τον Ι.Ν. Αγ. Αντωνίου με εντολή του μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου.
katanixis

ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΑΝΤΕΞΕΙ. ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σήριαλ θα γυρίσει;

amethystos είπε...

Μάς αφήνει άφωνους, πράγματι. Είναι τόσο φτηνή προσωπικότης.

χαλαρωσε είπε...

ο ζησης ειναι μετριου αναστηματος , μαλλον ο θρονος τον ψηλωνει...ο Κυριος να τον φωτισει...θα γινουμε μεγαλα τσιρκα στο τελος... ο Νουνης ψαχνει να βρει τι γινεται εχει χασει την μπαλα. ΜΕΧΡΙ ΧΘΕς ΕΙΤΕ ΑΠΟΤΕΙΧΙΖΟΣΟΥΝ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΚΑΛΩς ΕΠΡΑΤΕΣ ΤΩΡΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΤΟΝ ΣΤΑΝΙΛΟΑΕ ΝΑ ΤΟΥ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΑΤΟΕΓΩΙΣΜΟ ΣΑΣ. Δεν καταλαβες Νουνη, εκει που χορευει ο διαολος σηκωνεται κουρνιαχτος...

amethystos είπε...

Εχει μεγαλομανία. Ενα από τά μεγάλα θέματα τής σημερινής εκκλησίας. Κάτω από τήν βαρειά σκιά τών προτεσταντών ιεραποστόλων οι οποίοι ίδρυσαν τίς οργανώσεις πολεμάται η πορνεία αλλά αγνοείται η ρίζα της η υπερηφάνεια, η οίηση, η οποία σάν οντολογία τού προσώπου αντικατέστησε τήν φτωχή μας ψυχή. Ακόμη καί οι παραδοσιακοί παλαιοημερολογίτες παραδόθηκαν στήν ευκολία τών νοημάτων πού χαρακτηρίσει τήν εποχή μας.
"η στολή της ψυχής", που ζητά ο ψαλμωδός ή υμνογράφος στο γνωστό τροπάριο : " ... Λάμπρυνόν μου την στολήν της ψυχής, Φωτοδότα, και σώσον με", είναι το χοϊκό (και έκπτωτο) σώμα μας με την χοϊκή ( και αμαυρωθείσα ) ψυχή. Αυτό ζητά να λαμπρυνθεί, να γίνει αγιοπνευματικό, να γίνει πνευματοφόρο, καθώς ήταν ψυχή τε και σώματι πρό της πτώσεως . Συνεπικουρεί προς τούτο και ο απ. Παύλος με το "καὶ καθὼς ἐφορέσαμεν τὴν εἰκόνα τοῦ χοϊκοῦ, φορέσωμεν καὶ τὴν εἰκόνα τοῦ ἐπουρανίου." (1Κρ. ιε΄ 49)". Στόν Κυπριανό Χριστοδουλίδη.
Δέν κατανοούμε πλέον ότι ο σκοπός τής αιρέσεως είναι νά καταργηθεί ο Κύριος. Η οικονομία τής Σωτηρίας. Δέν αντέχουμε τό κατά Χάριν, τήν ελευθερία τής συνέργειας καί τής μετανοίας. Προτιμήσαμε τήν κατ' ουσίαν σωτηρία.
Διότι η ουσία τού ανθρώπου είναι τό κατ' εικόνα καί καθ΄ομοίωσιν. Δέν μάς προβληματίζει ο πρεσβύτερος υιός τής παραβολής τού ασώτου ο οποίος ζούσε μαζί μέ τόν Πατέρα, στήν πρό πτωτική κατάσταση αλλά ποθούσε τήν πτώση, τήν κατάρα.

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΑΤΟΕΓΩΙΣΜΟ ΣΑΣ

Έτσι ακριβώς.To είπαν και στα σχόλια στην Κατάνυξη εδώ και καιρό:"Άραγε ξέρουν τι κάνουν ή ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΛΑΙΜΌ ΤΟΥΣ;;"
Kατάλαβες τι γίνεται τώρα;; Ο ένας συμπαρασύρει τον άλλο με τη "μόδα της αποτείχισης", και πηγαίνουν όπως οι Γιαπωνέζοι τουρίστες, σαν κοπάδι. Ανεγκέφαλοι των εντυπώσεων, χωρίς κρίση, παρασύρθηκαν από το νοσηρό πανικό των αποτειχισμένων.
Από κοντά και κάποια ιστολόγια-αναμεταδότες ενός εμμονικού τυποποιημένου λόγου, παλαιοημερολογίτικης ορολογίας, και κοπής! Λες και μας λένε κάτι καινούριο!Σιγά ρε παιδιά!
Θα δείτε σε λίγο καιρό πως θα καταλήξουν όλα αυτά!Όχι δυο και τρεις αλλά χίλιοι δεκατρείς όπως λέει και το τραγούδι. ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ.