Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

Εκρηξη στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης - Δέκα νεκροί και πενήντα τραυματίες.

Δέκα νεκροί και πενήντα τραυματίες είναι ο απολογισμός των εκρήξεων που σημειώθηκαν σε δύο διαφορετικούς σταθμούς στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης το μεσημέρι της Δευτέρας, σύμφωνα με τον Ρώσο κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Οπως αναφέρει το ίδιο πρακτορείο οι εκρηκτικοί μηχανισμοί πυροδοτήθηκαν εντός των συρμών και ο ένας από αυτούς ήταν γεμάτος με μεταλλικά σφαιρίδια, ώστε να προκληθούν όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα. 

Οι τελευταίες αναφορές τοπικών ΜΜΕ, διαψεύδουν τις αρχικές πληροφορίες περί δύο εκρήξεων, αναμεταδίδοντας δηλώσεις της Αστυνομίας που μιλούν για μία μόνο έκρηξη μεταξύ δύο σταθμών του μετρό.

Το πρακτορείο Tass μετέδωσε ότι κοντά στον σταθμό «Sennaya Ploshchad» έχουν ήδη σπεύσει οκτώ ασθενοφόρα ενώ όλοι οι σταθμοί του μετρό παραμένουν κλειστοί. 

Φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζουν τις αποβάθρες να έχουν γεμίσει με πυκνό καπνό και ένα βαγόνι του μετρό κατεστραμμένο.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν εξακριβωθεί τα αίτια της έκρηξης ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας. 

Παράλληλα, ανέφερε ότι έχει ήδη μιλήσει με τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας και εξέφρασε τα συλληπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων.

Ο προϊστάμενος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της χώρας δήλωσε πως θα αυξηθούν σημαντικά τα μέτρα ασφαλείας σε ολόκληρη τη χώρα, χωρίς να σχολιάζει περαιτέρω σχετικά με την έκρηξη.

Πηγή: kathimerini.gr


hassapis-peter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...