Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

Βρώμικος πόλεμος στη Συρία με την “βιαστική” ΕΕ να παίρνει θέση κατά Άσαντ

“Βρώμικος πόλεμος” και “βρώμικο παιχνίδι” στην Συρία.

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι με ασυνήθιστη για τα αντανακλαστικά ταχύτητα , “χρέωσε” την ***επίθεση με χημικά όπλα στη βορειοδυτική Συρία στο καθεστώς Άσαντ! Χωρίς φυσικά να παρουσιάσει ένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό της!

Αν και σ΄ έναν πόλεμο σαν κι αυτόν της Συρίας είναι μάλλον παράδοξο να αναζητάς λογική, είναι βέβαιο ότι ο μοναδικός που αυτή τη στιγμή δε κερδίζει από μια τέτοια ενέργεια,είναι ο Άσαντ.

Συνεπώς η Μογκερίνι και όσοι θα την ακολουθήσουν κάτι επιδιώκουν.

Η Μογκερίνι δήλωσε ότι “φυσικά η κύρια ευθύνη ανήκει στο καθεστώς της Συρίας”.

Αμέσως υψηλόβαθμος αξιωματικός του συριακού στρατού αρνήθηκε τα όσα καταλογίζονται στη Δαμασκό υποστηρίζοντας:

« Αυτό δεν συνέβη και δεν θα συμβεί » και πρόσθεσε πως “οι αντάρτες είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν τοξικά αέρια εναντίον αμάχων για να ενοχοποιήσουν τον συριακό στρατό”.

Ο αξιωματικός υποστήριξε επίσης πως οι αρχικές εκτιμήσεις δείχνουν πως στην Ιντλίμπ ανατινάχθηκε μια αποθήκη χημικών όπλων που ανήκει στους αντάρτες.

Και το Ρωσικό υπουργείο Αμύνης διαψεύδει κατηγορηματικά τις πληροφορίες που μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερς, σύμφωνα με τις οποίες ρωσικά αεροσκάφη έκαναν τον βομβαρδισμό :

«Τα ρωσικά αεροσκάφη δεν πραγματοποίησαν κανένα πλήγμα στην κατοικημένη περιοχή Χαν Σεϊχούν της επαρχίας Ιντλίμπ» ,αναφέρει σε ανακοίνωσή του .

 Δεν χάνει ευκαιρία η Τουρκία

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε  ότι η Τουρκία καταδικάζει τη χημική επίθεση που φέρεται ότι πραγματοποιήθηκε στην ανταρτοκρατούμενη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, χαρακτηρίζοντάς την έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

***επίθεση με χημικά όπλα

πηγη

national-pride.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...