Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

Ο αγιορείτης Γέροντας Σάββας δίνει απαραίτητες διευκρινήσεις για την θέση της ακριβείας καθώς και αναίρεση συκοφαντιών .ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ 'ΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟ 'ΚΕΙ. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ.
Λωρίτου Ελένη είπε...
Απ'ότι φαίνεται το πρόβλημα είναι περίπου φραστικό Λέμε τά ίδια περίπου πράγματα μέ διαφορετική διατύπωση Διαφωνούμε στο άν τά ίδια πράγματα λεχθούν στό πόρισμα επίσημα ή κατ'ιδίαν σέ προσωπικό επίπεδο που εν τέλει είναι και το ουσιώδες και το πρακτικό δηλαδή η πράξη Ωραία τά πράγματα ξεκαθαρίστηκαν ,μάθαμε την θέση και των αγιορειτών πατέρων και του π. Θεόδωρου καί των σύν αυτώ. θά θέλαμε νά παρακαλέσουμε καί τους μέν και τους δέ μετά την προσωρινή ρήξη να προχωρήσουν μαζί ,ενωμένοι μέ σύμπνοια και ει δυνατόν να γίνει απο κοινού το συνέδριο στην Μολδαβία Ως λαός, ως βάση θέλουμε την ενότητα και προς αυτήν την κατεύθυνση πιέζουμε και θέλουμε η φωνή μας να εισακουσθεί
Ανώνυμος είπε...
ΑΥΤΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ. ΕΥΓΕ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ
Φαίη είπε...

Αγαπητή Μαρία, δεν θέλω να ξεκινήσω έναν άλλον μαραθώνιο αλλά θα πρέπει να γίνουν ορισμένες επισημάνσεις.
Ξεκινώ από το τέλος λέγοντας ότι οι κάθετες απόψεις πρέπει να αποφεύγονται. Μόνο οι Άγιοι Πατέρες μπορούν να έχουν κάθετες απόψεις διότι μόνο εκείνοι έχουν το χάρισμα της θείας διάκρισης.
Ο π. Θεόδωρος Ζήσης στην παρουσίαση που έκανε με τους άλλους πατέρες, είπε ότι μόνο όταν υπάρξει καταδίκη από Σύνοδο φεύγει η Χάρις από τα Μυστήρια. Αυτό ακριβώς είχε πει και ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης και αυτά είναι τα ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΑ/ανύπαρκτα (δίχως Χάρη) μυστήρια για τα οποία μιλούσε. Τα ΑΚΥΡΑ Μυστήρια για τα οποία ο π. Σάββας έχει μιλήσει πολλάκις δεν έχουν να κάνουν με το αν έχουν Χάρη ή όχι αλλά με την μόλυνση της ΠΙΣΤΕΩΣ που γίνεται. Οι πατέρες (Θεόδωρος Ζήσης συν αυτώ) κάνουν ΟΙ-ΚΟ-ΝΟ-ΜΙ-Α με απώτερο σκοπό να σταματήσουν τι άλλο; Μα την μόλυνση της Πίστεως. Είναι πάααρα πολύ λεπτό το θέμα για να το πιάνουμε έτσι χοντροκομμένα διότι υπάρχει κίνδυνος να ακυρώσουμε την ΑΚΡΙΒΕΙΑ της Αγιοπατερικής Παράδοσης. Δεν θέλουμε να κάνουμε την οικονομία ακρίβεια είπε σε ένα σημείο, ορθώς, ο π. Θεόδωρος Ζήσης.
Και θα συμφωνήσω με το σχόλιο της κ. Λωρίτου Ελένης. 
Σέ ποιά εκκλησιαστική γλώσσα τά ΑΚΥΡΑ Μυστήρια σημαίνουν τήν μόλυνση τής ΠΙΣΤΕΩΣ;;;

5 σχόλια:

maria.p. είπε...

"Xαίρομαι με τις διευκρινήσεις του π.Σάββα, γιατί το θέμα της "ακρίβειας" έτσι όπως το θέτει δεν έχει καμία σχέση με τον τρόπο που το αντιλαμβάνονται και το παρουσιάζουν κάποιοι άλλοι [σχισματικοί στο φρόνημα].
Λέει λοιπόν ότι πρέπει να αποφεύγουμε ναούς που μνημονεύονται οικουμενιστές, έτσι ώστε να πιεστούν τα πράγματα, αλλά μπορεί να γίνει οικονομία [σε ατομικό επίπεδο]. Και επίσης λέει ότι σαφώς υπάρχουν στην Εκκλησία πάρα πολλοί με ορθόδοξο φρόνημα άσχετα αν δεν έχουν διακόψει την μνημόνευση, και ότι πρέπει οι πιστοί να είναι σε επαφή μαζί τους με αγάπη, ώστε όλοι μαζί να αφυπνιστούμε, και να αγωνιστούμε, και ότι ποτέ δεν ισχυρίστηκε ούτε θα ισχυριστεί ότι αυτοί που διέκοψαν είναι οι μόνοι Ορθόδοξοι [δηλ. ότι μόνο αυτοί έχουν Θεία Χάρη].
Το πνεύμα των λόγων του, δεν έχει καμία σχέση με κάποια άλλα πράγματα που ακούμε.
Όλοι συμφωνούμε και το έχουμε πει απ΄την αρχή, ότι πρέπει να στηρίξουμε τους αγωνιστές πατέρες, και παράλληλα πρέπει να επιδιώκουμε τον προσωπικό μας αγιασμό [ΚΑΙ μέσω των Μυστηρίων] για τα οποία ο π.Σάββας ούτε καν υπαινίχθηκε τις βλασφημίες περί άκυρων ή ανυπόσταστων ή αποχώρησης της Θείας Χάρης. Το αντίθετο μάλιστα, είπε ότι "σαφώς δεν είναι οι μόνοι Ορθόδοξοι".
Το θέμα της αποχής το συνδέει καθαρά με λόγους ποιμαντικούς και εξέλιξης του αγώνα [με το οποίο συμφωνούμε], και όχι με θέματα υποτιθέμενου "ΜΟΛΥΣΜΟΥ" από τα Μυστήρια [γιατί αν πίστευε κάτι τέτοιο δεν θα δεχόταν την γραμμή της οικονομίας και συμμετοχής σε ατομικό επίπεδο].
Όπως βλέπουμε λοιπόν τα πράγματα είναι πολύ λεπτά και χρειάζεται να διευκρινίζονται επακριβώς.
Δυστυχώς τον π.Σάββα τον καπηλεύονται όσοι έχουν φτάσει σε τελείως άλλη οπτική [πλανεμένη και βλάσφημη κατά τη γνώμη μου] που θεωρούν ότι είναι οι μόνοι Ορθόδοξοι που απέμειναν με Θεία Χάρη, και όλοι οι υπόλοιποι είναι εκτός."


Αγαπητέ Αμέθυστε, αυτά που έγραψα απορρέουν από την αγωνία μας [που είναι μεγάλη γιατί ο διάβολος με "μορφή ευσεβείας" προσπαθεί να γκρεμίσει τα πάντα].
Με βάση αυτό προσπαθούμε να προβάλουμε οτιδήποτε είναι προς τη σωστή κατεύθυνση απ΄όπου κι αν προέρχεται, έστω και ετεροχρονισμένα.
Έτσι λοιπόν προσπαθούμε να διαχωρίσουμε τα πράγματα μέσα σε όλη αυτή τη σύγχυση.
θέλω όμως να προσθέσω σχετικά με το σχόλιό σου, ότι αν αυτά ειπώθηκαν από τον π.Σάββα για λόγους διπλωματίας ή υπό την πίεση της αποχής των πατέρων [ενώ δεν τα πιστεύει], θα φανεί στην πορεία, και πρέπει να το στηλιτεύσουμε αμέσως.

amethystos είπε...

Δέν υπάρχει τό περιεχόμενο τού όρου αίρεση. Υπάρχει αντίδραση στά κείμενα τής ψευδοσυνόδου.Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι βρισκόμαστε σέ μιά παρατεταμένη κατάσταση η οποία έχει δημιουργηθεί από τίς υπογραφές τής Φερράρας-Φλωρεντίας. Δέν είναι αλήθεια. ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ. Εάν τό συλλαμβάνουμε σάν σταθερό είναι τό αγαθό. Δέν υπάρχει θεολογία. Ο λόγος τού Αγίου Πόποβιτς δέν είναι επαρκής. Διαμορφώθηκε στά εργαστήρια τής νεοορθοδοξίας, τής φιλοσοφίας τού προσώπου. Αυτό τόν ορισμό είχε δώσει καί ο Γέροντας Σωφρόνιος. Πρόσωπο είναι η προσευχή γιά τούς πάντες.Σήμερα επαναστατούν οι πρώην συνεργάτες τού οικουμενισμού. Ζήσης, Τρικαμηνάς καί οι σύν αυτώ. Συνεργάτες επισκόπων. Ανθρωποι πού έχουν γευθεί τόν καρπό τής εξουσίας. Δέν πουλάμε τά πρωτοτόκια στούς αυτοανακηρυχθέντες σωτήρες.

χαλαρωσε είπε...

Ο π. Σαββας ειναι διγλωσσος και οπως εχει γραφτει κατ επαναληψη στον ιστοτοπο ειναι χωρις περιεχομενο ολη η κινηση. Κοινως ειναι δονκιχωτισμος. ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΙΩΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΤΑ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ.

maria.p. είπε...

Ούτε κι εγώ πιστεύω αδελφέ σε αυτόκλητους "σωτήρες" [Ένας είναι ο Σωτήρας]. Το έχω πει απ΄την αρχή ότι δεν θα υποστηρίξουμε κανένα απροϋπόθετα.
Η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται. Αλλά δεν αντέχω την βλασφημία ότι "ο Κύριος μας εγκατέλειψε" και ότι "100 χρόνια δεν έχουμε Θεία Χάρη ούτε Άγια Μυστήρια", ότι είμαστε όλοι "αιρετικοί και μολυσμένοι". Φαντάσου που φτάσαμε. Να προσπαθούμε πιά για τα αυτονόητα, διυλίζοντας λόγια ανθρώπων [που υπάρχουν πιθανότητες να γίνουν αποδεκτά].
Αυτή η ψευδοσύνοδος όπως είπες έγινε τώρα το μόνο σημείο αναφοράς.Το μόνο περιεχόμενο των πραγμάτων.Πόσες φορές το είπαμε και πόσες φορές λοιδορηθήκαμε.
Πόσες φορές είπαμε ότι "δεν γινόμαστε αιρετικοί επειδή μπήκαν κάποιες υπογραφές σε κάποια κείμενα" αλλά γιατί αφήσαμε τον Κύριο και στήσαμε είδωλα μέσα στην καρδιά μας ακόμα και με θρησκευτικό επένδυμα. Και αυτό το εκλάμβαναν σαν προσπάθεια υποβάθμισης της ψευδοσυνόδου και [έστω και μη ηθελημένης] προώθησης του οικουμενισμού.Τι να πεις από κει και πέρα.Ο Θεός να βάλει το Χέρι Του εδώ που φτάσαμε. Είναι μια προχωρημένη σήψη της στρέβλωσης.Που θα οδηγήσει;; Το πιθανότερο σε μερικές ακόμα ομάδες που δεν θα τα βρίσκουν μεταξύ τους. Όμως μέσα σε όλα αυτά που διαδραματίζονται δεν πρέπει να χάσουμε τον προσανατολισμό μας.Έστω και ατομικά. Είναι η εποχή που όλα διαλύονται σε όλα τα επίπεδα. Τα προείπε ο Ίδιος ο Κύριος.Να κρατήσουμε όρθια την ψυχή μας.Ο υπομείνας εις τέλος σωθήσεται.

amethystos είπε...

ΑΜΗΝ!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...