Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Ο ΠΟΥΤΙΝ… «ΒΟΗΘΗΣΕ» ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ RUSYAGATE!



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Ένα πολύ σημαντικό ερώτημα που τέθηκε με τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στην Συρία και από μερίδα του τουρκικού τύπου, είναι γατί δεν ενεργοποιηθήκαν τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα, S-300 και S-400, τα οποία υπό κανονικές συνθήκες ούτε μύγα δεν θα μπορούσε να πετάξει πάνω από τον συριακό εναέριο χώρο, πολύ περισσότερο δε επιθετικοί πύραυλοι.

Στο ερώτημα αυτό δίνεται μια αναπάντεχη αλλά πολύ πειστική απάντηση, από τον γνωστό Ρώσο πολιτικό και στρατηγικό αναλυτή, İgor Eydman, όπως αποκαλύπτεται στην εφημερίδα Hürriyet, από τον ανταποκριτής της στην Μόσχα, Nerdun Hacıoğlu. 
Σύμφωνα με τις απόψεις αυτές, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε στριμωχτεί πολύ άσχημα από τις αποκαλύψεις για υπόγειες διασύνδεεις του με ρώσικους παράγοντες πριν από τις αμερικανικές εκλογές, σε σημείο να απειλείται ακόμα και η θέση του στο προεδρικό αξίωμα. 
Από την δύσκολη αυτή θέση του Τραμπ αποφάσισε να τον βγάλει ο ίδιος ο Πούτιν και σε «συνεννόηση» έδωσε την έγκριση του για τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς χωρίς να υπάρξει ενεργοποίηση των συστημάτων S-300 και S-400. 
Έτσι η εικόνα του Τραμπ, που είχε τρωθεί σε μεγάλο βαθμό στον αμερικανικό λαό ανυψώθηκε στα ύψη καθώς έδειξε μια αποφασιστικότητα που ούτε ο Ομπάμα δεν είχε τολμήσει να δείξει στο συριακό και αυτό τον ισχυροποίησε στην θέση του, κάτι που επιθυμεί διακαώς και η Μόσχα. 
Έτσι με 59 «σμπάρους πολλά τρυγόνια» και για τον Πούτιν και για τον Τραμπ, αλλά κυρίως για την παγκόσμια ειρήνη. 
Τώρα όλα τα άλλα για απειλή αμερικανόρωσικής σύρραξης είναι για να… έχουμε ένα λέμε. 
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr
lithosfotos

Δεν υπάρχουν σχόλια: