Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Ψήφος εμπιστοσύνης από 145 συν 6 βουλευτές


Ψήφος εμπιστοσύνης από 145 συν 6 βουλευτές

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Με τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τους έξι «πρόθυμους» ο Αλέξης Τσίπρας πήρε την ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή και ετοιμάζεται για τον δεύτερο γύρο, της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Η Κατερίνα Παπακώστα, ο Κώστας Ζουράρις, η Έλενα Κουντουρά, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο Β. Κόκκαλης αλλά και ο Σπύρος Δανέλλης έδωσαν το φιλί της ζωής στον Αλέξη Τσίπρα, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μια κυβέρνησης «κουρελού» η οποία προφανώς έχει ημερομηνία λήξης.
Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο υπουργοί προερχόμενοι από τους Ανεξάρτητους Έλληνες απουσίαζαν στη Κίνα, οπότε ψήφισαν με επιστολική ψήφο. Με άλλα λόγια, απέδρασαν από μια ιδιαίτερα σημαντική ψηφοφορία ενώ ούτε καν μπήκαν στον κόπο να αιτιολογήσουν τη θετική τους ψήφο. Από την άλλη πάλι μόνο ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος αλλά και ο Σπ. Δανέλλης είχαν το κουράγιο να δικαιολογήσουν την απόφασή τους.
Σε κάθε περίπτωση, πλέον η Βουλή στρέφει το βλέμμα της στην κατάθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών αλλά και στη νέα σύνθεση των κοινοβουλευτικών Επιτροπών. Πλέον τα σενάρια για το πότε θα κατατεθεί δίνουν και παίρνουν, ωστόσο ως φαίνεται η Ολομέλεια θα την εγκρίνει (αν προφανώς δεν υπάρξει κάποι μπλόκο) την ερχόμενη εβδομάδα.
Για την ιστορία σε σύνολο 299 βουλευτών (έλειπε λόγω ασθένειας ο Γ. Κασαπίδης) η κυβέρνηση συγκέντρωσε 151 θετικές ψήφους, ενώ 148 ήταν οι αρνητικοί ψήφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: