Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

"Η ΠΑΛΑΜΙΚΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ" ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΣΤΗΝ ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ

Artwork: Ιωάννης - Πορφύριος Καποδίστριας

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 12 και 13 Ιανουαρίου 2019, η Στέγη Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς, σε συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων & το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας διοργανώνει εκδηλώσεις για την επέτειο των 160 χρόνων από την γέννηση του ποιητή στην πόλη της Πάτρας. 
Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί στην ανακαινισμένη Οικία Παλαμά, επί της οδού Κορίνθου, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα: «Ο Ποιητής γράφει στις εφημερίδες και τα έντυπα της εποχής του».
Μετά τα εγκαίνια της έκθεσης, ο θεολόγος-μουσικός Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος, θα παρουσιάσει την «Παλαμική Ανθολογία» του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ως μαθητής της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, σε ένα τετράδιο με τον τίτλο «Ποιήματα» κατήρτισε μία προσωπική ποιητική ανθολογία, η οποία περιλαμβάνει, από το 1954 ως το 1970, 79 ποιήματα από 35 ποιητές, 32 Έλληνες και 3 ξένους. 
 Η συνέχεια fanarion

ΜΙΑ ΖΩΗ COPY PASTE ΑΥΤΟΣ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ. Η ΤΥΧΗ ΤΟΝ ΕΥΝΟΗΣΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΤΕΧΝΗ.

1 σχόλιο:

χαλαρωσε είπε...

https://www.pentapostagma.gr/2019/01/%ce%b5%cf%84%ce%bf%ce%b9%ce%bc%ce%ac%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b2%ce%bf%ce%ba%ce%ac%cf%84%cf%83%ce%b9%ce%b1-%ce%bf%ce%b9-%ce%bf%cf%85%ce%ba%cf%81%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%af-%cf%83.html

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΩΝΗ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ.

ΕΠΙΣΗΣ: Η πονηριά έγκειται στο γεγονός πως ο Δραμπίνκο είναι ένας από τους δύο πρώην ιεράρχες της κανονικής ουκρανικής Εκκλησίας που αποστάτησαν και εντάχθηκαν στην αποκαλούμενη «Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας» στη «Σύνοδο ενοποίησης» στις 15 Δεκεμβρίου.

Ο ίδιος είναι κανονικά χειροτονημένος μιας και ήταν στην κανονική Εκκλησία, οπότε οι Ουκρανοί υποστηρίζουν πως δεν μπορούν να μην τον δεχτούν στους Αγίους Τόπους, όπως πιθανόν θα γινόταν με άλλους Επισκόπους της νεάς εκκλησίας που δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη από καμία αυτοκέφαλη Εκκλησία και προέρχονται από τις τάξεις των σχισματικών….

ΑΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΡΩΤΕΙΟ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.
ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΘΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ!!!!!