Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Γ. Τράγκας: Ο σύγχρονος γερμανικός διπολισμός στην Ελλάδα

Ο Μητσοτάκης θα καταλήξει στα ανοικτά στόματα των κροκοδείλων με την κατηγορία ότι επέτρεψε στα εθνικά και στο μεταναστευτικό να συμβούν τέρατα και σημεία

Ουδέν νεότερο από το μέτωπο της πολιτικής ανεπάρκειας. Ο πρωθυπουργός αντάμωσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης εντός του κοινοβουλίου και απλά αντήλλαξαν ύβρεις. Ο ένας είπε τον άλλον αναξιόπιστο και πολιτικό απατεώνα και μετά πέρασαν αυτοί καλά και εμείς μία από τα ίδια.
Ο πρωθυπουργός αντιμετωπίζει σε όλη τη χώρα «καυτά», βασανιστικά ερωτήματα για όσα δεν κάνει η κυβέρνησή του στα ελληνοτουρκικά, στο μεταναστευτικό και στην οικονομία. Ο αντίπαλός του αντιμετωπίζει γκρίνιες στο εσωτερικό του κόμματός του και ονειρεύεται να απορροφήσει το ΠΑΣΟΚ. Αυτό το λέει διεύρυνση.
Στην πραγματικότητα και οι δύο πέτυχαν να αναγνωρίσουμε ένα κρατίδιο στα πλευρά μας ως Μακεδονία χωρίς να πάρουμε κανένα αντάλλαγμα, να οδηγούμεθα τώρα στη Χάγη για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και να μαζεύουμε με σχολαστικότητα τα λεφτά των Γερμανών. Αυτός είναι ο σύγχρονος γερμανικός διπολισμός στην Ελλάδα. Οι υπόλοιπες κόντρες, χαμηλού πολιτικού επιπέδου είναι για τα μάτια του κόσμου που απορεί και κουράζεται με όσα βλέπει να γίνονται.
Από την Παρασκευή το πρωί έκοβα βόλτες στη Βόρειο Ελλάδα, κοντά στα σύνορα. Στην αρχή πήγα στην Έδεσσα και μετά στην Καστοριά. Εκεί στο χωριό Νησί άνοιξα ένα εκκλησάκι που το λένε : «Παναγία η Μακεδονησιώτισσα». Μετά πήγα στην Καστοριά μέσω Κλεισούρας από Αμύνταιο και Νυμφαίο για να δω φίλους μου γουνοποιούς. Τόσο στην Έδεσσα, όσο και στην Καστοριά δεν έχουν δει ακόμα την ανάπτυξη του κου Μητσοτάκη.
Δύο πανέμορφοι, ευλογημένοι τόποι με καταρράκτες και λίμνες, όπως και οι γύρω περιοχές, που δεν έχουν αισθανθεί καθόλου τα οικονομικά μέτρα της νέας κυβέρνησης. Στην Έδεσσα η αγορά είναι χειρότερη από πέρσι, ο δήμαρχος βάζει άκομψα κολωνάκια παντού, αλλά η αγορά δεν τονώνεται. Στην Καστοριά οι γουναράδες έχουν πολλά προβλήματα, μιλάμε για 1200 επιχειρήσεις που θα έπρεπε και αυτή η κυβέρνηση να σκύβει πάνω σε αυτά τα προβλήματα το κεφάλι αλλά δεν το κάνει. Μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα γούνας και δερμάτινων ειδών σε όλο τον κόσμο. Μιλάμε για μια πανέμορφη πόλη που θα έπρεπε να έχει εσωτερικό και εξωτερικό τουρισμό όλο το χρόνο. Και όμως την αφήνουν να φθίνει.Το χειρότερο πρόβλημα για τις εκατοντάδες οικογένειες των γουναράδων δεν είναι η δράση των ακτιβιστών, είναι η φορολογία του μνημονίου και η έλλειψη ενδιαφέροντος του αθηνοκεντρικού κράτους.
Σκοτώνονται μεταξύ τους οι πολιτικοί στην Αθήνα αλλά όλα τα σχέδια σε βάρος των συμφερόντων της χώρας προχωρούν κανονικά.Παρά το γεγονός ότι ο Σάρατς μπορεί να πέσει από στιγμή σε στιγμή και να καταληφθεί η Τρίπολη από τις δυνάμεις του Χαφτάρ, ο ΟΗΕ – όπως έγινε γνωστό- προτίθεται να κατοχυρώσει και να ανακοινώσει τις συντεταγμένες της παράνομης ΑΟΖ που κήρυξε ο κος Ερντογάν με τον κο Σάρατς. Το «καυτό» ερώτημα παραμένει και είναι γιατί ο κος Μητσοτάκης με τον κο Αναστασιάδη δεν κήρυξαν της ΑΟΖ Ελλάδας – Κύπρου; Ποιοι επέβαλαν, στον ελληνισμό να μην κηρύξει την ΑΟΖ Ελλάδας – Κύπρου, ενώ και οι δύο γνώριζαν, για την ακρίβεια τους το είχε πει ο Ερντογάν, ότι πρόκειται να κάνει τη δική του με τον Σάρατς. Είναι ένα ερώτημα στο οποίο δεν απαντά ούτε η Αθήνα, ούτε η Λευκωσία, ούτε θέλει να σχολιάσει ως αντιπολίτευση ο κος Τσίπρας.
Γιατί δεν κηρύξαμε τη δική μας ΑΟΖ και τώρα θα υποδεχτούμε επισήμως τα γεωτρύπανα της Τουρκίας νότια της Κρήτης; Και επειδή αυτό θα γίνει επίσημα με τη βούλα του ΟΗΕ θα πάμε πιο εύκολα στη Χάγη για μοιρασιά, για να μην τα χάσουμε όλα και βρεθεί η Τουρκία σε όλο το Αιγαίο και σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο, χωρίς να υπάρχει ούτε Χάγη, ούτε Κόφι Ανάν 2, ούτε διμερείς συνομιλίες.
Το πολύ πολύ να υπάρξει αλλαγή κυβέρνησης στην Αθήνα και να δούμε τον Τσίπρα πάλι στο Μαξίμου και τον Μητσοτάκη στο σπίτι του, γιατί δεν πρόκειται να τον αφήσουν οι κροκόδειλοι της ΝΔ, ούτε στιγμή παραπάνω. Στο everglade της ΝΔ ο Μητσοτάκης θα καταλήξει στα ανοικτά στόματα των κροκοδείλων με την κατηγορία ότι επέτρεψε στα εθνικά και στο μεταναστευτικό να συμβούν τέρατα και σημεία.
Ο Μηταράκης θα θυσιαστεί ως Ιωάννα της Λοραίνης. Μαθαίνω ότι είπε στον Μητσοτάκη, έτσι και αλλιώς εκεί δεν πρόκειται να ξαναβγώ ποτέ βουλευτής. Ο Μητσοτάκης και η ΝΔ πιθανότατα θα χάσουν όλες τις ψήφους, τόσο στα νησιά, όσο και τις περισσότερες στη Βόρειο Ελλάδα. Οι μετρήσεις που γίνονται δεν απηχούν την πραγματικότητα. Βέβαια, οι περισσότεροι πολίτες έχουν καταλάβει ότι και τα δύο κόμματα είναι καρμπόν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εθνικά Θέματα:"Η Ελλάδα παίζει τα ρέστα της"
https://www.youtube.com/watch?v=BRTgOQuZvC4