Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Στη Φινλανδία ο Δημητριάδος Ιγνάτιος

πηγή : Αmen.gr

Ανακοίνωση μητρόπολης Δημητριάδος

Στην Φινλανδία μεταβαίνει σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, προσκεκλημένος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Καρελίας & Πάσης Φινλανδίας κ. Λέοντος, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συνέδριο που διοργανώνει η Ένωση Ορθοδόξων Ιερέων Φινλανδίας στην πόλη Oulu, 6-8/2/2011.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου ο κ. Ιγνάτιος θα αναπτύξει δύο εισηγήσεις με τα εξής θέματα: «Μυστηριακή ζωή στη σύγχρονη ενορία» και Η Ορθόδοξη Ενορία στον 21ο αιώνα»

Ο Σεβασμιώτατος την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου θα λειτουργήσει στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ουσπένσκι, στο Ελσίνκι και το μεσημέρι θα παρακαθίσει σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Γενικός Γραμματέας του Οικουμενικού Συμβουλίου Εκκλησιών της Φινλανδίας Ορθόδοξος Ιερέας π. Heikki Houtounen.

ΣΧΟΛΙΟ : Ίσως ο πιό κατάλληλος άνθρωπος νά μιλήση για αυτό τό θέμα. Ο πρωταθλητής τής αερολογίας. Θά φουσκώσει ψεύδη τούς Φινλανδούς. Πού γνώρισες ευλογημένε Ενορία καί θά μεταφέρεις τήν εμπειρία σου στούς Φινλανδούς; Η ανυπαρξία ενορίας δέν διέλυσε τήν εκκλησία μας; Καί δικαίως; Μπορεί νά υπάρξει εκκλησία χωρίς ενορία; Ποιός θά φτιάξει ενορία εσύ ή ο Μεσσηνίας;


Αμέθυστος

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

" Η ανυπαρξία ενορίας δέν διέλυσε τήν εκκλησία μας; Καί δικαίως; Μπορεί νά υπάρξει εκκλησία χωρίς ενορία; Ποιός θά φτιάξει ενορία εσύ ή ο Μεσσηνίας"
..............
ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΚΑΗΜΟΣ...
ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΣΗΚΩΣΑ ΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ-Ο ΛΑΙΚΟΣ-ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΗ ΦΤΙΑΞΑΜΕ, ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ-ΤΩΝ ΔΕΣΠΟΤΑΔΩΝ ΕΡΗΜΗΝ- ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΙΕΡΕΑ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ!

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρον. Ας Αφήσουμε Λιγάκι τον Χρόνο να μας Δείξει τι θα Κάνει εκεί Πέρα στην Φιλανδία και ας μην Κρίνουμε Πριν να Δούμε. Ότι Έχει Κάνει Αυτός ο Μητροπολίτης Πολλές Βλακείες το Τελευταίο Διάστημα είναι Αλήθεια Έχει Όντως Ανάγκη από Φώτιση Θεού!

ΧΡΙΣΤΙΝΑ Ν. είπε...

Υπ'όψιν ότι η Εκκλησία της Φινλανδίας εορτάζει το Πασχάλιο με τους Παπικούς. Θεωρείται ότι έχουν παραβιάσει όρο της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου. Με αυτούς όμως έχει πλήρη εκκλησιαστική επικοινωνία και ο Δημητριάδος και οι λοιποί οικουμενιστές. Ένα πάντως είναι το σίγουρο ότι αυτός ο άνθρωπος πλέον δεν μπορεί να μας πείσει για την ορθοδοξότητά του.

Ανώνυμος είπε...

Χριστίνα Ν.
όσο θα ξοδεύεστε σε... πλατωνικές διαμαρτυρίες, τα πράγματα θα γίνονται ΟΛΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.
Μια πρόταση;
Μια λύση;
Μια δράση;
Τι θα προτείνατε;

amethystos είπε...

Δέ θα ξέρετε βεβαίως πώς ο Πλάτων πουλήθηκε δύο φορές σκλάβος λόγω των διαμαρτυριών του. Εμείς στόν καιρό μας διαμαρτυρηθήκαμε μιλήσαμε αποδείξαμε προκαλέσαμε και μείναμε στο τέλος εμείς και ο κούκος, οι Έλληνες είναι πλέον όπως έλεγε και ο Τσέχωφ: ΝΕΚΡΕΣ ΨΥΧΕΣ.