Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Το επόμενο ολισθηρό βήμα της ελληνικής δικαιοσύνης. Εισαγγελέας Ευάγγελου Μπακέλου προς αξιωματικούς ΕΛΑΣ: «Γιατί δεν συλλάβατε αμέσως τον Εφραἰμ;». Προκαταρκτική έρευνα εις βάρος τους για παράβαση καθήκοντος!!

Πηγή : Αναβάσεις

Δεν τους έφτανε η φυλάκιση του ηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου γέροντα Εφραίμ. Δεν νοιάστηκε κανείς ότι η απόφαση και πράξη "αρπαγής" του γέροντα καταλύει για πρώτη φορά με αυτόν τον αήθη τρόπο το αυτοδιοίκητο του Αγίου Όρους. (βλέπε Καθηγητής Πανεπιστημίου Μαρτζέλος: "Παραβίασαν το αυτοδιοίκητο του Αγίου Όρους" & Η σύλληψη του Γέροντα Εφραίμ είναι παράνομη. Σπύρου Μπαζίνα
&
Για «Πρωτοφανείς και αήθεις καταστάσεις» διαμαρτυρήθηκαν οι Αγιορείτες στον Στ.Δήμα για τον τρόπο σύλληψης του Εφραίμ

Τώρα περνάμε στο επόμενο επίπεδο. Περνάμε στην τρομοκράτηση των αστυνομικών που εστάλησαν να συλλάβουν τον γέροντα Εφραίμ, διατάσσοντας προκαταρκτική έρευνα σε βάρος τους για παράβαση καθήκοντος, οι οποίοι υποτίθεται έπρεπε να τον συλλάβουν άμεσα μεταφέροντάς τον στο Κέντρο Υγεία Καρυών, και όχι φρουρούμενο στο κελί του μέχρι να αναρρώσει και να τον συνοδεύσουν εν συνεχεία στην Αθήνα στην Εισαγγελία Εφετών και από εκεί να τον εγκλείσουν στις Φυλακές Κορυδαλλού παραμονές Χριστουγέννων όπως και έγινε! Μάλλον αν τον πυροβολούσαν από την αρχή δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα!


Για όσους νόμισαν ότι αυτή η χωρίς στοιχεία φυλάκιση του γέροντα Εφραίμ είναι μια υπόθεση η οποία πολύ εύκολα θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος, μετά από αυτήν την ενέργεια, πρέπει να καταλάβουν ότι βιώνουμε τις απαρχές ενός διωγμού της Εκκλησίας, ξεκινώντας από την διάλυση του αυτοδιοίκητου Αγίου Όρους, φυλακίσεις ηγουμένων χωρίς στοιχεία, και μόνο ο Κύριος γνωρίζει τα επόμενα αντίχριστα βήματα. (βλέπε
O Hγούμενος Eφραίμ είναι μόνο η αρχή. Ακολουθεί ο Διωγμός. Νίκου Χειλαδάκη

Η είδηση από ΑΠΕ-ΜΠΕ -
ethnosnews.com
Προκαταρκτική σε βάρος αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση Εφραίμ

Προκαταρκτική έρευνα σε βάρος των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν την ευθύνη για την εκτέλεση της απόφασης σχετικά με την προσωρινή κράτηση του ηγούμενου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ευάγγελος Μπακέλος έδωσε εντολή στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάμπρο Τσόγκα να διενεργήσει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τελέστηκε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.
Στην παραγγελία του αναφέρει ότι οι αστυνομικοί που μετέβησαν στο Αγιον Όρος όφειλαν να εκτελέσουν το ένταλμα προσωρινής κράτησης που εξέδωσε η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών σε βάρος του ηγούμενου Εφραίμ για την υπόθεση των ανταλλαγών της Μονής με το Δημόσιο και να τον οδηγήσουν φρουρούμενο στο Κέντρο Υγείας των Καρυών προκειμένου να ξεπεράσει εκεί το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.
Ως γνωστών, ο ηγούμενος Εφραίμ παρέμεινε φρουρούμενος στο κελί του στη Μονή Βατοπεδίου, μετά το πρόβλημα υγείας που παρουσίασε παραμονή των Χριστουγέννων, κι έμεινε εκεί, μέχρι την ανάρρωσή του, τρεις μέρες αργότερα, οπότε οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών και μετέπειτα στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται έκτοτε.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όταν μιλούν οι "άγιοι" πατέρες για κατάργηση του αυτοδιοικήτου του Αγίου Όρους, δεν το καταλαβαίνουν, ότι ενεργούν ως φαιδρές φιγούρες, τη στιγμή που οι ίδιοι, μόνοι τους έβγαλαν τα ματάκια τους, καλώντας τους μπάτσους, χρόνια τώρα, για μέχρι θανάτου πολιορκία της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου;
Ναι, ξέρω, πάλι δεν θα ανεβάσετε το σχόλιο, μήπως και προβληματιστεί κανένας έρημος αναγνώστης.
Δικαιωμά σας.
Αλλά να μην κατηγορείτε τους άλλους που κρατάνε μαχαίρι και κόβουν το πεπόνι.
Και σεις μια από ΤΑ ΙΔΙΑ είστε και μόνον τα γένεια σας ευλογείτε και δεν δίνετε βήμα σε αντίθετη άποψη.

Τόσο εμπαθείς τυγχάνετε δυστυχώς.

Ανώνυμος είπε...

" Δεν νοιάστηκε κανείς ότι η απόφαση και πράξη "αρπαγής" του γέροντα καταλύει για πρώτη φορά με αυτόν τον αήθη τρόπο το αυτοδιοίκητο του Αγίου Όρους".
,,,,,,,,,,,,,
ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ ΓΙΑ πρώτη ΦΟΡΑ.
ΓΙΑ δεύτερη το καταργεί.Σκεφτείτε λίγο και από μόνοι σας. Οχι να επαναλαμβάνετε σαν υπνωτισμένοι ό,τι σας λένε οι "άγιοι"πατέρες.

Η ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ, χρόνια τώρα, ΑΠΟ ΜΠΑΤΣΟΥΣ, ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ.

amethystos είπε...

Για τελευταία φορά ασχολούμαστε με τους παλαιοημερολογίτες. Κανένας αιρετικός δέν άλλαξε ποτέ. Στην περίπτωση της εσφιγμένου, η διαταγή εδώθη απο τον αρχηγό του Αγίου Όρους. Απο το Βαρθολομαίο, όχι απο την αστυνομία. Ξέρουν οι Αγιορείτες τί λένε. Απλώς χρειάζεται κάποια λογική η οποία απουσιάζει απο τους αιρετικούς.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι αμπελοχώραφο του κυρίου Βαρθολομαίου το Άγιο Όρος, για να διατάσσει να μπαίνει μέσα η Αστυνομία.Και όταν μόνος του ανοίγει την πόρτα στους κύνες της κρατικής εξουσίας, μετά, οι κύνες, παίρνουν από μόνοι τους πλέον το δικαίωμα, κατά την λαική ρήση που λέει:"Δώσε θάρρος στο χωριάτη, να σ'ανέβη στο κρεββάτι". Τώρα που άνοιξε ο ασκός του Αιόλου, ΤΙΠΟΤΑ δεν θα αφήσουν στη θέση του.
Τα παιδιά είναι ξύπνια και ξηλώνουν, ένα ένα τα τείχη, και με σύστημα.
Αλίμονο στους πιστούς που κοιμούνται όρθιοι!

amethystos είπε...

Το Άγιο Όρος ανήκει στο πατριαρχείο Κων/πόλεως. Όλα τα υπόλοιπα δείχνουν τη δυσκολία και την απόφαση μίας φανατικής ψυχής, να αποφύγει την πραγματικότητα. ΚΑΛΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ.