Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

ΣΧΟΛΙΟ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙ-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ


ΣΧΟΛΙΟ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙ-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ.
Γιατί αναφέρετε την ολιγωρία μόνο των επισκόπων και του Ναυπάκτου ιδιαίτερα και αφήνετε στο απυρόβλητο τους τάχα μου ηγέτες του αντι/οικουμενιστικού αγώνος; Γιατί χαϊδεύετε τον Ζήση και τον Μεταλληνό που παριστάνουν τους αρχηγούς και είναι οι «κωλοτούμπες» στο χώρο μας; Είδατε κάποιος από αυτούς να παρουσιάζει τις αιρέσεις του Ζηζιούλα και να τις αναιρεί; Δεν γνωρίζουν από χρόνων πολλών τα κουσούρια του;
Σας μεταφέρω κάτι που μου διηγήθηκε πρόσωπο που ήταν παρών σε κάποια συγκέντρωση της Συνάξεως ιερέων στην Γαντζέα Αλμυρού του Βόλου. Εκεί ο Μεταλληνός, επειδή κατηγορήθηκε από κάποιους ότι συλλειτουργεί με τον Ζηζιούλα, απολογήθηκε ως εξής:
Μου στέλνουν από την Αρχιεπισκοπή κάθε χρόνο στην εορτή του αγίου Αντύπα τον Σεβασμιώτατο Περγάμου και ομιλεί εκεί. Τί να κάνω, υπακούω, τον δέχομαι και συλλειτουργώ μαζί του. Φέτος είχα ετοιμασθεί να τον αντικρούσω, αν πεί κάτι που προσκρούει στην πίστη, αλλά έβγαλε ένα ορθοδοξότατο κήρυγμα, ίσως επειδή διέγνωσε τη στάση μου.
Αυτά είπε ο παπα-Γιώργης Μεταλληνός και οι πατέρες της Σύναξης θαύμασαν την αγωνιστικότητά του και επιδοκίμασαν την στάση του, με πρώτο τον Ζήση. Το ότι συλλειτούργησε με τον Ζηζιούλα, ήταν για αυτούς λεπτομέρειες!
Έχουν άδικο οι αγιορείτες που τον Μεταλληνό τον λένε «παλάντζα»;
Κ.Σ., εκπαιδευτικός

Εν είδει απαντήσεως :
Δυστυχώς δέν γνωρίζαμε όλες αυτές τίς λεπτομέρειες καί ιδιαιτέρως ότι τά πρόσωπα αυτά επαίρονται γιά αρχηγοί τού αντι-οικουμενισμού.
Διότι η θεολογία τού Ζήση δέν διαφέρει σέ τίποτα άπο τήν θεολογία τού Ζηζιούλα. Καί όχι μόνο αυτό, αλλά είναι ικανός σέ μία πρόταση νά εκφράσει τρείς κακοδοξίες. Επιπλέον διαθέτει μιά δειλή καί αμετανόητη προσωπικότητα όπως προκύπτει από τόν τρόπο πού χειρίστηκε τόν έλεγχο πού τού έγινε σχετικά μέ τήν κακοδοξία του γύρω από τήν ιεράρχιση τής Αγίας Τριάδος. Είναι καταγεγραμμένος σέ βίντεο ο ελιγμός πού έκανε γιά νά γλιτώσει τήν απολογία αποδίδοντας σέ άλλους τίς δικές του θεωρίες. Είναι απλώς μεγαλομανής. Μόνο η εξουσία τόν γοητεύει.
Ο Μεταλληνός δέν είναι στό ύψος τού Ζηζιούλα. Φοβάται τίς ελλείψεις του, παρότι ο Κύριος μάς προειδοποίησε νά μήν σχεδιάσουμε τίποτα όταν πρόκειται νά τόν υπερασπιστούμε. Είναι κι αυτός ένα μεγάλο παράδειγμα αυτοαναφοράς!
ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΖΗΖΙΟΥΛΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΤΑΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ; ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟ. Είναι εις βάρος του τό επιχείρημα!
Μαθαίνουμε ότι τώρα τελευταία διχάζονται λόγω τών πολιτικών τους επιλογών. Δέν είμαστε σίγουροι εάν είναι κάν χριστιανοί. Εάν αυτοί οι άνθρωποι είναι οι υπερασπιστές τής πίστεώς μας, τότε η εκκλησία είναι ήδη χαμένη. Αποτελούν τήν κερκόπορτα τής σημερινής εκκλησίας. ΕΙΝΑΙ ΔΥΤΙΚΟΦΡΟΝΕΣ.
Διαθέτουμε ένα πλήθος αναρτήσεων πού αποδεικνύουν τού λόγου τό αληθές.
Ο Θεός άς βάλει τό χέρι Του.
Αμέθυστος

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΒΑΔΡΑΧΑΝΗ;

ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟΝ ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ

amethystos είπε...

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΞΕΧΝΑΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΕΑΝ ΗΣΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΟΥ!!!

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ είπε...

ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ! ΠΩΣ ΜΙΛΑΤΕ ΕΤΣΙ; ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ ΑΡΘΡΑ. ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΙΣΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΣΑΣ; ΚΡΙΜΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΡΤΑΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΕΣ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΩΡΑ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ

amethystos είπε...

Κουράγιο φιλαράκο δώσε σήμα

amethystos είπε...

ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΙΧΗΣΗ;

gabtheo είπε...

Κουράγιο Αμέθυστε. Μωραίνει Κύριος... Παρακαλώ μην βρίζετε, καλύτερα να διαβάζετε. Και κάτι άλλο με τους πνευματοφόρους και ρασοφόρους ταγούς. Πατέρες πολλές αυτοκτονίες. Καμιά ευθύνη για τα απολωλότα; Και κάτι άλλο για τα φράγκα. Θυμάμαι την παραβολή του πλουσίου και του φτωχού Λαζάρου. Επίσης τη σιδερά βέργα του αγ. Κοσμά Αιτωλού. Αλοίμονο σε όσους γνωρίζουν!

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Επί προσωπικού εξελίσσεται η αντιπαράθεση εδώ,δηλαδή;Μεγάλη αντιπαλότητα παρατηρώ που δε βοηθεί αλλά που εκθέτει.Αυτά έχεις να 'πής μόνον,Ανώνυμε;Να προκαλέσης τον Αμέθυστο για να πιαστήτε 'στα χέρια και για να γίνη ρινγκ η κατάσταση αυτή με τους ασεβείς αυτούς και θλιβερούς;

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Σκοπιμότατα 'τέθηκε το ανώνυμο αυτό σχόλιο-υβρεολόγιο-οχετός από τον Αμέθυστε χάριν του διαλόγου και προκειμένου να δειχθή και να προβληθή μία απάντηση,φίλε,Απογοητευμένε.Εξ άλλου,δε βωμολοχεί ο Αμέθυστος εδώ,όπως,προδήλως,προφανώς,αντιλαμβάνεσαι και δύνασαι να αντιληφθής αλλά το ανώνυμο κτήνος,που αναφέρει κάποια ονόματα,εδώ,και που τα βάζει με κάποιο Βαδραχάνη(ή ''Βασδραχάνη'' μήπως;)(;).

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Ένας τακτικισμός και μία στρατηγική και πολιτική του ιστολογίου είναι απλούστατα για να εκτεθούν όσα και όσοι χρειάζεται να εκτεθούν κάθε φορά 'σε κάποια ανάρτηση του συγκεκριμένου αυτού ιστολογίου,το οποίο και ενοχλεί σφόδρα μερικούς-μερικούς,από ό,τι φαίνεται και διαφαίνεται και αφήνεται να διαφανή.Τους ενοχλεί πολύ 'στο στομάχι.Δεν τους κάθεται 'στο στομάχι η παρουσία και η παρέμβαση αυτού του ιστολογίου.Αυτό φρονώ και διαπιστώνω από μέρους μου μέχρι στιγμής πάντως.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Συγκρίνεις και προσπαθείς να συγκρίνης,τώρα,δηλαδή,εσύ,και θέτεις και τοποθετείς 'στην αυτή μοίρα και θέση τον...''Αμέθυστο'' με...την...''Αποτείχιση'';Τόσο βλάκας και άνους,άφρων τελείως είσαι ή,απλώς,ένας,ακόμα,κακόβουλος και κακοπροαίρετος...περιπατητής-τουρίστας μπλόγκερ και 'βρίσκεις χώρο και περιθώριο,εδώ,αρκετό για να λυσσάς και να λυσσάξης;Για τι λυσσομανάτε και επιτίθεσθε με τέτοιο κραυγαλέο τρόπο,ώστε να γίνεστε τόσο καταγέλαστοι και ασήμαντοι και περιθωριακοί όλοι εσείς κάθε φορά;Απορία το έχω διακαή,ειλικρινή,ειλικρινώς.

Ανώνυμος είπε...

Οι λεγόμενοι αρχηγοί του αντιοικουμενιστικοού αγώνος, π. Γεώργιος Μεταλληνός και π. Θεόδωρος Ζήσης γιατί δεν αποτειχίζονται από τους Οικουμενιστές Επισκόπους και Πατριάρχες; Σήμερα γίνονται προδοσίες της Πίστεως που ουδέποτε άλλοτε γινόντουσαν! Ειλικρινά αναρωτιέμαι τι περιμένουν; Ποιος φέρει την ευθύνη των ψυχών που χάνονται με τη κοινωνία της αιρέσεως όσο διαρκεί αυτή η αναμονή; Και όταν πλέον αποφασίσουν να διακόψουν την εκκλησιαστική κοινωνία με Βαρθολομαίο και όσους κοινωνούν μαζί του τι θα μπορέσουν να περισώσουν; Όταν τα ορθόδοξα αισθητήρια του λαού έχουν μεταλλαχθεί σε οικουμενιστικά ποιός θα αντιδράσει τότε; Ο π Μεταλληνός αναγνωρίζει ότι ο Βαρθολομαίος είναι αιρετικός αλλά θεωρεί ότι τον συγκρατεί με την Ορθοδοξία η ιεροσύνη του. Άραγε έχει ιεροσύνη από τη στιγμή που δημοσίως εκκλησιαστικά παραβαίνει μεθοδικά το Ευαγγέλιο, τους Ιερούς Κανόνες και βλασφημεί τους Αγίους Πατέρες, μόνο και μόνο επειδή μπορεί να χειροτονήθηκε κανονικά; Εύχομαι να μην τοποθετούν τη γνώμη του κόσμου (τι θα έλεγε ο κόσμος αν αποτειχιζόντουσαν και είχαν ως συνέπεια καθαίρεση ή αφορισμό) πάνω από τη γνώμη του Θεού.