Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Στις κηδείες στέλνουν λουλούδια


Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Δεν είναι ταινία τρόμου αυτό που βλέπετε. Είναι η ζωή σας. Πρέπει να το καταλάβετε.
Απο τη μια έχουμε μια κυβέρνηση που με ψέμματα ανέβηκε στην εξουσία παραπλανώντας τον Ελληνικό λαό και απο την άλλη μια αξιωματική αντιπολίτευση παντελώς απούσα, που επί χρόνια έκρυβε την αλήθεια όταν ήταν κυβέρνηση.
Τα πράγματα έδειχναν ότι θα φτάναμε εδώ απο το Σεπτέμβρη του 2014. Το έχω αναφέρει πολλές φορές αυτό. Και ο Σαμαράς ήξερε που πήγαινε η κατάσταση και ο Τσίπρας ήξερε τί παρελάμβανε. Το ότι ο Βαρουφάκης και ο Τσακαλώτος μιλάνε καλά Αγγλικά δεν βελτίωσε την κατάσταση, όταν τα πράγματα έφτασαν στις τεχνικές συζητήσεις, που είναι το ζουμί της υπόθεσης και πάντοτε ήταν.
Τα χρέη που θα έπρεπε να αποπληρώσει η Ελλάδα το 2015 ήταν μεγάλο πρόβλημα για όποια κυβέρνηση ήταν επάνω. Αυτό το ήξερε και η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ. Κανένα τους όμως δεν φανέρωσε κάτι στον Ελληνικό λαό προεκλογικά. Η μεν ΝΔ βιαζόταν να παραδώσει, το δε ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να μείνει στο ευρώ χωρίς μνημόνιο και να ταίζουν οι Γερμανοί φορολογούμενοι τους Έλληνες ολιγάρχες, οι οποίοι αρνούμενοι να πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν επιβάλλουν στη κυβέρνηση να επιβάλλει μέτρα σε ένα λαό που δεν αντέχει άλλο.
Η Γερμανία μάλλον δεν θα δεχτεί κάτι τέτοιο ενώ το ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί με το “πόλεμο” που κάνει να φανεί ότι πολεμάει για τα συμφέροντα της Ελλάδας και των αδυνάτων. Στην πραγματικότητα το ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να ξεφορτωθεί το πολιτικό κόστος απο τα παραμύθια που πούλαγε προεκλογικά.
Η νέα κυβέρνηση αφού δεν αποδεχόταν δήθεν τα μνημόνια στη συνέχεια υποσχέθηκε δια στόματος Βαρουφάκη αλλά και δια στόματος Χρεοκόπη Παυλόπουλου, ότι η Ελλάδα θα πληρώσει συνολικά τα χρέη της στο διηνεκές. Στη συνέχεια, άρχισε να κατηγορεί τον Τόμσεν του ΔΝΤ για κακές επιλογές και την Γερμανία ότι δεν πληρώνει τις πολεμικές αποζημιώσεις. Πρόκειται φυσικά για άλλη μια γκάφα ολκής, την οποία η χώρα θα πληρώσει στο διηνεκές και σε βάθος αιώνων, καθότι τα θέματα αυτά δεν έπρεπε να τεθούν τώρα.
Μπορεί να άλλαξαν τα πρόσωπα αλλά δεν άλλαξε η κατάσταση. Δυστυχώς,
  1. η Ελλάδα καταδικάστηκε να μη παράγει και δεν παράγει. Αυτό δεν θα αλλάξει με αυτούς επάνω. Χρειάζεται να αναλάβουν άμεσα άνθρωποι της τεχνολογίας. Οικονομολόγοι και νομικοί  στη κορυφή του πολιτεύματος τελείωσαν. Δοκιμάστηκαν και απέτυχαν. Η παραγωγή δεν είναι άλλωστε η δουλειά τους.
  2. η Ελλάδα ποτέ δεν ελάμβανε σωστά μέτρα για να επιβιώνει στις κακοτοπιές, ούτε όταν μπήκε στην ΕΕ ούτε όταν μπήκε στην Ευρωζώνη. Πάντα στην Ελλάδα οι πολιτικοί έπαιζαν τα χαρτιά των άλλων. Μιλούν για ρήτρες όχι επειδή ξέρουν τί είναι αλλά επειδή κάπου το άκουσαν.
  3. στην Ελλάδα οι πατριώτες και οι άξιοι είναι ένα είδος εν ανεπαρκεία και το σύστημα δημιούργησε συνθήκες ώστε οι άξιοι να γίνουν μετανάστες. Τό ίδιο γίνεται και τώρα. Δεν ακούγονται οι άξιοι ακούγονται οι περισπωμένες και οι εγκάθετοι των ξένων μυστικών υπηρεσιών που κάνουν καριέρα πολιτικού στην Ελλάδα.
  4. η Ελλάδα οδηγείται σε ακραίες λύσεις, για να μη φορολογούνται οι ολιγάρχες που επιθυμούν διακαώς την επιστροφή στη δραχμή για να διατηρήσουν τα προνόμια τους. Ακόμη και στο σύνταγμα του 73 σαν άρθρο μπήκε η μη φορολόγηση τους. Τώρα επηρεάζουν τις γεωστρατηγικές επιλογές της χώρας και ιδιαίτερα της ενέργειας. ΑΟΖ και εξόρρυξη Ελληνικών υδρογοναθράκων ξεχάστε τα.  Δεν τους συμφέρει.
Η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει με το παρόν πολιτικό σύστημα. Είναι ανίκανοι, έξω απο τις εξελίξεις και το διεθνώς γίγνεσθαι. Δεν υποστηρίζουν τα συμφέροντα του λαού αλλά των ολιγαρχών. Ο λαός θα είναι σε κάθε περίπτωση ο μοναδικός χαμένος.
Σε καμμία περίπτωση η σημερινή κυβέρνηση δεν διαχειρίζεται σωστά τη κατάσταση. Λύσεις υπάρχουν, μόνο που δεν αντιγράφονται. Η Ελλάδα χρειάζεται τεχνογνωσία σε πολλά θέματα για να επιβιώσει μέσα στην ευρωζώνη και ικανότητα μεγάλης ταχύτητας αποφάσεων. Αυτή δεν υπάρχει. Το αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση θα είναι μοιραίο.
Τα λουλούδια είναι για σας.
zcode-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: