Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Τουρκικά στρατεύματα κινούνται βόρεια στο Ιράκ προς άγνωστη κατεύθυνση


Middle-East-map-600x338

Μέρος των τουρκικών δυνάμεων που είχαν αναπτυχθεί στο  Βόρειο Ιράκ, άφησαν το στρατόπεδο Bashiqa, και κινούνται  ακόμα πιο Βόρεια ως μέρος της «νέας συμφωνίας» (η οποία υπάρχει πιθανόν στην φαντασία των Τούρκων), δήλωσε  τουρκική στρατιωτική πηγή, σήμερα Δευτέρα, σύμφωνα με τον *** τουρκικό τύπο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τουρκικό στρατιωτικό κονβόι κινείται από την περιοχή Bashiqa προς τα βόρεια συνοδευόμενο από 10-12 τεθωρακισμένα οχήματα , υπογράμμισε η ίδια  στρατιωτική πηγή. Μαζί με την δύναμη συμμετέχει και απροσδιόριστος  αριθμός  τουρκικών αρμάτων μάχης.

Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Δεκεμβρίου, 150 Τούρκοι στρατιώτες εξοπλισμένοι  με βαρύ οπλισμό έφτασαν στις παρυφές της επαρχίας της Μοσούλης στο βόρειο Ιράκ, υποτίθεται  για να εκπαιδεύσουν τις κουρδικές  δυνάμεις, ενώ η Βαγδάτη απαίτησε την απόσυρση των  τουρκικών δυνάμεων από το έδαφος της.

Το Ιράκ την Κυριακή, έδωσε στην Τουρκία ένα νέο τελεσίγραφο 48 ωρών για να αποσύρει τις δυνάμεις  της , διαφορετικά θα αντιμετωπίσει όλες τις διαθέσιμες επιλογές.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το  τουρκικό Πρωθυπουργικό Γραφείο την Κυριακή, ο Τούρκος υπουργός ενημέρωσε τον Ιρακινό Πρωθυπουργό  Al-Abadi για το  στρατιωτικό  εκπαιδευτικό πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή  Bashiqa, καθώς και τα καθήκοντα και τις δραστηριότητες των Τούρκων στρατιωτών στην περιοχή.

Σύμφωνα με  άρθρο μας στο pentapostagma.gr: ***«Τραβάνε και άλλο το σκοινί» στο Ιράκ οι Τούρκοι αρνούμενοι να αποχωρήσουν, τονίσαμε ότι ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, αλλά και ο Πρόεδρος Ρ. Εερντογάν, είχαν υλοποιήσει  δηλώσεις προς την διεθνή κοινότητα, σύμφωνα με τις οποίες έκαναν γνωστό  ότι «η Τουρκία αρνείται κατηγορηματικά να αποσύρει τα στρατεύματα της από την Μοσούλη».

Η  απρόκλητη παρουσία του τουρκικού στρατού αποτελεί μια τρανή απόδειξη της «εξωτερικής πολιτικής» της Οθωμανικής Τουρκίας του ισλαμικού κόμματος AKP.

Χωρίς να υπολογίσουν κανέναν και τίποτα , εισέβαλαν απρόκλητα σε ένα  γειτονικό κράτος, θέλοντας να διασφαλίσουν τα δικά τους συμφέροντα , παραβιάζοντας όλους τους διεθνείς νόμους .Τώρα προχωρούν στη  δεύτερη φάση του σχεδίου τους , όποιο και να είναι αυτό.

Η αχαλίνωτη πλέον εισβολή τουρκικών δυνάμεων  στο Βόρειο Ιράκ «βάζει» στην κυριολεξία « φωτιά» στην ήδη ταραγμένη περιοχή.

*** τουρκικό τύπο.

***«Τραβάνε και άλλο το σκοινί» στο Ιράκ οι Τούρκοι αρνούμενοι να αποχωρήσουν 

 pentapostagma.gr

national-pride.

Δεν υπάρχουν σχόλια: