Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τα 2 έγγραφα ντροπή του κ.Ανθίμου που τιμωρούν και ασκούν δίωξη στον π.Θεόδωρο Ζήση

Επιβεβαιώθηκε η είδηση του Ιστολογίου Κατάνυξης σύμφωνα με το οποίο μέσα από τα γραφεία της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, απεστάλη σήμερα με courier, “βαρύ” επισκοπικό γράμμα με παραλήπτη τον ομολογητή ομότιμο καθηγητή πρωτοπρεσβύτερο π.Θεόδωρο Ζήση, που την Κυριακή της Ορθοδοξίας διέκοψε τη μνημόνευση του Επισκόπου του, Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.Ανθίμου.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για 2 έγγραφα. Με το πρώτο απαγορεύεται στον π.Θεόδωρο Ζήση να λειτουργεί και να κηρύττει στον Ι.Ν. αγ. Αντωνίου Θεσσαλονίκης όπου για 24 ολόκληρα έτη διακόνησε. Η απαγόρευση επεκτείνεται και σε οποιονδήποτε άλλον Ναό των ορίων της Μητροπόλεως. Με το δεύτερο έγγραφο ασκείται κανονική δίωξη εναντίον του πατρός, για πέντε αδικήματα: 
α) σχίσμα
β) απείθεια και καταφρόνηση της προϊσταμένης εκκλησιαστικής αρχής
γ) σκανδαλισμό των πιστών
δ) εξύβριση και συκοφαντία και 
ε) φατρία και ζητείτε η εντός 5 ημερών γραπτή απολογία του πατρός Θεοδώρου.
Είναι σχεδόν τα ίδια έγγραφα με εκείνα που απεστάλησαν λίγες ημέρες πριν στον π.Νικόλαο Μανώλη. Όπως και εκεί έτσι και εδώ, σημαντικό ρόλο στις κατηγορίες παίζουν τα διάφορα σχόλια των επωνύμων και ανωνύμων που την ευθύνη αυτών την αποδίδει ο Θεσσαλονίκης στους 2 πατέρες!!!
Κατόπιν της παρακλήσεως του π.Θεοδώρου, οι διαχειριστές των 2 Ιστολογίων,Κατάνυξις και Κατήχησις, δημοσιεύουμε τα 2 σχετικά έγγραφα.




/katanixis

ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ;

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τό Άγιο Πνεύμα έχει μπλέξει πολύ άσχημα μαζί τους ......

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς, παρ' όλες τις προειδοποιήσεις (και τα τόσα διαφωτιστικά κείμενα) του Αμέθυστου, επέμειναν στους κανόνες, και μάλιστα σε έναν και μοναδικό για να στηρίξουν όλη την 'προσπάθειά' τους... Και τώρα, εκείνοι που ζουν επίσης βάσει των κανόνων, αντιπαραθέτουν τριάντα κανόνες εναντίον τους... Καταλαβαίνουμε τί συμβαίνει; Είναι μια αντιπαράθεση μέχρι τέλους κληρικών, οι υπόλοιποι Χριστιανοί παρακολουθούν, 'συμπαρίστανται' στους κληρικούς, τους 'άποθεώνουν'... Ναι, αλλά αυτό είναι μέρος της αιρέσεως και λέγεται "κληρικαλισμός"... Όχι απλώς διαχωρίστηκαν οι κληρικοί απ' τους λαικούς εντός Εκκλησίας (!), αλλά δεν υπάρχουν πια άλλοι Χριστιανοί στο Σώμα του Χριστού, παρά μόνον 'ποιμένες' και 'ποιμενόμενοι'! Κι έτσι η αίρεση, που έχουμε όντως εντολή απ' τον Κύριο να την αποκαλύπτουμε, έμεινε στο απυρόβλητο, κι εκείνοι που τη 'διακονούν' παίζουν τώρα στον γνωστό τους δυστυχώς χώρο της προσωπικής δήθεν αντιπαράθεσης και 'ανυπακοής'... Δεν αγαπάμε ούτε τον Κύριο ούτε τους Πατέρες μας...

amethystos είπε...

Eίναι ΝΟΜΙΚΙΣΤΙΚΟ πνεύμα, τό πνεύμα τής λατινικής αιρέσεως. Δικαστές καί δικηγόροι δίνουν αίμα σ' αυτή τήν απάνθρωπη θεολογία τής δικαιώσεως. Σήμερα τήν πήραν στά χέρια τους οι παλαιοημερολογίτες καί τά ξαδέρφια τους οι αποτειχισμένοι.

Ανώνυμος είπε...

ΗΜΑΡΤΟΝ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕ Ο Π. ΖΗΣΗΣ ΝΑ ΤΟΥ ΣΤΡΩΣΟΥΝ ΧΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΜΗΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΝΩΣΗ; ΣΑ ΝΑ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ. ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ.

χαλαρωσε είπε...

οπως ειπε και ο φιλος, ειναι ενα κανονικο ζητημα. Νεο στοιχειο ειναι τα σχολια. ΣΙΑ η Μητροπολη δεν πεφτει ουτε ενα σχολιο κατω.

amethystos είπε...

Η αντίσταση τών ορθοδόξων απέναντι στούς οικουμενιστές θεολόγους είναι καθαρά δημοσιογραφική. Ελέγχουν τήν εξουσία καθώς παραβιάζει τό σύνταγμα. Καί τό υπερασπίζονται μέ πάθος διότι είναι υποχρεωτική βάσει τού 15ου κανόνος.