Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Ποιος Έλληνας υπ. Οικονομικών αναγνώρισε το 1964 όλα τα προπολεμικά χρέη της Ελλάδας και «έδεσε» τη χώρα!


Ποιος Έλληνας υπ. Οικονομικών αναγνώρισε το 1964 όλα τα προπολεμικά χρέη της Ελλάδας και «έδεσε» τη χώρα!
Την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013, με άρθρο του στο Periodista, ο Δημήτρης Μπεκιάρης έκανε ένα «ταξίδι» στο έτος 1964, όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ως υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, όχι μόνο αναγνώρισε όλα τα προπολεμικά χρέη της Ελλάδας από το 1881, αλλά και με ποσά διπλάσια από την αξία τους.
Στις συμβάσεις διακανονισμού των χρεών της χώρας μας που υπέγραψε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ορίστηκε η αποπληρωμή για 42 με 45 χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2009, μέχρι δηλαδή να προσφύγει η χώρα στον μηχανισμό στήριξης το 2010.
Διαβάστε:
Αν ο επίτιμος και η συν αυτώ νεοφιλελεύθερη κλίκα, αντιμετώπιζαν με ψυχραιμία και σοβαρή επιστημονική προσέγγιση το ζητούμενο του «ποιος ευθύνεται για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας», τότε θα εντόπιζαν πολλές από τις αιτίες της σημερινής οικονομικής κατάστασης στο μακρινό έτος 1964.

Εκείνη τη χρονιά ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου.
Στο οικονομικό επιτελείο εκείνης της κυβέρνησης μπορεί να εντοπίσει κανείς τη ρίζα του κακού της σημερινής κατάστασης της ελληνικής οικονομίας, όταν ο τότε υπουργός Οικονομικών και μετέπειτα αποστάτης, χειρίστηκε τη ρύθμιση των προπολεμικών χρεών της χώρας. Πως;
Εκείνη την εποχή και ενώ πάγια θέση της Αριστεράς (από την εποχή του ΕΑΜ) ήταν η διαγραφή των προπολεμικών χρεών, η κυβέρνηση πιεζόμενη από τα βρετανικά και αμερικανικά συμφέροντα, τα οποία πρότειναν επαναδιαπραγμάτευση των χρεών με τέτοιο τρόπο ώστε να μετατραπεί η Ελλάδα από προτεκτοράτο σε κανονική αποικία, ενέδωσε τελικά στις αξιώσεις των «συμμάχων».
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, από τη θέση, τότε, του υπουργού Οικονομικών υπέγραψε τέτοιες συμβάσεις διακανονισμού των χρεών της χώρας, ώστε ορίστηκε η αποπληρωμή για 42 με 45 χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2009, μέχρι δηλαδή να προσφύγει η χώρα στον μηχανισμό στήριξης το 2010.
Και δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι το 1994 ο ίδιος, από το βήμα της βουλής, είχε εκφράσει τους έντονους προβληματισμού του για το ενδεχόμενο να προσφύγει η χώρα ως ικέτιδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Σε κάθε περίπτωση, ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, από τη θέση του υπουργού Οικονομικών το 1964 υποθήκευσε το μέλλον της χώρας μας, ένα μέλλον το οποίο είναι πια εφιαλτικό παρόν.
Πως το υποθήκευσε; Αναγνωρίζοντας, μέσω των συμβάσεων, ότι η Ελλάδα θα αποπλήρωνε τα δάνειά της από το 1881 με ποσά διπλάσια από την αξία τους.
Οπότε αν θέλει κανείς να αναζητήσει τις αιτίες για το τερατώδες χρέος, το οποίο καταπίνει ήδη την Ελλάδα, θα ανατρέξει στη θητεία του K. Μητσοτάκη την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου, αλλά και στις εφημερίδες της εποχής.
Έγραφε στις 16 Ιουλίου 1964, η προσκείμενη στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη εφημερίδα «Ελευθερία» τα εξής:
«Η ονομαστική αξία των χορηγηθεισών νέων ομολόγων εις τους κομιστάς προπολεμικών εσωτερικών δανείων διαπλασιάζεται, ο τόκος αυξάνεται και θεσπίζεται λαχείον. Εν συγκρίσει προς την ρύθμισιν υπό της κυβερνήσεως της ΕΡΕ, δίνονται ήδη 160% επί πλέον».
Και κάτι ακόμα: Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης, η οποία μέσα σε τρία χρόνια κατάφερε και υπερδιπλασίασε το έλλειμμα.
.tribune

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έπεσε τρελό γλείψιμο απ΄τα κανάλια, γιατί έρχεται ο Κούλης.. Τα γνωστά..
Ευχόμαστε "ο Θεός να τον συγχωρήσει" σε προσωπικό επίπεδο.
Από κει και πέρα όμως είναι γνωστά τα γεγονότα της νεότερης ιστορίας, υπάρχουν μεγάλες ευθύνες (εσκεμμένες ή όχι), και το χειρότερο υπάρχει πολύ μεγάλη εμπλοκή της Ντόρας στο καθοριστικό για την πορεία της χώρας σκάνδαλο Ζίμενς, [τα "ναι σε όλα" στους ξένους, που κατέληξαν στην ομηρεία και παράδοση της χώρας, είχαν συγκεκριμένο λόγο, που ήταν οι μίζες των Γερμανών στους πολιτικούς και η λίστα Λαγκάρντ που αποκάλυπτε τις (ξαφνικές) τεράστιες καταθέσεις τους στην Ελβετία!!]..

Υπάρχει και ένα πεντάλεπτο βίντεο στο γιου-τιούμπ για τους Έλληνες μασόνους:

Αυτοί είναι οι Μασόνοι Πολιτικοί στην Ελλάδα

https://www.youtube.com/watch?v=fxKfhnPG7lA

Στο 2.50 βλέπουμε τη Ντόρα, στο 3.24 τον Μητσοτάκη [αναφέρει ότι είναι μέλος της τεκτονικής στοάς Χανίων ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ].

Το δίνω [με κάθε επιφύλαξη, γιατί μόνο ο Θεός ξέρει τι κάνει ο κάθε άνθρωπος] και ας βγάλει καθένας τα συμπεράσματά του.
Πάντως η Ντόρα είναι κολλητή με το ελληνοεβραϊκό συμβούλιο (είναι γνωστό) και έχει μακροχρόνια διαμάχη με τον μ. Σεραφείμ ακριβώς γι΄αυτά τα θέματα, για το ξεσκέπασμα της μασονίας.Τον έχει μάλιστα μηνύσει για αντισημιστισμό.

Ανώνυμος είπε...

Διόρθωση:αντισημιτισμό

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...