Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Ο δεσπότης που δεν μπόρεσε να προστατεύσει το Σύμβολο της Πίστεως μέσα στην ίδια του την Εκκλησία.

Όλοι μας σοκαριστήκαμε από την είδηση ότι σε Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου της Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και παρουσία του επιχώριου Μητροπολίτη Βαρνάβα διαβάστηκε το παπικό «Πιστεύω». Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου Ανδρέας, συμπαραστατούμενος επίσης από τους Γλυφάδας Αντώνιο, Επίσκοπο Θερμών Ιωάννη και Επίσκοπο Αμορίου Νικηφόρο.
ΟΥΔΕΙΣ εκ των προαναφερθέντων αντέδρασε μπροστά σε αυτήν την βλασφημία.
Eκτός από ορισμένους πιστούς που αποχώρησαν από τον Ναό ως ένδειξη διαμαρτυρίας, οι υπόλοιποι σιώπησαν επίσης σα να μην συμβαίνει τίποτα. Απ’ αυτούς που έμειναν κάποιοι λυπήθηκαν αργότερα όταν το συνειδητοποίησαν, είναι και αυτό παρήγορο. Η γενική αντίδραση των πιστών δείχνει πάντως χλιαρότητα και αδιαφορία. Δεν είναι ετοιμοπόλεμοι για την Πίστη τους.  Δείχνει όμως (και αυτό οφείλουμε να το πούμε) ότι μέσα στο σώμα των πιστών υπάρχουνε και φωτεινά παραδείγματα με διάθεση ομολογίας. Οι προαναφερθέντες δεσποτάδες οφείλουν να παραδειγματιστούν από αυτούς.
Kαι εδώ είναι που επιβεβαιώνεται η προφητεία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού ότι οι κληρικοί θα γίνουν οι χειρότεροι και οι ασεβέστεροι των όλων.
Κατόπιν της ευρύτερης κατακραυγής που ακολούθησε η Μητρόπολη δημοσίευσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «… ἀμέσως μετά την ὑπόδειξη τοῦ λάθους ἀπό τόν ἐντεταλμένο κληρικό ὁ κ. Δημήτριος Σταμάτης εἰσήλθε στό ἱερό Βήμα καί ζήτησε συγγνώμη γιά τό ἐκ παραδρομῆς λάθος του ἀπό τόν ἑορτάζοντα ἐπίσκοπό μας, ὁ ὁποῖος εἶναι γνωστός τόσο αὐτός ὅσο καί οἱ κληρικοί του γιά τό ὀρθόδοξο φρόνημά τους.»!
Ξεκινώντας από το δεύτερο σκέλος της παρά πάνω εξήγησης, στο περί Ορθοδόξου φρονήματος, πρέπει να ειπωθεί ότι αναιρείται πανηγυρικώς από τόν ίδιο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα. Οικουμενιστικές δραστηριότητες, αποδοχή της ψευδοσυνόδου που χλεύασε την χιλιάδων ετών Ορθόδοξη Παράδοση, και συμπροσευχή ακόμη και με αλλοθρήσκους
Πως αντέξατε Μητροπολίτα κ. Βαρνάβα και «προσευχηθήκατε» στον Αλλάχ του Ισλάμ; Τους Μάρτυρες της Πίστεώς μας που πετσόκοψε το Ισλάμ, τους Αγίους που εμείς τιμούμε και αγαπάμε εσείς πως τολμάτε και τους ειρωνεύεστε; Θυμήθηκα τώρα το ατέλειωτο Μαρτύριο του πονεμένου Αγίου Εφραίμ Νέας Μάκρης. Για τον Άγιο ήταν υπόθεση ζωής και θανάτου να μην προδώσει την Πίστη του, για εσάς ήτανε υπόθεση ολίγων δευτερολέπτων να αναπέμψετε «προσευχή» στον δαιμονικό ψευτοθεό των βασανιστών του.
Μητροπολίτης της Ορθοδόξου Εκκλησίας γιατί γίνατε; Μήπως έγινε κάποιο λάθος; Πως μπορείτε και αγγίζετε μετά από αυτήν την προδοσία το Σώμα και το Αίμα του Χριστού; Αυτά τα χέρια που «δεήθηκαν» με τον ισλαμικό τρόπο πώς τολμούν; Πως ευλογείτε με αυτά τα χέρια το ποίμνιό σας; Πως αντέχετε να κοιτάτε ακόμη αυτά τα χέρια; Μήπως θα πρέπει να τα κόψετε; Πάντα ήθελα να κάνω σε εσάς και στους υπολοίπους αυτές τις ερωτήσεις.
Στο πρώτο σκέλος της παρά πάνω εξήγησης, ότι ο Δημήτριος Σταμάτης ζήτησε μετά συγνώμη, αν και δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί και μας φαίνεται λίγο απίθανη, ποια είναι η «επιτυχία» από την στιγμή που έγινε μετά την Θεία Λειτουργία; Έγινε η Θεία Λειτουργία σωστά; Βασικά καθήκοντα, ίσως το μόνα πραγματικά, του κάθε δεσπότη είναι να προστατεύει τα δόγματα και να εξασφαλίζει ότι η Θεία Λειτουργία θα γίνεται και θα γίνεται ορθά. Τι να τα κάνουμε τα λαμπερά σας άμφια και τις καζάνες στα κεφάλια όταν δεν μπορείτε να κάνετε αυτά;
Μήπως η οικουμενιστική λαίλαπα αλλοίωσε το φρόνημα του Μητροπολίτη; Μήπως αυτό συνέβη σε όλους; Μήπως όλοι αυτοί οι διάλογοι με τους αιρετικούς έγιναν διάβολοι; Πως θα υπερασπιστούν τα δόγματα της Πίστεως όλοι αυτοί οι δεσποτάδες όταν βρίσκονται ανάμεσα σε αιρετικούς και αλλοθρήσκους, την στιγμή που δεν μπορούν να το κάνουν όταν βρίσκονται στο δικό τους «γήπεδο» και ανάμεσα σε Ορθοδόξους; Μα δεν υπάρχει ουδεμία αμφιβολία ότι με αυτό το περιστατικό παραχώρησε ο Θεός να δούμε τι πραγματικά υπάρχει στις καρδιές όλων αυτών που παρίστανται στα «λαμπρά» και χρυσοκέντητα αρχιερατικά συλλείτουργα: πομπώδες θέατρο και επίδειξη εξουσίας.
Είναι δυνατόν δεσπότης να ποντάρει σε ένα κοιμισμένο ποίμνιο για να την σκαπουλάρει; Όταν αντέδρασαν κάποιοι ιερείς μέσα στο Ιερό «ο Δεσπότης Βαρνάβας τους είπε να ησυχάσουν για να μην γίνει φασαρία και ότι δεν θα καταλάβαινε ο κόσμος»! 
Συναισθανόταν ο Σεβασμιώτατος ότι βρισκόταν σε Θεία Λειτουργία ή μήπως νόμιζε ότι έπινε καφέ στα Goody’s; Το τι θα σκεφτεί ο κόσμος έπρεπε να τον ενδιαφέρει πρωτίστως ή το τι είναι ευάρεστο στον Θεό; Η Θεία Λειτουργία για Ποιόν γίνεται; Η αντίδραση όμως αυτή επιβεβαιώνει αυτό που δυστυχώς διαισθανόμαστε πολλοί· ότι έχουν απομακρυνθεί από τον Θεό και για είναι σχεδόν σίγουροι ότι εμείς κοιμόμαστε ολόρθιοι. Έχουν δεμένο τον γάιδαρό τους και μας προτιμούν έτσι για να μην τους ελέγχουμε. Αυτό όμως μας δείχνει συνάμα και το τρωτό τους σημείο. Ένα συνειδητοποιημένο ποίμνιο το φοβούνται. Γι’ αυτό και βλέπουμε έξαρση της δεσποτοκρατίας και του επισκοποκεντρισμού στις ημέρες μας. Για να μας κρατάνε σε απόσταση και τυφλή υπακοή (καταστολή), ώστε να μην μπορούμε να διακρίνουμε την απόσταση που έχουν πάρει από τον Θεό, ούτε να τους ελέγχουμε.
Επιβεβαιώνει επίσης ότι όσο ενδιαφέρονται να κατηχούν το ίδιο τους το ποίμνιο άλλο τόσο ενδιαφέρονται να μαρτυρούν τον λόγο του Θεού στους αιρετικούς. Εδώ ακούστηκε το Φιλιόκβε σε Ορθόδοξο Ναό, στο δικό τους ποίμνιο και δεν τους ενδιέφερε, θα τους ενδιαφέρει οι αιρετικοί να δεχτούν το Ορθόδοξο Σύμβολο της Πίστεως; Ούτε μπροστά στον Τριαδικό Θεό ντροπή, ούτε μπροστά στο ποίμνιο. Το αναφέρω αυτό διότι μία συνηθισμένη δικαιολογία που προβάλλουν οι οικουμενιστές και υπερασπιστές των διαλόγων με τους αιρετικούς είναι ότι μαρτυρείται ο λόγος της Αληθείας! Όχι μόνο δεν ισχύει αυτό αλλά βλέπουμε ακριβώς το αντίθετο. Οι Ορθόδοξοι αλλοιώνονται και βλέπουμε συνεχώς αναξίους και «παράλυτους» στο φρόνημα να μπαίνουν στο τιμόνι.
Το περιστατικό αυτό όμως φέρνει στην επιφάνεια και ένα άλλο θέμα που έχει συζητηθεί πολύ. Είναι η μετατροπή του Οίκου του Θεού σε πασαρέλα των πολιτικών. Ενώ ξεκίνησαν οι ψάλτες να απαγγέλλουν το Σύμβολο της Πίστεως, ο δεσπότης έδωσε εντολή να το συνεχίσει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και δικηγόρος Δημήτριος Σταμάτης! Μα είμαστε με τα καλά μας; Την ώρα της Θείας Λειτουργίας ο δεσπότης είπε να δώσει λίγη αβάντα στην ΝΔ! Και όταν ο Δημήτριος Σταμάτης είπε το Πιστεύω σα να ήταν παπικός, πως να τον σταματήσει ο δεσπότης; Είναι δυνατόν να προσβάλλεις την μελλοντική εξουσία του Τόπου; Ποιά Θεία Λειτουργία; Ποιό Σύμβολο της Πίστεως; Στις δημόσιες σχέσεις τον Θεό μπορούμε να τον βλασφημούμε, τον κ. Σταμάτη όμως και τον κάθε κ. Σταμάτη δεν μπορούμε να τον προσβάλλουμε. Για αυτές τις σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους που κατατρώνε το Σώμα της Εκκλησίας δεν πρόκειται κανείς να μιλήσει.
Απ’ όπου και να το κοιτάξει κανείς, η κατάσταση στην Εκκλησία μας είναι τραγική. Φτάσαμε στο αδιανόητο σημείο να απαγγέλλεται η αίρεση του Φιλιόκβε σε Ορθόδοξο Ναό ενώπιον πέντε (5) δεσποτάδων! και δεν ακούστηκε κιχ. Ο Ιεροί Ναοί έχουν μετατραπεί σε ‘πιάτσες’ των πολιτικών. Το ποίμνιο του Θεού σε αγελαίο εμπόρευμα. Οι δεσποτάδες σε αλλόφρονες διαχειριστές μιας κερδοφόρας επιχείρησης.
Φαίη.

1 σχόλιο:

χαλαρωσε είπε...

https://topothoumeno.blogspot.com/2019/06/blog-post_63.html#moreΧ

ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΨΗΛΩΜΑ