Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

«Οι Μακαρισμοί. Η Απάντηση στον κόσμο»

Να ποιο είναι το παράδοξο της πνευματικής ζωής: Αυτό που ο κόσμος το αποφεύγει ως οδύνη και δυστυχία, εμείς το επιδιώκουμε ως ευλογία!
Ο λόγος των μακαρισμών του Χριστού είναι ανατρεπτικός! Ενώ η κοσμική λογική λέει «να σε νικήσω, για να είμαι εγώ ο δυνατός», στην πνευματική ζωή ισχύει «να ηττηθώ εγώ, για να ζήσεις εσύ»! Όταν διέπει τη ζωή μας η κοσμική λογική, θέλουμε να προστατευτούμε από τον άλλον, για να νιώθουμε πανίσχυροι απέναντί του. Η πνευματική ανατροπή μάς καλεί να απωλέσουμε τον εαυτό μας για την αγάπη του Χριστού και να δώσουμε ζωή στον άλλον. Το δικό μας πάθος να γίνει πόθος και δύναμη ζωής του άλλου. Τον νικούμε καταθέτοντας τα όπλα μας. Τον νικούμε γκρεμίζοντας τα δικά μας τείχη.
Στην απόφαση μιας τέτοιας στάσης ζωής, το μόνο που μπορεί να μας ενισχύσει είναι η γεύση της αποκάλυψης του Θεού μέσα μας. Ένας άνθρωπος που γεύτηκε τον φωτισμό και τον χορτασμό του Θεού, πως να αντέξει να μην τον μοιραστεί με τους άλλους; (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

pemptousia

ΕΥΤΥΧΕΙΤΕ!!!! ΑΝΤΗΧΟΥΣΕ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ. ΤΗΝ ΣΚΥΤΑΛΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΟΙ ΓΚΟΥΡΟΥ ΤΗΣ ΜΕΤΑ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. 
ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΚΛΗΡΟΣ ΕΥΝΟΥΧΙΖΕ ΤΗΝ ΛΙΓΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΣΙΓΟΚΑΙΕΙ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑ: ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΤΕ ΙΝΑ ΜΗΝ ΚΡΙΘΕΙΤΕ. ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΙΣΗ. ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ Η ΣΚΕΨΗ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ Ο ΚΛΗΡΟΣ ΚΡΑΔΑΙΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ. ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΑΣ. ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ. ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΑΥΤΟ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ!!!
Η ΠΙΣΤΗ ΕΓΙΝΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΤΙΣΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ ΑΚΤΙΣΤΟΥ!!! ΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟΝ Σ' ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΓΚΟΥΡΟΠΙΤΕΣ ΟΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ. ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΑΘΗ ΜΑΣ, ΟΙ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΜΑΣ, ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ. ΟΤΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΟΤΙ Η ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΖΩΗ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΑΝ ΚΟΣΜΗΜΑ. ΑΛΛΑ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΗΜΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.

Αμέθυστος

11 σχόλια:

Νίκος Κ. είπε...

Δεν πείθουν γενικότερα: https://mikropragmata.lifo.gr/zoi/aniko-stin-asimanti-meiopsifia-pou-amfisvitei-ton-p-livyo/

amethystos είπε...

Εβαλαν πλάτη οι νεοορθόδοξοι στήν καθιέρωσή του. Οπως οι περισσότεροι σήμερα ανήκει στόν δημοφιλή χριστιαν-ισμό τόν οποίο δημιούργησε ο Αυγουστίνος στή Πολιτεία του Θεού.

Ανώνυμος είπε...

είναι και γλυκούλης σαν τον Κονάνο, μια άλλη βερζιόν

Ανώνυμος είπε...

είχα συγκρουστεί με τον συγκεκριμένο πριν καιρό μέχρι προσβολης..δεν ξαναασχοληθηκα και με αυτόν και γενικότερα με ομοϊδεάτες του..θέλει πολύ λεπτή διάκριση..ο π.λιβυος φίλε Νικο νομίζω ότι μιμείται τον π.Βαρναβα...οταν άκουγα είτε τον έναν είτε τον άλλον δεν τους ξεχώριζα!!!.ΑΠ..

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΤΑ LIKE ΣΤΟ FACEBOOK Ο ΠΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΣΏΝΕΤΕ ΟΥΤΕ ΜΕ ΗΘΙΚΕΣ ΔΙΔΑΧΕΣ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΑΓΩΝ, ΘΕΛΕΙ ΒΙΩΜΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΖΩΗ ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ.ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ ΟΛΟΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΡΝΟΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΡΗΝ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΘΑ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ;

Νίκος Κ. είπε...

Μεγάλη η λίστα με αρκετούς ιερείς ή μοναχούς,με fun clubs.
Δε θα ξεχάσω τα αρχονταρίκια του π.Φάρου,είχα μάλιστα αρκετούς φίλους γύρω στα 1994 που πήγαιναν ανελλιπώς ,όλοι fun Γιανναρά και Ράμφου.
Επίσης κυκλοφορούσε ένας μοναχός Μιχαήλ,που έγραφε βιβλία για ψυχοφάρμακα στο Όρος,έβαζε και ολίγο π.Παΐσιο μέσα για να πουλάει, και τα είχε καλά μόνο με γυναίκες,τους άνδρες τους θεωρούσε ανεπαρκείς.
Σήμερα σε blogs κυκλοφορεί επιστολή Αγιορείτου μοναχού, σχετικά με την παρουσία του ηγουμένου της Σιμωνόπετρας σε επέτειο του σχισματικού Επιφανίου όπου σε κάποιο σημείο γράφει:"Θυμήθηκα τον άγιο Παΐσιο που τους ονόμαζε «Προδότες» της Αγιορείτικης παραδόσεως".Αυτό γιατί το λέει;
Έχουμε και τους αποτειχισμένους που λένε για άκυρα μυστήρια που κάποιοι απ'αυτούς είναι και αγιομάχοι.Έχω δει:Ταπεινό επιστήμων Κ.Σ κατά Αγίου Παϊσιου,ταπεινό θεολόγο Δ.Α και γιατρό για το θυρεοειδή κατά Αγίου Σωφρονίου,ομιλίες Μεθόδιου κατά Αγίου Πορφυρίου.
Επίσης υπάρχουν και οι ιερείς της θεολογίας της ατάκας, του φτηνού συναισθηματισμού, και των γλυκερών συνθημάτων που όλοι γνωρίζουμε.
Και η λίστα δεν τελειώνει...

amethystos είπε...

Θά πρόφτασες καί τόν Κυριάκο τόν αρχηγό. Στόν παπα Φάρο σύχναζαν γιά νά βρούν γκόμενα. Βίωναν τό αμερικάνικο όνειρο τής ευτυχίας. Η εκκλησία σήμερα καί σχεδόν σχεδόν καί τό όρος είναι χέρσα γή. Στολίζεται τήν άνοιξη αλλά δέν καλλιεργείται τίποτε. Είναι σκληρά καί απότιστα τά εδάφη.

amethystos είπε...

Πρίν τόν Μιχαήλ είχε προηγηθεί ο Μάξιμος από τή Λαύρα καί άνοιξε τόν δρόμο. Ο πνευματικός τού Καραλή. Εχουν αποστηθίσει τον Ρωμανίδη. Τελευταία έκανε τό σουξέ του καί ο Μέσκος. Ακαρποι.Γιά νά βλέπουμε τήν κενοδοξία ενσαρκωμένη.

Νίκος Κ. είπε...

Θυμάμαι διάφορα ευτυχισμένα ζευγάρια και "μόνος ψάχνει" που πήγαιναν,εγώ δεν πάταγα σε τέτοιες συνάξεις,με έπιανε δύσπνοια.Τότε σε μοναστήρια ήταν η κουζουλάδα μου.

amethystos είπε...

Είχα γνωρίσει τόν Κυριάκο.

Ανώνυμος είπε...

κοντεύω να σας συμπαθήσω, ρε χαμένα, με τα κουζουλά που γράφετε, χαχα!