Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Amazon – Google: Οι κροίσοι της Silicon Valley επενδύουν στο όνειρο της αθανασίας

Ιδρύουν και χρηματοδοτούν εταιρείες για την καταπολέμηση της γήρανσης

Ο Τζεφ Μπέζος, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, έχει επενδύσει άγνωστο ώς τώρα αλλά πάντως σημαντικό μέρος του πλούτου του σε μια νεοφυή εταιρεία με την επωνυμία Altos Labs, αντικείμενο της οποίας είναι η «ανανέωση» του ανθρώπινου οργανισμού και για την ακρίβεια η επαναφορά των ανθρώπων σε καθεστώς νεότητας (φωτ. AP).

Με το πιο φιλόδοξο σχέδιό τους, που δεν είναι άλλο από το αιώνιο όνειρο της μακροζωΐας και ει δυνατόν της αθανασίας, καταπιάνονται πλέον οι ιδρυτές και επικεφαλής επιχειρηματικών κολοσσών, καθώς δαπανούν δυσθεώρητα ποσά για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αναβάλουν όσο γίνεται περισσότερο την, ούτως ή άλλως ανεπιθύμητη, συνάντησή τους με τον θάνατο. Τα ηχηρότερα ονόματα της Silicon Valley επενδύουν μεγάλο μέρος του πλούτου τους σε έρευνες για τη μακροζωΐα, αφήνοντας βέβαια αναπάντητο το ερώτημα κατά πόσον πρόκειται να βοηθήσουν, έτσι, την ανθρωπότητα ή να ωφελήσουν μόνο μια εξαιρετικά ολιγομελή λέσχη βαθύπλουτων.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου CNBC, ανάμεσά τους συγκαταλέγονται ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής και πρόεδρος της Amazon, ο Λάρι Πέιτζ, ιδρυτής της Alphabet, μητρικής της Google, και ο Πίτερ Θίελ, ιδρυτής της Palantir. Οπως προκύπτει από δημοσίευμα της επιθεώρησης που εκδίδει το ΜΙΤ, ο Τζεφ Μπέζος, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, έχει επενδύσει άγνωστο έως τώρα, αλλά πάντως σημαντικό μέρος του πλούτου του σε μια νεοφυή εταιρεία με την επωνυμία Altos Labs. Αντικείμενο της εν λόγω εταιρείας είναι η «ανανέωση» του ανθρώπινου οργανισμού και για την ακρίβεια η επαναφορά των ανθρώπων σε καθεστώς νεότητας. Η εταιρεία διεξάγει έρευνες για τη δυνατότητα «επαναπρογραμματισμού» του ανθρώπινου οργανισμού και έχει παράλληλα την υποστήριξη του Γιούρι Μίλνερ, Ρωσοϊσραηλινού ιδρυτή επενδυτικής εταιρείας που πλούτισε τοποθετώντας κεφάλαιά του στο Facebook. Εκτενές ρεπορτάζ της αμερικανικής επιθεώρησης The New Yorker φέρει τον Λάρι Ελισον, ιδρυτή της Oracle, να έχει δωρίσει τουλάχιστον 370 εκατ. δολάρια σε έρευνες για την καταπολέμηση της γήρανσης και των ασθενειών που απορρέουν από αυτή.

Calico, μια μυστικοπαθής κοινοπραξία

Παράλληλα οι ιδρυτές της Google, Σεργκέι Μπριν και Λάρι Πέιτζ, έχουν συνδράμει καθοριστικά στην ίδρυση της Calico, μιας μυστικοπαθούς κοινοπραξίας που παρακολουθεί τα ινδικά χοιρίδια από τη γέννησή τους μέχρι τον θάνατό τους προσπαθώντας να εντοπίσει τις αιτίες εκφυλιστικών ή και θανατηφόρων ασθενειών όπως ο διαβήτης και η νόσος Αλτσχάιμερ. Σημειωτέον ότι η Calico εντάσσεται στον όμιλο της Alphabet. Ανάμεσα στους βαθύπλουτους ιδρυτές τεχνολογικών κολοσσών, ίσως ο θερμότερος υποστηρικτής της μακροζωΐας και των προσπαθειών για την παράταση της ζωής είναι ο Πίτερ Θίελ, συνιδρυτής των PayPal και Palantir, που παράλληλα υποστήριξε και την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016. Το 2006 ο Θίελ δώρισε 3,5 εκατ. δολάρια στο ίδρυμα Methuselah Mouse Prize που διερευνά μεθόδους κατά του γήρατος. Σχετικό ρεπορτάζ του περιοδικού Time παρέθετε δήλωση του Θίελ πως «η εντυπωσιακή πρόοδος και τα επιτεύγματα των βιολογικών επιστημών μάς προϊδεάζουν για έναν πραγματικό θησαυρό ανακαλύψεων που θα έρθουν μέσα στον αιώνα αυτόν και μεταξύ άλλων θα βελτιώσουν θεαματικά την υγεία όλων και θα προσφέρουν μακροζωΐα σε όλους». Δημοσίευμα του New Yorker φέρει, άλλωστε, τόσο τον Θίελ όσο και τον Μπέζος να έχουν επενδύσει στην εταιρεία Unity Biotechnology του Σαν Φρανσίσκο που έχει διακηρυγμένο στόχο, σύμφωνα με τον ιδρυτή της, «να εξαφανίσει το 1/3 των ασθενειών που εμφανίζονται στον ανεπτυγμένο κόσμο».

Πέρυσι τέτοια εποχή, άλλωστε, ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Τζιμ Μέλον δήλωνε στο CNBC ότι σχεδίαζε να εισαγάγει στο χρηματιστήριο την εταιρεία του με την επωνυμία Juvenescence, που επίσης επικεντρώνεται σε έρευνες για την παράταση του προσδόκιμου ζωής. Σημειωτέον ότι σε ελεύθερη μετάφραση η επωνυμία της εταιρείας σημαίνει «νεανικότητα». Δεν έχει ακόμη υλοποιήσει αυτό το σχέδιό του και η Juvenescence εξακολουθεί να επενδύει σε ένα ευρύτατο φάσμα θεραπειών κατά της γήρανσης, με στόχο την επέκταση του προσδόκιμου ζωής των ανθρώπων. Μεταξύ άλλων έχει επενδύσει στην Insilico Medicine που επιχειρεί να χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για την ανακάλυψη φαρμάκων. Επίσης έχει υποστηρίξει την AgeX Therapeutics, μια εταιρεία που έχει έδρα στην Καλιφόρνια και διερευνά τη δυνατότητα να ανανεώνει τους γερασμένους ιστούς των ανθρώπων με τη χρήση εξειδικευμένων κυττάρων. Εχει χρηματοδοτήσει, τέλος, την εταιρεία LyGenesis που πειραματίζεται σε τεχνολογίες με στόχο να χρησιμοποιήσει τους λεμφαδένες για να αναπαράγει και να αντικαθιστά όργανα του ανθρώπινου σώματος που νοσούν.

Πηγή

ANΕΜΟΜΑΖΩΜΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΣΚΟΡΠΙΣΜΑΤΑ. Ο ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΤΟΥ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΕΙ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ. Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΣ ΒΑΠΤΙΖΟΝΤΑΣ ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΜΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΥΠΕΡΘΕΤΙΚΟ ΒΑΘΜΟ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΧΙΜΑΙΡΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗΣ, ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΥΠΕΡ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ.

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΛΥΣΗ. ΤΙ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ; ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙΤΕ ΠΟΤΕ.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

https://greatgameindia-com.translate.goog/croatia-president-vaccine/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el&_x_tr_pto=nui,elem

Ανώνυμος είπε...

17/8 https://thecaller.gr/parapolitika/adonis-georgiadis-gia-ton-anemvoliasto-tsitsipa-krima/

24/9 https://www.pronews.gr/athlitismos/alla-spor/1019776_emvolio-dielyse-tin-kariera-toy-tenista-zsarnti-telos-i-sezon-logo

Ανώνυμος είπε...

Ένα διεθνές πολιτιστικό γεγονός , υπό την αιγίδα του υπουργείου πολιτισμού...
https://www.youtube.com/watch?v=nGUjBUUh7S4

Θωμάς είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=2phX-Xh1n-E

https://www.youtube.com/watch?v=EfOLDH7nvew

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το άρθρο φανερώνει το λόγο για τον οποίο δεν έφερναν τα μονοκλωνικά αντισώματα και άφησαν τον κόσμο να πεθάνει. Προδόθηκαν μόνοι τους : '' Ο μεγάλος φόβος των ειδικών είναι, βεβαίως, ο εξής: οι αρνητές και οι αντιεμβολιαστές με την «παρουσία» των μονοκλωνικών αντισωμάτων είναι πάρα πολύ πιθανό να μην κάνουν ποτέ το εμβόλιο,...'' https://menshouse.gr/newsroom/146923/monokoklonika-antisomata-i-parenergeia-ap-ti-chorigisi-toys-poy-fovizei-perissotero-toys-epistimonesch

Ανώνυμος είπε...

26/9/21 12:12 π.μ.
''Mονοκλωνικά αντισώματα: Η «παρενέργεια» απ’ τη χορήγηση τους που φοβίζει περισσότερο τους επιστημονες''...
H παρενέργεια από τη χορήγησή τους είναι να κάνουν λιγότεροι άνθρωποι το εμβόλιο, η παρενέργεια από τη μη χορήγησή τους ήταν ασήμαντη: ο θάνατος. Μα ούτε η δικαιοσύνη να μην λειτουργεί σε αυτή τη χώρα!

Ανώνυμος είπε...

«Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΣ ΒΑΠΤΙΖΟΝΤΑΣ ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΜΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΥΠΕΡΘΕΤΙΚΟ ΒΑΘΜΟ».


Τα θεία μυστήρια και τα μυστήρια της σωτηρίας μας είναι υπερφυή, υπερφυσικά με την έννοια ότι τα ενεργεί ο άπειρος Θεός.