Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Δ.Κούβελας: «Που μπορεί να κρύβεται τόσο μίσος σε μια χώρα; - Απέχθεια για κάθε μορφής ελευθερία και σκέψη»


«Τελικά ο μόνος τρόπος επιβίωσης Αγάδων είναι η ύπαρξη ραγιάδων και ρουφιάνων»


Μια γενικής φύσεως φιλοσοφική αναζήτηση έκανε ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας, Δημήτρης Κούβελας.

Ο Δ.Κούβελας έκανε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την οποία έθεσε το ερώτημα «που μπορεί να κρύβεται τόσο μίσος σε μια χώρα;».

Η ανάρτησή του

«Γενικής φύσεως φιλοσοφική αναζήτηση.

Κάθε ομοιότητα με την πραγματικότητα είναι τυχαία!

Που μπορεί να κρύβεται τόσο μίσος σε μια χώρα;

Απέχθεια για κάθε μορφής ελευθερία, κάθε μορφής σκέψη, έκφραση και ανοχής;

Τελικά ο μόνος τρόπος επιβίωσης Αγάδων είναι η ύπαρξη ραγιάδων και ρουφιάνων.

Η φανατική προσήλωση στο κυρίαρχο δόγμα των φανατικά δουλοπρεπών, κάθε τύπου προσκυνημένων, είναι κεντρική ιδεολογία των θλιβερά βολεμένων.

Είναι μόνο ο φόβος; Είναι τα 400 χρόνια Οθωμανικής κυριαρχίας; Είναι η απουσία διαφωτισμού; Είναι η έλλειψη κλασικής παιδείας; Είναι η αποκοπή από τις παραδόσεις και τις αξίες;

Είναι ο ωχαδελφισμός; Είναι απλώς έλλειψη καλού γούστου;

Ίσως να απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα μια μέρα.


Ελπίζω μόνο να ζούμε μέχρι τότε!»


ΠΝΕΥΜΑ ΑΡΓΙΑΣ, ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑΣ, ΦΙΛΑΡΧΙΑΣ, ΑΡΓΟΛΟΓΙΑΣ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΡΥΨΟΥΜΕ ΝΤΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ, ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΓΩ, ΕΧΕΙ ΜΟΝΟΝ ΕΝΑΝ ΣΚΟΠΟ: ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΝ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΡΕΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ, ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΒΟΥΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΗ (Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ), ΣΗΜΕΡΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΒΟΥΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ, ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΤΗΝ ΕΤΕΡΟΤΗΤΑ. ΕΠΕΙΔΗ ΔΕ Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΗ ΕΣΤΙ, ΑΓΑΠΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΙΜΑΙ ΣΑΝ ΘΕΟΣ, ΚΑΤΑ ΜΕΤΟΧΗΝ. 
ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΑΙΜΟΝΙΚΟ, ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΤΗΣ ΠΤΩΣΕΩΣ, ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ Ή ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΤΑΙ  ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΘΗΤΕΥΕΙ. ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΒΑΤΑ Ή ΒΟΟΕΙΔΗ, ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ Ή ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ, ΠΟΙΜΕΝΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ, ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ.
ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑ ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΕΒΛΗΘΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟ.

2 σχόλια:

χαλαρωσε είπε...

https://yiorgosthalassis.blogspot.com/2019/06/blog-post_414.html

Ανώνυμος είπε...

Πριν κάποια χρόνια ίσως να ήταν μόνον η Ελλάδα έτσι, τώρα όμως όχι : Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, ίδια κατάσταση ακόμη και χειρότερη από εμάς. Και όχι μόνο για τον κορωνοϊό.Σε αυτές τις χώρες αν πεις κάτι μη πολιτικά ορθό κινδυνεύεις να πας φυλακή.