Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Ν. Κούνδουρος …Τέσσερα κτήνη, 4 βάρβαροι που ούρλιαζαν και βρωμούσαν με έκαναν να δω την πραγματικότητα.

Πηγή : www.olympia.gr

Δεν ήθελαν μόνο να κλέψουν. Ήθελαν να σκοτώσουν. Έναν άλλο γείτονα τον έπνιξαν με μαξιλάρι. Εγώ μόλις γλίτωσα. …. Είδα μια εκδικητικότητα φυλετική, ταξική, κοινωνική, εθνική…Ήταν μίσος…. (σσΟ: Για όσους δεν το κατάλαβαν, έχουμε πόλεμο…)

«…Κατά βάθος χαίρομαι για το συμβάν ( εννοεί την ληστεία πριν 7 μήνες ). Το γεγονός με έκανε να δω την πραγματικότητα.

Είχα μια ανόητη ευαισθησία και γενναιοδωρία με την είσοδο ή μάλλον την εισβολή των ξένων στην Ελλάδα. Έλεγα ότι της…..

ίδια γης παιδιά είμαστε, να μπει ο κόσμος στην Ελλάδα, να ευφρανθεί, να νιώσει ασφάλεια, να φάει, να πιει ελληνικό νερό.

Ε, από την ώρα του περιστατικού τέρμα όλες αυτές οι εφηβικές μαλακίες. Τέσσερα κτήνη, 4 βάρβαροι που ούρλιαζαν και βρωμούσαν και φορούσαν μάσκες με έκαναν να δω την πραγματικότητα.

Εκείνο το “μην τον κρατάς, πνίξ’ τον τον πούστη” που φώναζε ο μόνος που άκουσα να μιλάει τσάτρα- πάτρα ελληνικά,…τι το θέλανε;

Από εκεί κινήθηκε ένας μηχανισμός από σκέψεις μου, που πέταξε έξω από την Ελλάδα όλους τους μετανάστες. Δεν είναι σωστό όμως και ως κοινωνική συμπεριφορά η Ελλάδα να ανοίγει τις πόρτες της, σαν την ΠΟΥΤΑΝΑ που ανοίγει τα πόδια της: 1.400.000 ξένοι μέσα στη χώρα; Το 15% της χώρας μετανάστες; Πόσοι Έλληνες μπορούν να απορροφήσουν αυτό το νούμερο; Και όμως έγινε. …

Δεν ήθελαν μόνο να κλέψουν. Ήθελαν να σκοτώσουν. Έναν άλλο γείτονα τον έπνιξαν με μαξιλάρι. Εγώ μόλις γλίτωσα. …. Είδα μια εκδικητικότητα φυλετική, ταξική, κοινωνική, εθνική…Ήταν μίσος….

Μετά το επεισόδιο βρέθηκα στο αυτοκίνητο φίλου. Ήρθε ένας Πακιστανός να καθαρίσει τα τζάμια. Του λέει ο φίλος “όχι.”. Εγώ, που είχα περάσει την περιπέτεια, του λέω “δώστου κάτι του νεαρού, δεν πειράζει”. Του έδωσε ένα κέρμα. Το παίρνει ο Πακιστανός, το κοιτάζει και μας το πετά στα μούτρα.

Πήδηξα έξω , τον έπιασα από τον σβέρκο και τον έσουρα με κακία, με ένα μίσος, στο αυτοκίνητο και του ‘πα “βρες το”.

Από πίσω ο κόσμος έβλεπε την εικόνα ενός λευκού που έσερνε έναν φουκαρά Πακιστανό σαν να ήταν σκύλος. Η εντύπωση πού έδωσα ήταν ότι η λευκή ράτσα ταλαιπωρούσε έναν φουκαρά πακιστανό σκύλο. Και όμως συνέβαινε το ανάποδο. Η παρεξήγηση είναι μέσα στη ζωή μας.

- Θα μπορούσα να χαρακτηρίσω το περιστατικό που έζησα κακιά στιγμή, αλλά έτσι θα το εξευτέλιζα. Δεν ήταν σαν το τραμ που με πάτησε στον δρόμο εξαιτίας μια αδεξιότητάς μου. Ήταν το γέννημα ενός στάτους πολύ ευρύτερου που κυριαρχεί σε όλη την Ελλάδα. Η ταπείνωση ενός έθνους σε σημείο να μην μπορεί να κυκλοφορήσει κανείς στο δρόμο χωρίς το καρδιοχτύπι μη τυχόν του τύχει το απρόσμενο κακό. Όπως μου είπε ο αστυνομικός διευθυντής που με βρήκε τότε, “η Αθήνα είναι μια ανοχύρωτη πόλη όπου κυριαρχούν ο φόβος, η ανησυχία και το απρόσμενο”….

* Στα 17 του χρόνια ήταν μαχητής της ομάδας Μπάυρον του ΕΑΜ.

ΔΙΔΑΓΜΑ : Μην περιμένουμε να ΜΑΣ φωτίσει το φως που θα καίει το δικό μας σπίτι. Η πυρκαγιά στο σπίτι του γείτονα φτάνει να αφυπνίσει και μας.- Κάποια φίλη «ψηφοφόρος του ΚΚΕ μέχρι τότε», έγινε και αυτή «ρατσίστρια» όταν την «αντικατέστησαν» στη δουλειά της δύο «σύντροφοι» από το Μπαγκλαντές.

Ποιος θα χαρακτηρίσει και τον (μαχητή του ΕΑΜ) Κούνδουρο ρατσιστή και ακροδεξιό;

* Και όποιος το κάνει ας μας επισυνάψει το «προοδευτικό» βιογραφικό του.

*Το Βήμα Κυριακής (3.4.2011) – σελ. Β2.10 – συνέντευξη του Νίκου Κούνδουρου στον Γ. Ζουμπουλάκη

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΑΜΕΘΥΣΤΕ...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥς ΔΗΘΕΝ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥΣ, ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ- ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΤΗΣ.

ΤΟ ΠΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.

ΑΣ ΤΟ ΓΡΑΨΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΡΩΜΗΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟ ΠΟΥ ΕΙΔΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.]

ΚΑΟΥΜΠΟΗΣ ΑΝΤΑΞΙΟΣ ΤΟΥ ΚΛΙΝΤΑΡΟΥ, Ο ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ.

-ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΥΝΔΟΥΡΕ,
ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ, ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ!

Ανώνυμος είπε...

Θα πω την αποψη μου, και μαλλον θα δυσαρεστήσω παλι.

Το προβλημα της Ελλαδος ειναι οι μετανάστες λοιπον;

Δηλ εμεις οι Ελληνες και οι Ελληνιδες ειμαστε "οσιες παρθενες" και τωρα βρηκαμε ποιος φταιει για ολα;

*****************************

Εννοειται οτι η Ελλαδα δεν αντεχει πολλους ξενους.
Και θα πρεπει να 'κλεισουνε' τα σύνορα μας.

Ο κύριος Κούνδουρος εχει δικαιο σε αυτα που περιγραφει.

********************************

Ομως σε αυτα τα άρθρα και σε τετοιες 'αναρτήσεις' βλεπω ενα μισος ...ωσαν να λες οι Μετανάστες δεν ειναι 'παιδια' του Θεού!

Ειναι 'παιδιά' ενος κατώτερου Θεού!

Επιτρεπεται σε εναν ορθοδοξο χριστιανό να βγάζει 'ρατσιστικο μισος';

Ασε που το σχεδιο της "Παγκοσμοποίησης" δεν θα μπορεσει ουτε η μικρη Ελλαδιτσα να αναχαιτισει!

Θελω να πω...μην το παμε το θεμα στον ρατσισμο....διοτι τοτε θα κανουμε μεγα λαθος!

ΥΠάρχουνε κατι Έλληνες και κατι Ελληνιδες...δεν εχω γνωρισει στην ζωή μου "ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ" ανθρωπους.

Με το θάρρος της Μεγ. Σαρακοστής!

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Είναι γεγονός πως και αυτοί είναι αδελφοί που πεινούν και ήλθαν εδώ κινηγημένοι από τις πατρίδες τους,ταλαιπωρημένοι από τα δεινά της ζωής τους..αλλά ΄διερωτώμαι θα την πάθουμε όπως με τους αλβανούς που όταν πρωτοήλθαν στην Ελλάδα σκότωναν,βίαζαν,έκλεβαν και ενώ ο κόσμος διαμαρτυρόταν δεν έγινε τίποτε;Αυτοί όμως βρήκαν ευφορη γη και δουλειές και δούλεψαν χτίζοντας σπίτια στην πατρίδα τους και τώρα που τα πράγματα καλυτέρεψαν εκεί γυρίζουν στην πατρίδα τους αφού εδώ δεν υπάρχει δουλειά.Οι άλλες όμως οι φυλές που ήλθαν εδώ γιατί κάποιοι τους είπαν την Ελλάδα ''ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ'' για να τους εκμεταλλευτούν οικονομικά,τα βρήκαν σκούρα εδώ..Οπότε προβαίνουν σε κάθε λογής παρεκτρωπές παρόλο που η θρησκεία τους θα τους το απαγώρευε και έχουν γίνει πιο βάρβαροι και από τους βαρβάρους.Και μπορεί να υπάρχει σχέδιο παγκόσμιο γιαυτό..Δεν πιστεύω οτι είναι ρατσισμός να τους απελάσει η κυβέρνηση προς τις κατευθύνσεις που εκείνοι επιθυμούν,τη στιγμή που διψάει η αυλή μας και εμείς ποτίζουμε ξένες γλάστρες..Αλλά και η ΤΖΙΧΑΝΤ [ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΓΚΙΑΟΥΡΗΔΕΣ ΜΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ]που έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους,είναι επίφοβο!Εχουμε από την άλλη το θρακικό ...το σκοπιανό από την άλλη..και τι θα γίνει ουδής γνωρίζει!Θα μείνουν οι εναπομείναντες ολιγότεκνοι έλληνες μια μειωνότητα στην πατρίδα τους στο τέλος μου φαίνεται..και που το πάνε το ζήτημα οι ΜΕΓΑΛΟΙ δεν γνωρίζω..ίσως να παραμείνει η Ελλάδα ένα πολύ μικρό κρατιδιο ίσα να φαίνεται η Αθήνα με μια Ορθόδοξη Πίστη που να λατρεύεται στις ερήμους και στα σπήλαια..
πην

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Πηνελόπη.

Εχεις δικαιο σε αυτα που γραφεις, ομως θελω να πω και μια 'διαφορετικη' αποψη.

Ειδικα, μια που αναφέρθηκες στους Αλβανους.

***********************************

Οταν πριν 3 χρονια επαιζε το 'τηλεπαιχνιδι', "Η Στιγμη της Αληθειας", στο οποιο, αν ελεγες την αληθεια για τα προσωπικα σου, θα επαιρνες ενα μεγαλο χρηματικο ποσό..

..παρακολουθουσαμε τις Ελληνιδες, ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΕΣ και ΞΕΤΣΙΠΩΤΕΣ - να μας λενε...με ποσους αντρες εχουνε κανει σεξ, ποιος απο τους αντρες που ειχε στο παρελθον ειχε 'μεγαλα προσοντα'..

..εννοειται, οτι ο δεσμος που εχει τωρα δεν τον αγαπαει, εννοειται οτι οι πρωην ητανε καλυτεροι εραστες απο αυτον που θα παντρευτει...κλπ !

Ο κοσμος απο κατω; Χειροκροτουσε!
Οι συγγενεις της;
Τρελαθηκαν απο την χαρα τους! "ΜΠραβο το κοριτσι μας, τουλαχιστον λεει την αληθεια, ευγε, και εις ανωτερα...ειναι μια σκετη κουκλα, μα δεν βλεπετε οτι ειναι ενας άγγελος;"!

*******************************
ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΑΛΒΑΝΙΔΑ μανα βρεθηκε..να κλαψει απο την..ντροπή της!

"Εγω δεν ξερω...εμενα ειπανε ειναι παιχνιδι. ΕΓω δεν ηξερα οτι λεει τετοια πραγματα η κόρη μου".

Και ξεσπασε κυριολεκτικα σε λυγμους απο την ντροπή της!

----------------------------------

Οι Ελληνιδες ειναι πρώτες στο ΚΕΡΑΤΟ και στην ΜΟΙΧΕΙΑ και στα ΔΙΑΖΥΓΙΑ, και βλεπεις τις Αλβανιδες μανες να παντρευονται και κανουνε οικογενειες!

Πριν λιγο καιρό βαπτίστηκε μια Αλβανιδα στην Ενορια μου Ορθοδοξη Χριστιανή - ειδα μια ευλάβεια και μια πίστη...

...που δεν την εχω δει σε καμια Ελληνιδα!

ή μηπως οι Εκκλησιες μας ειναι γεματες απο τις ομορφες ΕΛληνιδες και δεν τις βλεπω πουθενα;!

Και τελος:
στα σχολεια μας..οι πρώτοι μαθητες, που κρατανε την σημαια στην Παρέλαση..ειναι οι Αλβανοι!

**********************************

ΕΠΙΛΟΓΟΣ:
ΜΗΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΜΕ και πολύ τους Μεταναστες και τους Αλβανους...

...μην σηκώνουμε και πολυ την μύτη μας...διοτι στο τελος ολοι οι λαοι θα προοδεψουν...και το μονο κρατος που θα εξαφανιστει απο προσώπου γης..θα ειναι η Ελλαδιτσα μας!

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Για τις ελληνίδες δεν ξέρω αν μοιχεύουν ούτε για τους έλληνες ..πιθανόν έτσι να είναι όπως τα λέτε..δεν είναι όλοι έτσι ούτε όλες έτσι..Συνήθως κάνουμε γάμους κοινωνικούς ,γάμους συμφεροντολογικούς αλλά δεν κάνουμε γάμους πνευματικούς.Ποιός νέος πήγε στον παπά της ενορίας του να του ζητήσει εάν υπάρχει καμμιά καλή κοπέλα από τα πνευματικοπαίδια που έχει;Όλοι λέγουν πως θα βρούν μόνοι τους το ταίρι τους και καλά κάνουν..αλλά να ξέρουν οτι είναι επικίνδυνος αυτός ο λογισμός!Κάνεις το σταυρό σου και δεν ξέρεις τι θα σου συμβεί με το άτομο που διάλεξες..διότι αφού δεν υπάρχει πνευματικότητα τι να την κάνεις τη συντροφικότητα ;Δεν υπάρχει κοινός στόχος..και ούτε και οι καρδιές είναι συγκλίνουσες γιαυτό τα τόσα διαζύγια.Όταν φοβάται κανείς το Θεό δεν κάνει κολάσιμες αμαρτίες αφού ο στόχος του είναι ο παράδεισος..Τώρα για το ποιά φυλή τηρεί τον νόμο και ποιά όχι ,θα έλεγα πως από όλες τις φυλές υπάρχουν καλοί και κακοί..Δεν πίστευα ποτέ ότι οι Μουσουλμάνοι έξω από την πατρίδα τους δεν θα τηρούσαν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα και όμως αυτοί στη χώρα μας εξέκλιναν των αρχών τους..Επομένως ίσως είναι καλό να στραφούμε προς το Θεό κοιτάζοντας τις ελλείψεις μας διότι σε αυτόν αμαρτάνουμε..και θα έλεγα πως έξω από τον Θεό μπορούμε όλοι να γίνουμε οι μεγαλύτεροι αλήτες-ισσες.Εντός της εκκλησίας όμως με αγώνα γίνεται η προκοπή.Διότι δεν υπάρχει αρετή που να μην αποκτήθηκε με αγώνα..πην

Ανώνυμος είπε...

Μυρμιδόνα...πραγματικά...οι Αλβανοί μας έχουνε βάλει γυαλιά στους τομεις που επισήμανες..

Ανώνυμος είπε...

Αν και ο κύριος Κούνδουρος μιλάει έτσι, ένας άνθρωπος τής τέχνης, τότε φοβάμαι πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην χώρα γύρω από την εγκληματικότητα...