Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Χ. Γιανναράς : «Ανήκωμεν εις την Δύσιν;»

O κ. Χρήστος Γιανναράς μίλησε και συζήτησε με το κοινό στα πλαίσια του συμποσίου "Η κρίση του πολιτισμού και η αναζήτηση της υπέρβασή της" το Σαββατοκύριακο 12,13 Μαρτίου του 2011 στο Ίδρυμα B&M Θεοχαράκη. Το θέμα του ήταν : «Ανήκωμεν εις την Δύσιν;»


Χ. Γιανναράς : «Ανήκωμεν εις την Δύσιν;» from Αντίφωνο on Vimeo.

Το συμπόσιο διοργανώθηκε από την artifex.

Πηγή : Αντίφωνο

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κόντρα Μητρόπολης-Νοσοκομείου Γρεβενών

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 4 Απριλίου 2011, 23:42


Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει αύριο, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γρεβενών, Μιχάλης Γαβρίδης, μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του η Μητρόπολη Γρεβενών διότι δεν αποδίδει σε αυτήν τα έσοδα του ναού «Άγιος Κωνσταντίνος» που βρίσκεται στον χώρο του Νοσοκομείου Γρεβενών.

Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ο Μιχάλης Γαβρίδης ζητά τα όποια έσοδα προερχόμενα από τον συγκεκριμένο Ναό που δημιούργησε εκεί η χήρα του Κώστα Στεργιάδη εις μνήμην του αντρός της, να τα κρατά το Νοσοκομείο και να τα διαθέτει σε αγορά κυρίως ειδών ρουχισμού σε άπορους συμπολίτες μας που ασθενούν και δεν έχουν καμία βοήθεια από πουθενά. Κάτι το οποίο όμως βρίσκει αντίθετη τη Μητρόπολη Γρεβενών.

Ο Μητροπολίτης κκ Σέργιος είπε πως όλες οι εκκλησίες και οι ναΐσκοι που υπάρχουν στον Νομό υπάγονται στη διοίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδας.«Αυτό σημαίνει πως τα έσοδα αυτών πρέπει να πηγαίνουν στην αντίστοιχη Μητρόπολη.

Περισσότερα στην αίθουσα του Δικαστηρίου…

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=287671&cid=4