Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Ρωσική Δούμα:ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΩΣΟΚΙΝΕΖΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ


Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Ρωσικής Δούμας, Αλεξέι Pushkov τόνισε ότι η συμμαχία μεταξύ της Μόσχας και του Πεκίνου, η οποία έλαβε χώρα μετά τις προσπάθειες των ΗΠΑ να απομονώσουν τη Ρωσία αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη αποτυχία του Μπάρακ Ομπάμα ως προέδρου των ΗΠΑ.
Το πρακτορείο TASS δημοσίευσε ότι σε μια συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Vesti FM ο Puchkov ανέφερε: «Νομίζω ότι η μεγαλύτερη αποτυχία της προεδρίας Ομπάμα είναι η συμμαχία μεταξύ της Μόσχας και του Πεκίνου, η οποία ποτέ δεν ήταν τόσο σαφής όσο τώρα. «
Ο Puchkov εξήγησε ότι «υπήρχε μια εταιρική σχέση μεταξύ των 2 πλευρών αλλά ποτέ δεν υπήρξε η δυνατότητα να μιλήσουν ούτε για συμμαχία ούτε για μια συνεργασία σε προχωρημένο επίπεδο γιατί οι κινέζοι ήθελαν να δρουν ελεύθερα. Αλλά αυτή η συνεργασία είναι τώρα τεκμηριωμένη και ευχαριστούμε θερμά την διοίκηση Ομπάμα γι αυτό.».
Ο Puchkov πρόσθεσε ότι «το Πεκίνο έχει πλήρη επίγνωση ότι αν η αντι-ρωσική εκστρατεία θα πετύχει θα έχει επιπτώσεις στο μέλλον της Κίνας, επομένως η Κίνα προσεγγίζει όλο και περισσότερο τη Ρωσία και αντιτίθεται στις απόπειρες απομόνωσής της».
««Οι Αμερικανοί δεν αποκρύπτουν το γεγονός ότι οι σημαντικότεροι ανταγωνιστές τους στον 21ο αιώνα δεν είναι πρωταρχικά η Ρωσία, αλλά η Κίνα».
 Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ο  Pushkov δήλωσε  ότι η συνεργασία μεταξύ της Κίνας και της Ρωσίας ήταν μια απάντηση στη Δύση η οποία επιχειρεί να δομήσει έναν κόσμο όπως τον θέλει προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ και οι χώρες του ΝΑΤΟ οικοδδομούν έναν νέο κόσμο σύμφωνα με τα συμφέροντά τους κατά τα τελευταία 20 έτη και ότι η σύγχρονη συμμαχία μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας είναι μια απάντηση σε αυτήν την επέκταση της δυτικής συμμαχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: