Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Οι «σύντροφοι» του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνουν το ίδιο λάθος: Λένε «ναι» στη διζωνική του Κίσιγκερ

Ο προεδρικός υποψήφιος του ΑΚΕΛ Σταύρος Μαλάς (δεξιά) με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Ρήγα. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕΟ προεδρικός υποψήφιος του ΑΚΕΛ Σταύρος Μαλάς (δεξιά) με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Ρήγα. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ 

Δεν με εξέπληξε η υποστήριξη που πρόσφερε ο ΣΥΡΙΖΑ στην υποψηφιότητα του “εκλεκτού” του ΑΚΕΛ, κ. Σταύρου Μαλά στις κυπριακές προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Ιανουάριο. Πρόκειται ασφαλώς για πολύ κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση καθώς οι Βρετανοί -και όχι μόνο αυτοί- ακονίζουν τα μαχαίρια τους για να σύρουν τον επόμενο Πρόεδρο της Κύπρου στην υπογραφή συμφωνίας που θα μετατρέπει το νησί σε τουρκικό προτεκτοράτο. Η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ και η υποστήριξη του στον ευπρεπή κ. Μαλά, ήταν αναμενόμενη. Άλλωστε το κόμμα που κυβερνά την Ελλάδα είναι «αδελφό» με το ΑΚΕΛ. Τους ενώνει και το «συντροφικό μίσος» προς το ΚΚΕ, με το οποίο το ΑΚΕΛ διέκοψε σχέσεις. 
Το ΚΚΕ είναι και το μοναδικό κόμμα στην Ελλάδα, το οποίο -πολύ ορθά- καταδίκασε τη λύση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας (ΔΔΟ), η οποία είναι άκρως φιλοτουρκική και έντονα ρατσιστική. Το χειρότερο όλων μετατρέπει την Κύπρο σε νέο Λίβανο με όλες τις συνέπειες που ζούμε από μακριά για τη δυστυχισμένη αυτή χώρα. 
Αυτό που με εξέπληξε στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που σίγουρα έχει το δικαίωμα να επιλέγει όποιον υποψήφιο θέλει και εμάς δεν μας πέφτει λόγος, είναι η υποστήριξη προς τη λύση που επιθυμεί διακαώς η ηγεσία του ΑΚΕΛ. Είναι η λύση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, που θα καταστρέψει την Κύπρο και το λαό της, και τους Ελληνοκύπριους, αλλά και τους λίγους Τουρκοκύπριους που απέμειναν. 
Η απόφαση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι εντελώς αψυχολόγητη. Πρώτον, έπρεπε να γνωρίζουν ότι την απαίσια λύση της διζωνικής επέβαλε ο Χένρι Κίσιγκερ μετά την εισβολή και στη συνέχεια η κυβέρνηση του Τζίμι Κάρτερ εξανάγκασε τον Μακάριο να την αποδεχθεί, πράγμα που έφερε βαρέως μέχρι το θάνατο του. Δεύτερον, δεν δικαιολογούνται να μην ξέρουν ότι την ρατσιστική διζωνική τη «σέρβιραν», ως σχέδιο Ανάν, το 2004, ο τότε Πρόεδρος Τζόρτζ Μπους και ο τότε αντιπρόεδρος Ντι Τσέϊνι, τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκαζε και διαδήλωνε εναντίον τους όταν επρόκειτο για τις δράσεις τους εναντίον των λαών της Μέσης Ανατολής και της Λατινικής Αμερικής. Είναι κακοί οι Μπους και Τσέινι όταν παρεμβαίνουν στο Ιράκ, την Παλαιστίνη, στην Κούβα και αλλού, και καλοί όταν προσπαθούν να χαρίσουν την Κύπρο στην Τουρκία; Έτσι δεν είναι «σύντροφοι»; 
Γράφει η ανιστόρητη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: 
“Η υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά, αποτελεί μια εγγύηση ενότητας, κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά και το εχέγγυο στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό. Διαπραγματεύσεις που θα οδηγήσουν σε μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη λύση, στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, όπου όλοι και όλες οι κάτοικοι του νησιού, θα ζήσουν σε μια επανενωμένη Ευρωπαϊκή Κυπριακή Δημοκρατία”. 
Το σημείο αυτό της ανακοίνωσης παραπληροφορεί και κρύβει ότι η λύση που υποστηρίζει και ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί συνταγή καταστροφής για το Νησί της Αφροδίτης.
 Βοηθήστε τον κ. Μαλά όσο θέλετε, στείλτε και συντρόφους να τον ψηφίσουν. Όμως δεν έχετε κανένα δικαίωμα, ως αριστερό κόμμα που θέλετε να λέγεστε, να υποστηρίζετε τη λύση που «σοφίστηκε» ο Χένρι Κίσιγκερ και εκβιαστικά επιβλήθηκε στον Μακάριο. 
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Παρατήρησα ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όταν αναφέρεται στο Κυπριακό, αποφεύγει -όπως ο διάολος το λιβάνι- τις λέξεις «Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία». Τι όχι; Και αν δεν με απατά η μνήμη μου, τις απέφυγε μιλώντας και με τον Πρόεδρο Τραμπ. Το ίδιο κάνει και ο υπουργός του των Εξωτερικών. Ο Νίκος Κοτζιάς, με έγκριση του κ. Τσίπρα, έφερε τα πάνω-κάτω στο Κυπριακό και ανάγκασε την Τουρκία να μαζευτεί στη γωνία. Ανάγκασε τον Τσαβούσογλου να παραδεχθεί ότι και με τη λύση της διζωνικής, θα παραμείνουν στο νησί τα τουρκικά στρατεύματα, η Τουρκία θα παραμείνει εγγυήτρια δύναμη και θα διατηρήσει τα επεμβατικά της δικαιώματα. Αυτό θέλετε «σύντροφοι» του ΣΥΡΙΖΑ. Αν μας επιτρέπετε, σας λέμε ότι δεν θα πάρουμε…

Πηγή: Οι «σύντροφοι» του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνουν το ίδιο λάθος: Λένε «ναι» στη διζωνική του Κίσιγκερ http://mignatiou.com/2017/11/i-sintrofi-tou-siriza-epanalamvanoun-to-idio-lathos-lene-ne-sti-dizoniki-tou-kisigker/

Δεν υπάρχουν σχόλια: