Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται

Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται
Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί την «έπεσαν» στη Ρένα Δούρου για τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική.
Δεν αντιλαμβανόμαστε το λόγο που εξοργίστηκαν οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών και κινήθηκαν ακόμη και απειλητικά στην Περιφερειάρχη.
Και δεν μπορούμε να αντιληφθούμε γιατί μας φταίνε όλοι οι άλλοι και όχι οι εαυτοί μας και οι επιλογές μας. Δεν μπορεί το κύριο χαρακτηριστικό των Ελλήνων να είναι ότι ψηφίζουν την Κυριακή ένα κόμμα, ένα υποψήφιο και πριν προλάβουν να βγουν από το παραβάν βρίζουν την επιλογή τους.
Κάποτε θα πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Οι περισσότεροι από αυτούς που έβριζαν τη Δούρου την έχουν σίγουρα ψηφίσει. Όπως έχουν ψηφίσει και τη δήμαρχό τους η οποία έχει άμεση ευθύνη για τα θύματα και τις καταστροφές.
Είμαστε σίγουροι ότι έχουν ψηφίσει κάθε ανίκανο πολιτικό και πολιτικάντη αυτής της χώρας και στη συνέχεια τον έβρισαν, τον απαξίωσαν αλλά μπορεί και να τον… ξαναψήφισαν. Κι αν αυτό το ίδιον δεν είναι μόνο της ελληνικής φυλής, στην Ελλάδα δυστυχώς έχουμε το προνόμιο να ξεχνάμε πολύ εύκολα. Και να κάνουμε τα ίδια λάθη.
Και το χειρότερο. Ενώ τους ξέρουμε, δεν έχουμε αιφνιδιαστεί, δεν είμαστε παραπλανημένοι ψηφοφόροι μετά την πρώτη φορά, εντούτοις συνεχίζουμε στο ίδιο λάθος.
Πάρτε για παράδειγμα τη Χρυσή Αυγή. Εντάξει τους ψηφίσαμε την πρώτη φορά γιατί ξεγελαστήκαμε. Μας κόψανε τα δάνεια, μας πήραν και τα μαύρα, μας βάλανε και λίγους φόρους παραπάνω κι εμείς πιστέψαμε στους φασίστες που μας πούλησαν πατριωτισμό. Το κάναμε την πρώτη φορά το λάθος, γιατί το συνεχίζουμε;
Πήγαμε όλοι σαν τα πρόβατα και ψηφίσαμε Τσίπρα το 2015. Κάτι τα ψέματα, κάτι η οργή για τους προηγούμενους, κάτι τα μνημόνια που δεν τα αντέχαμε άλλο πήγαμε και στηρίξαμε την πρώτη φορά αριστερά. Γιατί ρε παιδιά και τη δεύτερη, γιατί και την τρίτη; Γιατί τους ψεκασμένους να τους έχουμε στη Βουλή; Δεν υπάρχουν πιο άξιοι; Γιατί συνεχίζουμε να κάνουμε χαβαλέ με την πολιτική μας επιλογή;
Τη Δούρου πήγαμε και την ψηφίσαμε αν και ξέραμε πως δεν είναι παρά ένας ακόμη αριστερός τενεκές ξεγάνωτος που λένε και στο χωριό. Όμως, την ψηφίσαμε και τώρα τη βρίζουμε γιατί απλά έδειξε τη διαχειριστική της ανεπάρκεια και την επιλογή άχρηστων συνεργατών.
Επιτέλους, να πάψουμε να κάνουμε τα ίδια λάθη πολλές φορές. Να επιλέγουμε με βάση το μυαλό κι όχι με την κάθε παπάτζα που μας λέει ο κάθε άχρηστος για να κλέψει την ψήφο μας. Επιτέλους, ας αναλάβουμε την ευθύνη της υπέρτατης δημοκρατικής πράξης μας, της επιλογής αυτών που θέλουν να μας κυβερνήσουν. Κι αν κάνουμε κάποιο λάθος ας το διορθώνουμε άμεσα. Όχι να περιμένουμε σωτήρες και από μηχανής θεούς. Τα ψέματα τέλειωσαν, η πατρίδα μας πρέπει να αλλάξει στάνη για να αλλάξει και το γάλα που βγάζει. Αλλιώς θα είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Θα ψηφίζουμε, θα βρίζουμε και θα ξαναψηφίζουμε τους ίδιους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: