Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Εγγραφο-βόμβα που πέρασε απαρατήρητο!

Εν μέσω ατέλειωτων ύμνων για την Οκτωβριανή «Επανάσταση» και το ανίκητο λαϊκό κίνημα, ο «Ριζοσπάστης» έφερε προ ημερών στη δημοσιότητα και αναδημοσίευσαν «Τα Νέα» (18.11.2017) ένα επίσημο ντοκουμέντο που περιείχε μια συγκλονιστική αποκάλυψη. Σε έγγραφο της 17ης Ιουλίου 2017 του υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο αναρτήθηκε στο Προσχέδιο Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας, διαπιστωνόταν ότι η Νέα Πέραμος δεν κινδυνεύει από πλημμυρικά φαινόμενα, «ακόμα και για πλημμυρική βροχόπτωση εκατονταετίας» κατά τη διατύπωσή του!

Πρόκειται για διαπίστωση κρατικών επιστημονικών οργάνων, η οποία εκπονήθηκε με βάση παραδοχές, μαθηματικά μοντέλα και μεθοδολογία της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 20.007/60/ΕΕ για την Αξιολόγηση και τη Διαχείριση των Κινδύνων Πλημμύρας.

Και το μόνο τμήμα που σώζει αυτό το μνημείο ανικανότητας, επιστημονικής ανεπάρκειας και προχειρότητας είναι η παράγραφος που αναφέρεται στην περιοχή της Μάνδρας, για την οποία διαπιστώνει «υψηλό, πολύ υψηλό κίνδυνο, αλλά κατά περίπτωση και σε κάποια τμήματα». Αρα ούτε αυτή η καταρχήν σωστή διάγνωση διασώζεται, αφού η Μάνδρα καταστράφηκε ολοσχερώς και όχι μόνο κάποια τμήματα.

Αυτό το απίστευτο έγγραφο-κατόρθωμα της ελληνικής κρατικής γραφειοκρατίας πέρασε απαρατήρητο και ασχολίαστο τουλάχιστον ως άλλοθι, ακόμα και από τη βουτηγμένη μέσα στη λάσπη κυρία Δούρου, η οποία εξελέγη περιφερειάρχης υποσχόμενη εκτέλεση εντός εξαμήνου όλων των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων χωρίς να τα εκτελέσει και τώρα κρύβεται πίσω από τις δήθεν ευθύνες του δασαρχείου και των δημοτικών αρχών.

Ενα τραγικό δείγμα της προχειρότητας με την οποία προσεγγίζονται ακόμα και ζητήματα ζωής ή θανάτου στη χώρα μας από τις υπεύθυνες Αρχές αλλά και από τους σταρ των καθημερινών τηλεοπτικών σχολιαστών, που δεν πήραν είδηση αυτή τη βόμβα που έφερε στη δημοσιότητα ο άσπονδος «φίλος» μου «Ριζοσπάστης». Ενα ακόμα περίτρανο δείγμα της άθλιας ποιότητας του πλην εξαιρέσεων προσωπικού των ελληνικών δημόσιων υπηρεσιών και του εκπαιδευτικού μας συστήματος, ακόμα και σε πανεπιστημιακό επίπεδο, αφού ασφαλώς ειδικοί επιστήμονες εκπόνησαν αυτό το έγγραφο-Βατερλό της αναξιοπιστίας τους. Μιας από τις αιτίες που πνίγηκαν 20 συνάνθρωποί μας και καταστράφηκαν οι κάτοικοι δύο πόλεων δίπλα στην ελληνική πρωτεύουσα. Προφανώς της ιδίας αξιοπιστίας προς εκείνη του υπουργού Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή και των υπηρεσιών του που διαβεβαίωναν ότι η ρυπανθείσα θάλασσα του Σαρωνικού είναι καθαρή από πίσσα και μπορούμε να κολυμπούμε άφοβα (ακόμη μαζεύουν κρυφά τη νύχτα πετρέλαιο μπροστά στο σπίτι μου στη Φρεαττύδα).

Ενα ακόμα αποτέλεσμα των αντιπλημμυρικών έργων που ανήγγειλε πριν από τρία χρόνια ο άλλος ανεκδιήγητος υπουργός κ. Σπίρτζης αλλά δεν εκτελέστηκαν για να υπάρξει το δήθεν πλεόνασμα προκειμένου να μοιραστεί στους πένητες δυνητικούς ψηφοφόρους από τον χαμογελαστό κ. Τσίπρα. Διαχρονική βέβαια η ευθύνη. Ωστόσο επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποιήθηκαν 400.000 αυθαίρετα και αναγγέλθηκε ήδη ότι θα νομιμοποιηθούν ακόμα περισσότερα, προφανώς και αυτά που προκάλεσαν τις θανατηφόρες πλημμύρες. Πάντως ο κ. Πρωθυπουργός διέθεσε ολόκληρα δέκα λεπτά για να παραστήσει ότι δήθεν επισκέπτεται την περιοχή της καταστροφής και να βγάλει τις σχετικές φωτογραφίες. Και το πιο επιτυχές σχόλιο ακούστηκε στην τηλεόραση του Σκάι από ένα θύμα: «Είναι ο καλύτερος ηθοποιός. Μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε οποιοδήποτε θεατρικό έργο».

Του Γ. Μαρίνου στο Βήμα

antilogos

Δεν υπάρχουν σχόλια: