Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

EKTAKTO – Επίθεση στο Βόρειο Σινά: Τους ανατίναξαν και γάζωναν όποιον προσπαθούσε να ξεφύγει! 235 νεκροί, 150 τραυματίες


Επνιξαν στο αίμα πιστούς σε τέμενος στο Βόρειο Σινά, 235 νεκροί και 120 τραυματίες ο μέχρι στιγμής απολογισμός. Χάος επικρατεί στην περιοχή με ασθενοφόρα να μεταφέρουν τους τραυματίες στα κοντινά νοσοκομεία.
Tο αιγυπτιακό υπουργείο Υγείας, έκανε λόγο νωρίτερα για 75 νεκρούς και 150 τραυματίες, το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων MENA για 85 νεκρούς και 80 τραυματίες ενώ τελικά φαίνεται ότι ο αριθμός θα ανέβει και άλλο καθώς ήδη υπάρχουν190 νεκροί!
Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, μαχητές επιτέθηκαν με όπλα και ενεργοποίησαν εκρηκτικά, στο τέμενος αλ-Ράουντα, στην πόλη Μπιρ αλ Αμπντ, περίπου 40 χιλιόμετρα από πρωτεύουσα του Βορείου Σινά, αλ-Αρίς, την ώρα που οι πιστοί έκαναν την προκαθορισμένη προσευχή της Παρασκευής.
Όπως ανέφεραν αξιωματούχοι της αστυνομίας και αυτόπτες μάρτυρες, όσοι δεν σκοτώθηκαν στο τέμενος από την έκρηξη και βγήκαν έξω, δέχτηκαν επίθεση από ενόπλους, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο μέσα σε τέσσερα τζιπ.
Κάποιοι από αυτούς, σύμφωνα με Αιγύπτιο δημοσιογράφο, κάποιοι από τους ενόπλους φορούσαν γιλέκα με εκρηκτικά και μπήκαν μέσα στο τέμενος όπου και τα ενεργοποίησαν.
Σύμφωνα με το τοπικό πρακτορείο Al-Masry Al-Youm στο σημείο έσπευσαν πάνω από 30 ασθενοφόρα για να παραλάβουν νεκρούς και τραυματίες.
Να σημειωθεί ότι εδώ και καιρό, έχει απαγορευθεί η είσοδος σε δημοσιογράφους στην περιοχή του Βορείου Σινά. Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος από το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου, Khaled Megahed, έκανε αρχικά λόγο για πάνω από 150 νεκρούς ή τραυματίες.
Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντελ Φατάχ αλ-Σίσι, έχει συγκαλέσει έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας.


Σύμφωνα με την αιγυπτιακή εφημερίδα Al Masry Al Youm, οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά των πανικόβλητων πιστών που εγκατέλειπαν το τέμενος μετά την έκρηξη.
Στόχος των τρομοκρατών ήταν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας που προσεύχονταν στο τέμενος, όπως ανέφεραν δύο αυτόπτες μάρτυρες και μια πηγή ασφαλείας.
Οι Αρχές κήρυξαν ολόκληρη τη χερσόνησο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ στέλνουν ενισχύσεις.
Μέχρι στιγμής ουδεμία οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης.
Οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας βρίσκονται την τελευταία τριετία αντιμέτωπες με συχνές επιθέσεις από μαχητές του ISIS.
Η σημερινή είναι η φονικότερη επίθεση που εξαπέλυσε η τρομοκρατική οργάνωση στη χερσόνησο του Σινά από την εμφάνισή της στην περιοχή.







pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια: