Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Το ΔΝΤ απαιτεί την απόσυρση των ελληνικών τραπεζών από τα Βαλκάνια


«Παιχνίδια» με τις ελληνικές τράπεζες κάνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), το οποίο προχωρά σε σύσταση-απαίτηση για απόσυρση των ελληνικών τραπεζών από τα Βαλκάνια, με το πρόσχημα ότι θα ενισχύσουν έτσι την κεφαλαιακή επάρκειά τους στη χώρα μας. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για άλλη μια ξεδιάντροπη επιχείρηση καταλήστευσης ελληνικής περιουσία, αφού είναι γνωστό ότι, η όλη μεθόδευση οδηγεί στην υφαρπαγή των ελληνικών τραπεζών στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων σε ημέτερους Γύπες του διεθνούς χρηματιστηριακού, τραπεζικού κυκλώματος που περιβάλλει με «στοργή» το ΔΝΤ.
Σε σχετική  έκθεση που  δημοσιοποίησε πρόσφατα  το Ταμείο για τις ευρωπαϊκές οικονομίες, περιλαμβάνονται συστάσεις για πώληση των θυγατρικών των ελληνικών τραπεζών στις γειτονικές χώρες. Παράλληλα, επαναλαμβάνονται οι προβλέψεις που είχε ανακοινώσει το ΔΝΤ πριν από έναν μήνα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Το ΔΝΤ εμφανίζεται πιο αισιόδοξο από την Κομισιόν για τον ρυθμό ανάπτυξης της φετινής και της επόμενης χρονιάς (1,8% και 2,6% αντιστοίχως κατά το ΔΝΤ, έναντι 1,6% και 2,5% σύμφωνα με την Κομισιόν), αλλά πολύ πιο συγκρατημένος για το 2019 (1,9% κατά το ΔΝΤ, έναντι 2,5% κατά την Κομισιόν). Δε χρειάζεται να υπενθυμίσουμε εδώ ότι, όλες οι μέχρι σήμερα αισιόδοξες προβλέψεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα έχουν πέσει έξω. Αλλά η κυρία Λαγκάρντ ουδέποτε κοκκινίιζει απο ντροπή για τα ψέματα και την επιχείρηση καταστροφής και υφαρπαγής μιας ολόκληρης χώρας στην οποία συμμετέχει η ίδια και ο οργανισμός του οποίου προεδρεύει.
Η έκθεση του ΔΝΤ επισημαίνει ότι η οικονομική αναταραχή του 2015 στην Ελλάδα προκάλεσε εκροή καταθέσεων λιανικής στις θυγατρικές ελληνικών τραπεζών σε Σκόπια και Σερβία, και προσθέτει: «Ενώ η αναταραχή έχει υποχωρήσει, το επόμενο βήμα θα είναι η διαχείριση της απόσυρσης των ελληνικών τραπεζών από την περιοχή. Τα σχέδια αναδιάρθρωσης που υπέβαλαν οι ελληνικές τράπεζες, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος διάσωσής τους, προβλέπουν σημαντική μείωση της δραστηριότητάς τους στο εξωτερικό».
Η υφαρπαγή της ελληνικής δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας συνεχίζεται και εμείς ακόμα ανεχόμαστε την οικονομική επικυριαρχία της ευρωζώνης και του ΔΝΤ.

http://odosdrachmis.gr/%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%BD%CF%84-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%83%CF%85%CF%81%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9/

ΠΗΓΗ: http://protagorasnews.blogspot.gr
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η 'ελληνική' (δυστυχώς) κυβέρνηση υποτάχθηκε, ως μη ώφειλε, στους ξένους δανειστές-πολιτικούς... Οι οποίοι ξένοι δανειστές-πολιτικοί είναι υποταγμένοι με τη σειρά τους σ' ένα παγκόσμιο συγκεντρωτικό τραπεζικό σύστημα... Δεν υπάρχει διέξοδος απ' αυτό το σπιράλ 'θανάτου'... Ό,τι κι αν γίνεται, ό,τι κι αν λέγεται είναι σαν ένα θέατρο παραλόγου, ακόμα χειρότερα: συνεχή ψέμματα! Κανένας λαός δεν μορεί να ζήση φυσιολογικά έτσι, κοροιδεύοντας τον εαυτό του ότι δεν είναι δούλος... Με λίγο κουράγιο, πραγματικά με λίγο αληθινό κουράγιο, όλα μπορούν να αλλάξουν, γιατί δεν τη φτιάξαμε εμείς αυτήν την ζωή εξαρχής, εμείς 'απλώς' την κακοποιούμε...