Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Τα χειρότερα είναι μπροστά μας

Μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια βαθιάς ύφεσης, ληστρικής φορολογίας ή κατάρρευσης των μισθών, των συντάξεων και των τιμών των ακινήτων, μετά από χρεοκοπίες δεκάδων χιλιάδων επιχειρήσεων και μετά από τη μαζική μετανάστευση των νέων, ακόμη αναρωτιόμαστε ποιός χρεοκόπησε την Ελλάδα – χωρίς να αναζητάμε τρόπους εξόδου από την κρίση, δραστηριοποιούμενοι όπου και όπως μπορούμε.
Επικαιρότητα
Χρεοκόπησε ο Γιάννος την Ελλάδα με τα 2,5 εκ. € που κατηγορείται πως διακινούσε σε μετρητά και κίτρινους φακέλους, διαθέτοντας δεκάδες τραπεζικούς λογαριασμούς; Παρά το ότι γεννήθηκε πλούσιος, ήταν επί 25 χρόνια βουλευτής και ευρωβουλευτής, ενώ διετέλεσε υπουργός οικονομικών έχοντας επί πλέον κληρονομήσει μία πλούσια σύζυγο; Τη χρεοκόπησε το συνταξιοδοτικό με τις κρατικές επιδοτήσεις πάνω από 200 δις € τα τελευταία δέκα χρόνια και με το 30% των συνταξιούχων να ευρίσκεται κάτω από το όριο σύνταξης; Χρεοκόπησε την Ελλάδα το βρώμικο παιχνίδι που παίχθηκε εις βάρος της (ανάλυση) ή/και το διεφθαρμένο κομματικό πελατειακό κράτος;
Μήπως το ευρώ και η γερμανική πολιτική της φτωχοποίησης του γείτονα; Ενδεχομένως οι συνδικαλιστές των χρεοκοπημένων ΔΕΚΟ, ο κ. Σημίτης που δεν ήταν δυνατόν να μη έβλεπε τις τεράστιες μίζες που κυκλοφορούσαν γύρω του, ο Καραμανλής που εκτόξευσε τις δαπάνες του δημοσίου, ο κ. Παπανδρέου που έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο της Ελλάδας, ο κ. Βενιζέλος που τράβηξε τη σκανδάλη ή ο κ. Τσίπρας που της έδωσε τη χαριστική βολή;
Μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια βαθιάς ύφεσης, ληστρικής φορολογίας ή κατάρρευσης των μισθών, των συντάξεων και των τιμών των ακινήτων, μετά από χρεοκοπίες δεκάδων χιλιάδων επιχειρήσεων και μετά από τη μαζική μετανάστευση των νέων, ακόμη αναρωτιόμαστε ποιός χρεοκόπησε την Ελλάδα – χωρίς να αναζητάμε τρόπους εξόδου από την κρίση, δραστηριοποιούμενοι όπου και όπως μπορούμε.
Ακόμη χειρότερα, η μία μεγάλη επιχείρηση μετά την άλλη αποχωρεί βιαστικά από τη χώρα, ειδικά μετά τα τελευταία χρηματιστηριακά σκάνδαλα με την FF και τη ΔΕΗ – καθώς επίσης μετά τη νέα χρεοκοπία των τραπεζών που δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως θα χρειαστούν ξανά κεφάλαια, έχοντας ήδη κοστίσει στη χώρα μας σχεδόν 60 δις € (με τους αναβαλλόμενους φόρους).
Είτε βρούμε όμως ποιός χρεοκόπησε την Ελλάδα, είτε όχι, αυτό που έχει σημασία είναι το ότι, έχουν πέσει ήδη οι τίτλοι τέλους – πως βρισκόμαστε σε πορεία αφανισμού μας ως Έθνους, αδυνατώντας να συνεννοηθούμε μεταξύ μας ακόμη και στην άκρη του γκρεμού. Την ίδια στιγμή ακούγονται κατηγορίες σε κυβερνητικά συμβούλια για μυστικά κονδύλια που λεηλατούνται από τους υπουργούς και για δωροδοκίες 50 εκ. € που τεκμηριώνουν πως τόσα χρόνια δεν μάθαμε απολύτως τίποτα – ότι είμαστε λοιπόν άξιοι της μοίρας μας και ότι τα χειρότερα είναι ακόμη μπροστά μας.
Εάν αυτά θα είναι το κούρεμα των καταθέσεων μας, η φορολόγηση μας μέχρι θανάτου και η αλλαγή ιδιοκτησίας της Ελλάδας, παράλληλα με την έξοδο της από την Ευρωζώνη και το διαμελισμό της μέσω της Μακεδονίας, κανένας δεν το γνωρίζει. Το σίγουρο είναι όμως πως ακόμη και τότε εμείς θα συνεχίσουμε να αναρωτιόμαστε ποιός χρεοκόπησε τη χώρα! Ότι θα κοιτάζουμε συνεχώς προς τα πίσω, χωρίς να κάνουμε απολύτως τίποτα για να αλλάξουμε το σκοτεινό μέλλον που διαγράφεται μπροστά μας, παίρνοντας επί τέλους τη ζωή μας στα χέρια μας.
Ως εκ τούτου, είναι πραγματικά δυστυχία να είναι κανείς Έλληνας και να ζει στην Ελλάδα – κάτι που κατανοεί ο ένας μετά τον άλλο, επιλέγοντας τη λύση της φυγής χωρίς επιστροφή. Όπως ακριβώς ο Λωτ, μετά τη συμβουλή του Θεού να εγκαταλείψει τα Σόδομα πριν καταστραφούν εντελώς – προειδοποιώντας τον να μη γυρίσει καν να κοιτάξει πίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: