Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Βαρθολομαίος: Οι κανόνες των Οικουμενικών Συνόδων είναι δεσμευτικοί για όλη την Ορθοδοξία


Σε πρόσφατη συνεστίαση στην Κωνσταντινούπολη ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, για την συμπλήρωση 27 ετών από την άνοδο του στον Οικουμενικό θρόνο είπε μεταξύ άλλων: «Το οικουμενικό Πατριαρχείο για να επιλύσει το ουκρανικό εκκλησιαστικό θέμα, προβάλλει τα προνόμια και τα δικαιώματα που έχει από τους κανόνες των Οικουμενικών Συνόδων. Αυτοί οι κανόνες των Οικουμενικών συνόδων και μάλιστα της 4ης Οικουμενικής Συνόδου της Χαλκηδόνος, που δίνει τα συγκεκριμένα προνόμια στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, είναι δεσμευτικοί για όλη την Ορθοδοξία.»

Θα θέλαμε να ρωτήσουμε μόνο για τους Ορθοδόξους αδελφούς είναι δεσμευτικοί οι κανόνες των Οικουμενικών Συνόδων; Για τον Πατριάρχη δεν είναι; Γιατί με την απόφαση του ο Πατριάρχης σχετικά με το θέμα του β΄γάμου των κληρικών απέδειξε ότι δεν δεσμεύεται  από τον Γ΄ κανόνα της ΣΤ΄Οικουμενικής Συνόδου.

ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ Ο ΟΜΟΡΦΟΣ.

Ατύχησες Βαρθολομαίε, σέ πρόφτασε ο Θεός, καί μέ τήν άγρια εκμετάλλευση τών κανόνων από τούς αποτειχισμένους γνωρίζουμε πλέον πολύ καλά τήν σημασία τής αντικαταστάσεως τών Εντολών τού Κυρίου, τό θεμέλιο τής εν Χριστώ ζωής, μέ τούς αντιαιρετικούς κανόνες τών συνόδων.

Τί σημαίνει νά επικαλείται τούς κανόνες τών συνόδων ο μεγαλύτερος καταπατητής τους. Τί σημαίνει νά αναγνωρίζεις ώς εκκλησία τούς σχισματικούς τής ορθοδοξίας, όπως οι αποτειχισμένοι τούς παλαιοημερολογίτες.

Τήν οντολογική καί λογική συνέπεια τής ψευδοσυνόδου τής Κρήτης, όπου αναγνώρισες τό σχισματικό ίδρυμα τού santo spirito τού παπισμού σάν εκκλησία τού Κυρίου τού κόσμου τούτου, μέσω τής οποίας προσπαθείς νά επιβάλεις τήν παγκόσμια κυριαρχία επί τού φαινομένου τής πίστεως, αντικαθιστώντας τήν οικουμενικότητα τής Ορθοδόξου Εκκλησίας μέ τήν παγκοσμιότητα. Τί σημαίνει η ανακήρυξη τών κανόνων τών συνόδων σέ δόγμα τής εκκλησίας καί οδό σωτηρίας.

Τό τέλος είναι γνωστό από τούς προδρόμους σου, τούς αποτειχισμένους. Θά μεταλλάξεις τήν θεσμική πλευρά τής εκκλησίας σέ μιά παγκόσμια κυνομαχία. Άρχισαν νά πέφτουν ήδη καί τά στοιχήματα.

Αμέθυστος

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σφίγγεται η καρδιά απ' τη λατρεία εξουσίας και εξουσιαστικότητας... Είναι σαν να μας προτείνη ένας Πατριάρχης να βαδίσουμε αντίθετα απ' τα βήματα του Κυρίου...

χαλαρωσε είπε...

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΜΕΘΥΣΤΕ.


"Είτε αρέσει στους Ρώσους αδελφούς μας είτε όχι, αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσουν τις αποφάσεις που πήρε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, επειδή δεν έχουν άλλη επιλογή", δήλωσε ο Δ. Αρχοντώνης. Είπε επίσης ότι γνωρίζει πολύ καλά "για τα καλά πληρωμένα άρθρα" και για την "Μαύρη προπαγάνδα" εναντίον του. Αυτό, σύμφωνα με τον Οικουμενικό «Πατριάρχη», επειδή «οι αδελφοί μας οι Σλάβοι δεν μπορούν να ανεχθούν την υπεροχή του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του έθνους μας στην Ορθοδοξία».

ΤΙ ΤΟΜΑΡΙ ΕΙΝΑΙ ΠΩΠΩΠΩ

Ανώνυμος είπε...

Ποιός αποτειχισμένος ονομάζει Εκκλησία τους Παλαιοημερολογίτες;Ο Παλαιοημερολογιτισμός είναι αίρεση.Υπάρχουν κείμενα αποτειχισμένων που λένε ότι τα μυστήρια των Γ.Ο.Χ. είναι άκυρα.Δηλαδή αυτό που γράφεις είναι ψέμα.

amethystos είπε...

Οι αποτειχισμένοι είναι κοπάδι καί δέν ομονοούν. Σκυλοτρώγονται. Εσύ σέ πιά ομάδα ανήκεις;

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω έκανα μια ερώτηση( ποιός );Δεν είμαι σε ομάδα,απλά έχω το ίδιο πνεύμα με τον Μαλτέζο(Λαυρέ τιο).Άπαντες κάνουν λάθη.Ο Σημάτης κύρηξε αίρεση και μάλιστα οικουμενιστική.Το ίδιο και ο Ρίζος.Ο Παΐσιος είναι Παλαιοημερολογίτης(και ο Βάϊος μαζί με τον Αγγελακάκη).Οι άνθρωποι κάνουν λάθη,δεν είναι σαν τον Κύριο Ιησού Χριστό.

amethystos είπε...

Ονομάζουμε τούς παλαιοημερολογίτες καί τούς αποτειχισμένους σχισματικούς καί αιρετικούς αγιομάχους. Οι ίδιοι ονομάζουν τούς εαυτούς τους αληθινή εκκλησία. Αληθινή πίστη κτλ.