Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Θεολογία Διαλεγόμενη - Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου

Παρακολουθήστε την εκδήλωση που διοργάνωσε η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου (acadimia.org), με τίτλο: "Θεολογία Διαλεγόμενη", Το έργο και οι εκδόσεις της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών. Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου, αναγνωρισμένο από την πολιτεία Ερευνητικό Κέντρο και ανοιχτό εργαστήρι σκέψης και διαλόγου της Εκκλησίας με τη διανόηση και την κοινωνία, διοργάνωσε την εν λόγω εκδήλωση, την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018, ώρα 7.30 μ.μ., στην Αίθουσα Forum (Δεληγιώργη 9).

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε τόσο το πολύπλευρο έργο της Ακαδημίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όσο και το εκδοτικό της πρόγραμμα για το οποίο έχει κατά καιρούς συνεργαστεί με γνωστούς ελληνικούς και διεθνείς εκδοτικούς οίκους, καθώς και με επιστημονικά περιοδικά, και που από το 2014 υλοποιείται μέσω της «Εκδοτικής Δημητριάδος», του εκδοτικού δηλαδή τμήματος της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου.

Στο πάνελ της εκδήλωσης στον Βόλο συμμετείχαν:
- Αννίτα Πρασσά, Δρ. Ιστορίας, Προϊσταμένη των Γενικών Αρχείων του Κράτους Νομού Μαγνησίας
- Δημήτρης Κυρτάτας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
- Δημήτρης Μπαλτάς, Δρ. Φιλοσοφίας
και Παντελής Καλαϊτζίδης, Διευθυντής της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου, Διδάσκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ)

Τη συζήτηση συντόνισε ο Θανάσης Χ. Σαμαράς, πρ. διευθυντής της εφημερίδας Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση, απηύθυνε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος


Στο πάνελ της εκδήλωσης στην Λάρισα (Γαλλικό Ινστιτούτο) συμμετείχαν:
-ο Διευθυντής της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου,  Δρ.Παντελής Καλαϊτζίδης,
-ο Φιλόλογος και συγγραφέας Θωμάς Ψύρρας,
-ο εικαστικός Χρήστος Παπανικολάου και
-οι Εκπαιδευτές Ενηλίκων, μέλη της Επιμορφωτικής Ομάδας για το Μάθημα των Θρησκευτικών της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών, Βάσω Γώγου και  Απόστολος Μπάρλος.
Συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιάννης Γιαννακόπουλος ενώ χαιρετισμό απυήθυνε η Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου στη Λάρισα, Χρύσα Βουλγαράκη.
Την εκδήλωση επένδυσαν μουσικά οι: Νίκος Νικολαΐδης στο τσέλο, Ματθαίος Ρίζος στην κιθάρα, Κύρα Σαπλαχίδου στο φλάουτο και με τη φωνή του ο Θηρίμαχος Πάκας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: