Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

«Η Μόσχα υποσκάπτει διαχρονικά το Φανάρι»

Πρόγευση των εξελίξεων η Επιτροπή Διορθοδόξων στο Σαμπεζί το 2009, αποκαλύπτει ο Ναυπάκτου Ιερόθεος
Ρεπορτάζ
Αντώνης Τριανταφύλλου
Αγνωστο παρασκήνιο, καυστικές λεκτικές αντιπαραθέσεις με εκκλησιαστικά και κανονικά επιχειρήματα αλλά και ελιγμούς παρόμοιους των διπλωματών, που αποκαλύπτουν την καλά μεθοδευμένη στρατηγική του Πατριαρχείου της Μόσχας να αμφισβητήσει τον συντονιστικό ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου μέσα στην Ορθοδοξία, αποκαλύπτει ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος.

Σε μακροσκελές άρθρο του περιγράφει το παρασκήνιο των συνομιλιών στην πανορθόδοξη διάσκεψη στο Σαμπεζί το 2009 για το θέμα του αυτοκεφάλου, τις τότε ισορροπίες μεταξύ των Εκκλησιών και την επιμονή των εκπροσώπων της Μόσχας να αμφισβητήσουν την οικουμενικότητα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Το Πατριαρχείο της Μόσχας ισχυρίζεται ότι είναι ο πρόμαχος και ο γνήσιος εκφραστής της ορθόδοξης παράδοσης.

Ωστόσο, πάγια είναι η τακτική του να αμφισβητεί με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία το πρωτείο τιμής και τον συντονιστικό ρόλο που έχουν εκχωρήσει οι Ιεροί Κανόνες και οι Οικουμενικές Σύνοδοι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης.
Αυτό αποκαλύπτει και ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, δημοσιεύοντας την έκθεση πεπραγμένων του μακαριστού σήμερα πρωτ. Στέφανου Αβραμίδη, ο οποίος ως γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων είχε παρακολουθήσει το «διπλωματικό εκκλησιαστικό θρίλερ» στο Σαμπεζί το 2009.
Ο Ιλαρίων
Ενδεικτική της πολεμικής διάθεσης της Μόσχας από τότε ήταν η έμμεση απάντηση του μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα προς τον έγκριτο πανεπιστημιακό Βλάση Φειδά, που θύμισε την ιστορία πώς ο Οικουμενικός Πατριάρχης Ιερεμίας έδωσε το πατριαρχικό αξίωμα στον μητροπολίτη Μόσχας και πώς στη συνέχεια έγινε η ανακήρυξη της πατριαρχικής τιμής και αξίας της Εκκλησίας της Ρωσίας.

Ο μητροπολίτης Βολοκολάμσκ είπε ότι «ο Πατριάρχης μας ποτέ δεν θα εξουσιοδοτήση τον Οικουμενικόν Πατριάρχην να μιλήση εκ προσώπου του», κάτι που έδειξε τη σαφή αμφισβήτηση του Οικουμενικού Πατριάρχη ως πρώτου στο σύστημα των Ορθόδοξων Εκκλησιών.

Οσα δημοσιεύει ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος από την έκθεση Αβραμίδη επιβεβαιώνουν την αμετακίνητη επιδίωξη του Πατριαρχείου της Μόσχας να αναθεωρήσει με αντικανονικό τρόπο την ορθόδοξη τάξη και την ενδόμυχη λατρεία των Ρώσων στην οργάνωση των προτεσταντικών Εκκλησιών και ομολογιών που τόσο όμως υποστηρίζουν ότι αποστρέφονται, να μετατρέψουν δηλαδή την Ορθοδοξία σε μια προτεσταντικού τύπου συνομοσπονδία, χωρίς ένα συντονιστικό κέντρο.

Αυτό επισημαίνει και ο μητροπολίτης Ναυπάκτου στο άρθρο του, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Οταν δεν αναγνωρίζεται ένας Πρώτος στην Ορθόδοξη Εκκλησία, που δεν θα ασκή τα καθήκοντά του με παπική νοοτροπία, αλλά ως Πρώτος που θα επικοινωνή με τις άλλες Εκκλησίες και θα εξασφαλίζη τη συναίνεσή τους. Σαφέστατα υπάρχει διαφορά μεταξύ του Παπικού Πρωτείου και του Πρώτου στο συνοδικό σύστημα διοικήσεως. Αν δεν υπάρχη ένας Πρώτος, τότε καταλήγουμε στην προτεσταντική συνομοσπονδία».
ΠΗΡΕ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ Ο ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΣΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ. 
ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ ΟΤΑΝ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΠΣΕ!!! ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΠΡΩΤΕΙΟ ΤΙΜΗΣ; ΜΕ ΠΡΩΤΕΙΟ ΤΙΜΗΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΡΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΠΟΥΑΡΩ ΤΟΥ.
Αμέθυστος

4 σχόλια:

χαλαρωσε είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΑΜΕΘΥΣΤΟ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

για να τελειωνουμε.

ΑΝ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΗΤΑΝ ΩΣ ΟΦΕΙΛΕ, ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙΣΑΣ ΠΙΣΤΕΩΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΟΥΔΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΚΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΝ ΗΤΑΝ ΦΑΡΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΛΗΜΑ Ο ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΘΑ ΕΤΡΕΜΕ ΜΗΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΣΤΡΑΒΑ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ.

Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ, ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΑΡΑ ΕΓΚΟΣΜΙΑ, ΕΩΣΦΟΡΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΡΩΣΣΩΝ, ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΞΑΝΑΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΜΕ ΔΙΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΔΙΑ ΠΕΤΑΛΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ.

Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΕΑΣ Ως ΑΠΟΛΥΤΟ ΘΥΜΑ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΜΠΗΚΕ ΣΕ ΧΩΡΑΦΙΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΤΕΡΟΚΛΗΤΑ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ, ΤΟΣΟ ΘΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ, ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΥΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΟΞΕΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΣΕΙ Η ΝΑ ΤΟ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΙ. Ε ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΕΙΔΑΝ ΦΩΣ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΝ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ. ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΔΙΔΑΞΕΙ ΤΙ ΕΣΤΙ ΒΕΡΥΚΟΚΟ. ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΦ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΑΜΠΑΡΙΑΖΟΥΝ. ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΛΟΜΑΓΝΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΔΙΔΑΞΕΙ. ΕΚΕΙ ΚΑΤΑΚΥΡΩΣΕ ΤΟ ΦΙΛΙΟΚΒΕ Ο ΧΟΝΤΡΟΟΥΝΟς. ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΦΑΟΥΛ. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΕΕ ΜΟΥ!!!! ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΥΣΤΙΕΣ ΑΛΑ ΠΟΥΤΙΝ ΘΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΑ, ΕΠΙΣΗΕ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΩΣ ΣΕΒΑΣΜΙΑ ΛΑΡΝΑΚΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΘΑ ΤΟ ΞΕΣΚΙΣΟΥΝ, ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΘΑ ΤΟΝ ΞΕΦΤΙΛΗΣΟΥΝ ΕΤΙ, Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ.....ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΩΝ ΦΩΣ Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ.

ΗΤΑΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΕΣ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΧΟΥΝ, ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΕΙΔΕ Ο ΖΑΚ ΛΑ ΚΑΡΙΕ, ΕΜ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ, Ε ΤΩΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΤΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ Η ΞΕΦΤΥΛΑ ΜΑΣ.

ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ. ΣΒΗΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΤΡΟ.

ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΔΥΣΩΠΗΤΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΕΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΥΠΟΨΕΙΡΙΟ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟς ΚΑΙ ΜΙΣΣΕΛΗΝΑΣ;

ΔΙΟΤΙ Ο ΑΤΙΜΟΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ. ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΔΕΝ ΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙΣ. ΑΠΛΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙ ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΝ.

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΘΛΙΟΣ;

ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΑΛΛΑ.

χαλαρωσε είπε...

Ο ΤΡΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΠΙΕΙ ΤΟΝ ΝΑΥΠΑΚΤΟ ΤΟΥ. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΤΡΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΣΟΥ. ΠΡΟΣΕΧΕ ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΛΥΓΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΤΑΤΑ. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΟΛΗΠΤΗΣ. ΕΤΣΙ ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

χαλαρωσε είπε...

ΕΔΩ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟ REICH ÜBER ALLES

http://hassapis-peter.blogspot.com/2018/10/handelsblatt.html

χαλαρωσε είπε...

https://averoph.wordpress.com/2018/10/26/%ce%b1%ce%b6%ce%ac%cf%81%ce%bf%cf%86-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%83%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%bf%ce%b9-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ad%cf%80%ce%b5%ce%b9%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%b7/