Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

ΦΩΤΟ / Βαρθολομαίε είσαι ΝΑΖΙΣΤΗΣ;;;;; Σ΄εκκλησία του Ρασπούτιν της Ουκρανίας του σχισματικού Φιλάρετου που αποκατέστησε το Φανάρι οι εικόνες διακοσμούνται με ναζιστικά σύμβολα των Waffen-SS Wolfsangel, 2nd SS Panzer Division Das Reich….Ενώ ο Αη- Γιώργης δεν σκοτώνει δράκοντα αλλά τον δικέφαλο αητό οικόσημο της Ρωσικής Ομοσπονδίας και όχι μόνο……

Ένας καθεδρικός ναός στην Ουκρανία έχει τώρα μια ιερή εικόνα του Αγίου Γεωργίου που σκοτώνει έναν δικέφαλο αετό αντί τον δράκοντα που κατά παράδοση εικονίζεται. Νεοναζιστικός διάκοσμος χρησιμοποιείται ως περίγραμμα εικόνων. Ο Φιλάρετος, ο σχισματικός  »επίσκοπος » ο αρεστός του Οικουμενικού τα εγκρίνει. Στην εκκλησία υπάρχει επίσης παράσταση όπου εικονίζεται ο ίδιος ο Αποστάτης Φιλάρετος μια ακόμη ένδειξη της έπαρσης, αλαζονίας  και φιλαρέσκειας.
Ο δικέφαλος αετός που αναπαρίσταται να σκοτώνει ο ψευδο- Αη Γίωργης εκδοχή Φιλάρετου  είναι το πλέον αναγνωρίσιμο σύμβολο του Ορθοδόξου Χριστιανισμού σήμερα (πέραν του σταυρού). Τα νύχια του αετού κρατούν ένα σταυρό και ένα σφαίρα, που συμβολίζει την ειρηνική συνεργασία μεταξύ της Εκκλησίας και του κράτους. Η σημαία με το δικέφαλο χρησιμοποιήθηκε ιστορικά από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία στην Ανατολή (Βυζαντινή) και από τη Ρωσική Αυτοκρατορία. Σήμερα είναι η επίσημη σημαία του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Εδώ στην κατά Φιλάρετον εκδοχή ο δράκος – ένα παραδοσιακό σύμβολο για το κακό – έχει αντικατασταθεί από τον δικέφαλο αετό σε αυτή τη νέα ουκρανική εικόνα.
Ο δικέφαλος αετός είναι στο οικόσημο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στο οικόσημο της Σερβίας, στη σημαία του Μαυροβουνίου,ήταν στην ιστορική σημαία της ανατολικής ρωμαϊκής (βυζαντινής) αυτοκρατορίας και στην επίσημη σημαία της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, και του Αγίου Όρους.
Σε μια δημόσια εκδήλωση περιφρόνησης για την Ορθόδοξη Πίστη – αλλά και περιφρόνησης για τις πολυάριθμες χώρες που φέρουν τον δικέφαλο στις εθνικές τους σημαίες – ο Φιλάρετος ανέτρεψε  »ευλόγησε » την παρουσία της νεόκοπης αυτής απεικόνισης  στον Καθεδρικό Ναό της Μεταμορφώσεως στην Ουκρανία. Αυτό συνέβη στις 12 Οκτωβρίου, μια μέρα αφού ο Βαρθολομαίος είχε κάνει άρση του αναθέματος του Φιλάρετου.
Ακόμη χειρότερα τα πράγματα, αν κοιτάξει κανείς προσεκτικά το διάκοσμο που περιβάλει την εικόνα  του υποτιθέμενου Αγίου Γεωργίου. Θα διακρίνει το ναζιστικό σύμβολο των Waffen-SS Wolfsangel, ένα σύμβολο που επανήλθε από το Τάγμα Αζόφ και άλλες ανοικτά νεοναζιστικές παρατάξεις Ουκρανία. Ενώ υπάρχουν και σύμβολα της 2nd SS Panzer Division Das Reich
Σαν αυτό να  μην ήταν αρκετό, ο Φιλάρετος επίσης μια εικόνα του εαυτού ν΄αποτυπωθεί στον ίδιο καθεδρικό ναό ενώ είναι εν ζωή και βέβαια απέχει κατά πολύ για να είναι ένας άγιος:
Ο Φιλάρετος είναι ο ηγέτης του σχισματικού «Πατριαρχείου Κίεβου», το οποίο ελέγχει επί του παρόντος περίπου 5.000 ναούς στην Ουκρανία ενώ πάνω 12.000 εκκλησίες στη χώρα διοικούνται από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, η οποία είναι πιστή στο Πατριαρχείο της Μόσχας. Για να επιτύχει ο Φιλάρετος  το στόχο του  »Πατριαρχείου Κιέβου » να γίνει «η μοναδική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία», θα πρέπει να κατασχέσει πάνω από 12.000 εκκλησίες από τους αντιπάλους του, με τη βοήθεια της ουκρανικής κυβέρνησης. Η εκκλησία που είναι αυτές οι απεικονίσεις είναι της Μεταμόρφωσης….
Σε μια προσπάθεια να αναγκάσει την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας να διαχωρίσει τους δεσμούς της με τη Μόσχα, το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποφάσισε μονομερώς ν΄ αφαιρέσει το ανάθεμα από τον Φιλάρετο και να δημιουργήσει μια νέα  »εκκλησία » στην Ουκρανία, προσπαθώντας να συνδυάσει τα μέλη της Κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, με τα μέλη της σχισματικής εκκλησίας του Κιέβου. Η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία στην Αμερική το εγκρίνει και η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών επίσης το εγκρίνει.
Εν τω μεταξύ, ουσιαστικά κάθε άλλη Ορθόδοξη Εκκλησία στον κόσμο καταδικάζει τις πράξεις του σχισματικού «Πατριαρχείου Κιέβου» και καλούν τον Φιλάρετο να μετανοήσει. Eπίσης ο Ουκρανός Ρασπούτιν ο Φιλάρετος ο τ, ψευδοπατριάρχης Κιέβου άλλαξε τον τίτλο του και αυτοαποκαλείται τώρα «Αρχιεπίσκοπος και Μητροπολίτης Κιέβου πατριάρχης όλης της ρωσοΟυκρανίας »…..
Όλα αυτά σημαίνουν πως οι εκλεκτοί του Φαναρίου έχουν υποπέσει σε συγκρητισμό ένα αμάλγαμα ετερόκλιτων δοξασιών και οπότε είναι αίρεση κι όχι απλό σχίσμα…..
Eπίσης στο διάκοσμο της εικόνας μεταξύ άλλων συμβόλων υπάρχει και το σύμβολο του κόμματος της Οργάνωσης Ουκρανών Εθνικιστών…στο διάκοσμο και πάνω από τη μορφή του Αγίου επίσης υπάρχει το σύμβολο Pravyi Sektor του Ακροδεξιού Τομέα
L’image contient peut-être : 9 personnes, personnes souriantes
Aucun texte alternatif disponible.
Σχετική εικόνα
Aucun texte alternatif disponible.
Aυτό είναι το ποίμνιο του Βαρθλομαίου Svoboda , Δεξιός Τομέας, Μπαντεριστές 
The neo-Nazi Wolfsangelsymbol, used by SNPU (Social-National Party of Ukraine) as the « Idea of the Nation » (I+N).

Δεν υπάρχουν σχόλια: