Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Ο Τραμπ τρέχει να μειώσει τη διαφορά και μαζί με τον Μπάιντεν στρώνουν χαλί στη Μισέλ Ομπάμα

 

Της  Κύρας Αδάμ

Τραμ και Μπάιντεν διανύουν τα τελευταία μέτρα της τρελής αυτής προεκλογικής περιόδου για τις ΗΠΑ, με τα επιτελεία των υποψηφίων προέδρων να δίνουν την Κυριακή  διαφορά 5,2% υπέρ του Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ,αυτή η μεγάλη διαφορά εδραιώθηκε  εξ αρχής, όταν 97 εκατομμύρια Αφροαμερικανοί ήταν οι πρώτοι που ψήφισαν, μαυρίζοντας τον πρόεδρο Τραμ , με πρόσφατα τα δραματικά γεγονότα  δολοφονιών μαύρων από αστυνομικά πυρά.

(Ετσι εδραιώνεται η άποψη ότι με την περίοδο Ομπάμα, η «ηγετιδα»  ψήφος στις ΗΠΑ ανήκει πλέον στους Αφροαμερικανούς και τους Αμερικανούς πολίτες με καταγωγή από την Κεντρική Αμερική, πρωτίστως..)

Το επιτελείο του Ντ. Τραμαλλά και ο ίδιος ο πρόεδρος Τραμ δεν έχουν κρύψει τη θέση τους ότι θα ψάξουν το αποτέλεσμα ψήφο –ψήφο και υπόσχονται ότι αν διαπιστωθεί έστω και μια παράνομη ψήφος , ακόμα και αν το εκλογικό αποτέλεσμα εδραιώνει τον Τζο Μπάιντεν-τότε ο Ντ. Τραμ θα ζητήσει επανάληψη τω εκλογών.

Σ αυτήν την περίπτωση η κίνηση Τραμ να διορίσει μέσα στον Οκτώβριο τις παραμονές του τελευταίου γύρου της προεκλογικής εκστρατείας την  Έμυ Κόνι Μπάρρετ-ως Ανώτατη Δικαστικό λειτουργό  δεν είναι άσχετη με το πιθανό εκλογικό αποτέλεσμα…

Τα επιτελείο Τραμ υποστηρίζει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επαναληφθεί η ίδια διαδικασία με την εκλογή του Τζωρτζ Μπους το 2000, ο οποίος,αν και το εκλογικό αποτέλεσμα τον έφερνεηττημένο από τον Αλ Γκορ με αρχική διαφορά 3,2%, με την διαδικασία επανεξέτασης ψήφωνστην Φλώριδα, κατέληξε να είναι αυτός ο 43οςΠρόεδρος των ΗΠΑ.

Δι’ αυτού του τρόπου  φαίνεται ότι τελικός στόχοςτου επιτελείου του Ντ Τραμ είναι να μειωθεί η παρούσα διαφορά από τον Μπάιντεν  (5,2%) στο «ψυχολογικό όριο» του 3%, έτσι ώστε ο απερχόμενος Πρόεδρος Τραμ να μπορεί να χρησιμοποιήσει ως νομιμοποιημένο προηγούμενο τις κινήσεις Τζωρτζ Μπους , που τον έφεραντελικώς στη εξουσία.

Σε ότι αφορά ειδικότερα στην προεκλογική συμπεριφορά των Ελληνοαμερικανών τα εκλογικάεπιτελεία θεωρούν ότι η Ομογένεια παραμένει διχασμένη.

Οι Ελληνοαμερικανοί παραμένουν εξόχως δυσαρεστημένοι με την προκλητική φιλική συμπεριφορά του Ντ Τραμ απέναντι στον ΤούρκοΠρόεδρο Τ. Ερντογάν, με αποκορύφωμα τις πρόσφατες δηλώσεις Τραμ στο FOX NEWS , που θεώρησε ότι ο κ Ερντογάν «είναι μια από τις μεγαλύτερες ηγετικές φυσιογνωμίες του πλανήτη».

Η συμπεριφορά όμως του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μ Πομπέο, που εκλέγεται σε περιοχή ελληνορθόδοξης κοινότητας –αν επιβεβαιωθεί- έχει ανακόψει την μεγάλη ροή Ελληνοαμερικανών στους Δημοκρατικούς.  Και οι δυο επισκέψεις Πομπέο στην Ελλάδα ( πέρσι το Νοέμβριο και φέτος πριν από ένα μήνα ) είχαν συνοδευθεί από  μεγάλης δημοσιότητας  επισκέψειςπροσευχέςκαι λειτουργίες του ζεύγους Πομπέο στις ελληνικές εκκλησίες, με συγκεκριμένες επικλήσειςνα θυμηθούν τον Πομπέο οι Ελληνορθόδοξοι ψηφοφόροι στις κάλπες..

Στον αντίποδα, ο Μπάιντεν ελέγχεται για τις 4 επισκέψεις του –ως αντιπροέδρου στην κυβέρνηση Ομπάμα– στην Τουρκία και καμία στην Ελλάδα. Σημειώνουν ακόμα ότι ο τότε Αντιπρόεδρος Μπάιντεν είχε δημοσίως ζητήσει 2 φορές συγγνώμη από τον Πρόεδρο Ερντογάν και γιατί είχε εκφραστεί αρχικώς αρνητικά γι’ αυτόν κακώς και για το γεγονός ότι άργησε να επισκεφθεί την Τουρκία μετά το πραξικόπημαεναντίον του Τ. Ερντογάν.

Η τωρινή θέση του Μπάιντεν είναι  να μην υπάρχουν αμερικανικά πυρηνικά όπλα σε καμίαξένη χώρα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο απόσυρσης των αμερικανικών πυρηνικών από την βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία. Ο κ Μπάιντενδηλώνει όμως ότι δεν πρόκειται να αποσυρθούν τα αμερικανικά πυρηνικά όπλα από την βάση του Ραμστάιν στην Γερμανία . καθώς οι ΗΠΑ παραμένουν «δύναμη κατοχής».

Τέλος , στην περίπτωση που εκλεγεί ο Τζο Μπάιντεν ως Προέδρος των ΗΠΑ , ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια που θα ορθώσει ο Ντ. Τραμ, «τα κοινό μυστικό» που εδραιώνεται αυτή την στιγμή στην Ουάσιγκτων  είναι ότι ο πραγματικός Πρόεδρος των ΗΠΑ επι Μπάιντεν θα είναι…το ζεύγος Ομπάμα.

Το «μυστικό» πηγαίνει ακόμα παραπέρα με τη διαπίστωση ότι λόγω της αποχώρησης μετα τη θητεία του Τζο Μπάιντεν λόγω προχωρημένης ηλικίας, η μοναδική πραγματική υποψηφιότητα θα είναι αυτή της Μισέλ Ομπάμα για την επόμενη Προεδρεία των ΗΠΑ.

https://www.militaire.gr/o-tramp-trechei-na-meiosei-ti-diafora-kai-mazi-me-ton-mpainten-stronoyn-chali-sti-misel-ompama/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όταν οι Αμερικανοί πολιτικοί βγάζουν έναν λόγο, ποιός μιλάει; οι ίδιοι ή κάποιος άλλος; Μα κάποιος άλλος φυσικά... https://en.wikipedia.org/wiki/Sarah_Hurwitz

Ανώνυμος είπε...

what is this woman smoking???
Unbelievable nonsense.