Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Ο Μ.Κέλλης αποκαλύπτει: Πόσο διαρκεί η ανοσία στον κορονοϊό μετά το εμβόλιο;

Ο επιφανής καθηγητής του ΜΙΤ μιλάει για το περιβόητο εμβόλιο-Θα αποτελέσει μακροχρόνια λύση;

Για τα εμβόλια μίλησε στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Ευγενίδη ο καθηγητής του ΜΙΤ Μανώλης Κέλλης.

Όπως είπε ο κ. Κέλλης υπάρχουν πολύ θετικά νέα από τον τομέα των εμβολίων. Επισημαίνει,ωστόσο, ότι τα μέτρα θα πρέπει να τηρούνται για πολύ καιρό, ακόμα και μετά τη διάθεση των εμβολίων στο κοινό. 

Η συνέντευξη:

Ευγενίδης: 

Έχουμε όλο και περισσότερα καλά νέα από το μέτωπο των εμβολίων, με πολλές εταιρίες να ανακοινώνουν αποτελέσματα. Ρεαλιστικά τι πρέπει να περιμένουμε τις

επόμενες εβδομάδες και μήνες και πότε θα ξεκινήσουμε να επιστρέφουμε σε αυτή την ευκταία κανονικότητα;

Κέλλης:

Ας αρχίσουμε από τα καλά νέα: υπάρχουν 2 εμβόλια που δουλεύουν με πολύ καλό τρόπο. Μειώνουν το ρίσκο κατά 20 φορές. Αν είχατε ρίσκο 1%, τώρα έχετε ρίσκο 0,05%. Είναι κάτι που δεν έχουμε δει για πολλά εμβόλια. Εμβόλια με 40% κα8ι 60% αποτελεσματικότητα είναι επιτυχία. Εδώ μιλάμε για 95% αποτελεσματικότητα που είναι επιτυχία. 

Ευγενίδης:

Άρα συζητάμε για εμβόλια που είναι αποτελεσματικά. Είναι ασφαλή;

Κέλλης:

Είναι κάτι που δεν έχουν μειώσει τα στάνταρ. Όποιο πρόβλημα υπήρξε για έναν ασθενή, σε άλλο εμβόλιο, είχαν σταματήσει όλη τη μελέτη. Είναι κάτι που είναι πολύ κρίσιμο. Οι αμερικανικές αρχές έχουν πολύ υψηλά στάνταρ γι' αυτό και περιμέναμε τόσους μήνες. Το εμβόλιο ήταν έτοιμο από τον Μάρτιο, αλλά περάσαμε μήνες κάνοντας τεστ και μετά τεστ και ξανά τεστ. 

Ευγενίδης:

Η ανοσία που θα παράγεται από τα εμβόλια πόσο θα διαρκεί; Θα είναι για μήνες ή και για περισσότερο;

Κέλλης:

Υπάρχουν πολλοί τρόποι νε μετρήσει κανείς την ανοσία. Πχ τα αντισώματα, τα οποία τοπ ανοσοποιητικό μας τα χρησιμοποιεί για τους πρώτους 2 μήνες. Αυτά κυκλοφορούν στο αίμα μας. Αν δεν ξαναεμφανιστεί ο κορονοίός τα αντισώματα μειώνονται και φεύγουν. Αλλά τα κύτταρα έχουν μνήμη και έχουν παραμείνει και παραμένουν για πολύ περισσότερους μήνες ή και για χρόνια. Η ανοσία από τα αντισώματα και μόνο μας δίνει μια ψευδαίσθηση, αλλά οι  άνθρωποι που έχουν περάσει τον κορονοϊό έχουν και 6 μήνες μετά μια ανοσοποιητική αντίδραση που δείχνει ότι το ανοσοποιητικό μας θυμάται αυτόν τον κοροονοϊό για πολλούς μήνες μετά.

Ευγενίδης:

Άρα με βάση αυτά που συζητάμε και την ευρεία διάθεση εμβολίων, πότε εκτιμά εσύ ότι θα φτάσουμε σε ένα επιθυμητό επίπεδο κανονικότητας;

Κέλλης:

 Θέλω να τονίσω ότι οι μάσκες δεν θα φύγουν για πολλούς μήνες. Ακόμα και όταν αρχίσει ο πληθυσμός να εμβολιάζεται, δεν βγάζουμε τις μάσκες. Ακόμα και το καλοκαίρι, όλος ο κόσμος θα φορά μάσκα. Όσο για την κανονικότητα, αυτό θα έρθει ξανά τον Μάιο, τον Ιούνιο…για τον εμβολιασμό ξεκινούν δισεκατομμύρια δόσεις, που σημαίνει ότι ο γενικός πληθυσμός θα αρχίσει να το βλέπει Απρίλιο, καλοκαίρι, ίσως και το φθινόπωρο. Θα συνεχίσουμε να φοράμε τη μάσκα μας και να κρατάμε αποστάσεις για δύο λόγους. Ο πρώτος: η μάσκα μας μειώνει την πιθανότητα να έχουμε κορονοϊό και δεύτερον μας επιτρέπει να μειώσουμε τη δόση του κορονοϊού που θα μας έρθει. Άρα λειτουργεί και ως εμβόλιο.

Ο Μ.Κέλλης αποκαλύπτει: Πόσο διαρκεί η ανοσία στον κορονοϊό μετά το εμβόλιο; | Pentapostagma

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είμαστε στο 2017, γρίπη: ''Χτες 10-1-2017 στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ, την οποία διαχειρίζεται το ΕΚΑΒ, βρίσκονταν 70 ασθενείς. Παραμένουν διασωληνομένοι στους θαλάμους ή τα ράντζα. Η λίστα αναμονής καθημερινά ανανεώνεται στο ΕΚΑΒ. Πολλοί Ασθενείς που είχαν δηλωθεί την προηγούμενη ημέρα για ΜΕΘ, την επομένη δεν δηλώνονται παρότι δεν εξυπηρετήθηκαν. Αυτό σημαίνει ότι δυστυχώς έχασαν τη μάχη για τη ζωή. Άλλοι παραμένουν στις λίστες αναμονής για ΜΕΘ πάνω από πέντε ημέρες.
Κάθε ημέρα ίδια τραγική εικόνα'' http://www.enikonomia.gr/timeliness/134529,poedin-i-gripi-therizei-70-astheneis-se-rantza-perimenoun-gia-met.html
Τότε είχαμε μήπως ακούσει στις τηλεοράσεις για ελλήψεις στις ΜΕΘ; Μήπως είχε γίνει ο χαμός που γίνεται σήμερα και δεν το είχα ακούσει; Τώρα με τον κορωνοϊό ξαφνικά όλους τους έπιασε ο πόνος; Μυστήρια πράγματα...

amethystos είπε...

Απίστευτο φίλε. Είμαστε σέ νεκρό χρόνο.Εχουν σταματήσει τά πάντα στόν τόπο μας. Ακόμη καί οι εποχές αλλάζουν. Μεγάλο μυστήριο μέ τούς Ελληνες. Σάν κατάληψη μοιάζει. Φυσικά λοιπόν τά σταματημένα νερά, σαπίζουν, βαλτώνουν καί γεννούν κουνούπια, βατράχους καί φίδια. Γίνονται πράσινα καί ίσως αυτό νά συμβολίζει καί ο πράσινος Πατριάρχης.

Νίκος Κ. είπε...

Εντυπωσιακή η ευαισθησία τους το 2020 σε σχέση με το 2017.
Απόσπασμα από την εκπομπή «Σαββατοκύριακο Παρέα», που προβλήθηκε στις 22.11.2020 και ώρα 10:00 στο ΣΚΑΪ.
Καμπουράκης: "Και τώρα που θα σου λέει ο άλλος: "Δεν κάνω εμβόλιο εγώ, μεγάλε!" Τι να τον κάνουμε αυτόν;"
Πορτοσάλτε: "Με τον κάθε βλαμμένο που έχουμε μπροστά μας και τον κάθε ηλίθιο ότι δεν θα κάνει εμβόλιο; Με το ζόρι! Με το ζόρι στη σειρά και εμβολιασμός!"
Χειραγώγηση στις κρεατόμαζες. Συνθετικό κρέας, συνθετικές ψυχές...
https://www.youtube.com/watch?v=hPu4zQfgYFw

Ανώνυμος είπε...

Και πάλι 2017: "ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Γιατρός καταγγέλλει: Εχω τέσσερις μέρες διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/news/316643/giatros-kataggellei-eho-tesseris-meres-diasolinomenoys-astheneis-ektos-meth .
Σήμερα,που όλοι όσοι το χρειάζονται εισάγονται στις ΜΕΘ, όπως οι αρχές δηλώνουν,γιατί γίνεται ο κακός χαμός, τα lockdown κλπ; Τό 2017 που αλήθεια ήταν τα κανάλια, οι τηλεοράσεις, οι πολιτικοί, οι κλινικάρχες, οι πεφωτισμένοι επιδημιολόγοι που τώρα βγαίνουν με τις άσπρες ρόμπες τους κάθε βράδυ στα κανάλια;
Υπήρξε λοιπόν μία συνειδητή συνωμοσία γι όλα αυτά που γίνονται; Όχι, δεν γίνεται έτσι. Αλλοιώς γίνεται: δημιουργείται ένα ΡΕΥΜΑ απο κάπου, και μετά αυτό δεν σταματάει, παρασύρει τους πάντες και τα πάντα, σχεδόν μηχανικά, όπως περιγράφεται, περίπου, εδώ http://theodotus.blogspot.com/2014/09/blog-post_21.html