Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Δεν ήταν κατανοητό.

Η αρχηγός της ΕΕ Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δηλώνει υποστηρικτής της «Μεγάλης Επαναφοράς»

https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/507729/EU-Chefin-Ursula-von-der-Leyen-outet-sich-als-Unterstuetzerin-des-Great-Reset

Σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Κέρι και η επικεφαλής της ΕΕ, η ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, έκαναν ενθουσιώδη σχόλια για το «Grand Reset». "Κυρίες και κύριοι, η ανάγκη για παγκόσμια συνεργασία και αυτή η επιτάχυνση της αλλαγής θα είναι και οι δύο κινητήρες της Μεγάλης Επαναφοράς. Και το βλέπω ως μια άνευ προηγουμένου ευκαιρία", δήλωσε η φον ντερ Λάιεν.

Εξαιρετικό άρθρο από DWN:

Κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στρογγυλής τραπέζης στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ("Η Μεγάλη Αποκατάσταση: Κτίριο Μελλοντική Ανθεκτικότητα στους παγκόσμιους κινδύνους ") στις 17 Νοεμβρίου, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ John Kerry είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιστρέψουν στη Συμφωνία του Παρισιού. Κατέστησε επίσης σαφές ότι είναι υποστηρικτής της "Μεγάλης Επαναφοράς".

"Η ιδέα της επαναφοράς είναι πιο σημαντική από ποτέ. Προσωπικά, πιστεύω (...) ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας εξαιρετικά συναρπαστικής περιόδου", δήλωσε ο Κέρι. Kerry παραδέχθηκε επίσης ότι η άνοδος του εθνικιστικού-λαϊκίστικο κίνημα στον κόσμο "είναι μια αντανάκλαση της αδυναμίας των δημοκρατικών κυβερνήσεων σε πολλά μέρη του κόσμου για την επίλυση των προβλημάτων" που αντιμετωπίζουν οι πολίτες τους. Εξεπλάγη που 71 εκατομμύρια Αμερικανοί ψήφισαν τον Τραμπ. Θα ψήφιζες το "χάος" και την "παραβίαση του νόμου και της τάξης". Η αρχηγός της ΕΕ Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έλαβε επίσης μέρος στη στρογγυλή τράπεζα.

«Από τα δεδομένα και τις υποδομές μέχρι την ασφάλεια και τη δημοκρατία, την τεχνολογία και τους δίκαιους φόρους – όλα αυτά είναι θέματα στο τραπέζι της ψηφιακής αλλαγής. Κυρίες και κύριοι, η ανάγκη για παγκόσμια συνεργασία και αυτή η επιτάχυνση της αλλαγής θα είναι και οι δύο κινητήρες της Μεγάλης Επαναφοράς. Και το βλέπω σαν μια πρωτοφανή ευκαιρία. Είναι ωραίο να έχεις ένα φίλο στον Λευκό Οίκο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τι είδους δύναμη μπορούμε να αναπτύξουμε. Χρειαζόμαστε μια νέα ατζέντα και, φυσικά, πρέπει να ξεκινήσουμε με το πιο επείγον ζήτημα, το COVID-19", δήλωσε η φον ντερ Λάιεν.

Σύμφωνα με τις δικές τους δηλώσεις, τα ελίτ μέλη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ σχεδιάζουν μια συγχώνευση του καπιταλισμού και του σοσιαλισμού με σκοπό την ευημερία για όλους τους ανθρώπους. Αλλά οι κριτικοί λένε ότι πίσω από το "Great Reset" υπάρχει στην πραγματικότητα ένα εντελώς διαφορετικό σχέδιο (περισσότερες πληροφορίες εδώ).

20 Ιανουαρίου 2020, Νταβός: Ο Klaus Schwab, ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, καλωσορίζει στην αγκαλιά του την Ursula von der Leyen,Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πριν από την έναρξη του ετήσιου συνεδρίου του WEF. Κοιτάξτε το πρόσωπό της: ταπεινός μαθητής του Μεγάλου Μαγίστρου. Το φόρουμ θα είναι από τις 21 Ιανουαρίου 2020 έως τις 24 Ιανουαρίου 2020. (Φωτογραφία: dpa)

Ο ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, Klaus Schwab,δήλωσε πρόσφατα ότι η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση στο πλαίσιο της "Μεγάλης Επαναφοράς" θα "οδηγήσει σε μια συγχώνευση της φυσικής, ψηφιακής και βιολογικής ταυτότητάς μας" (περισσότερες πληροφορίες εδώ).

"Η 'Μεγάλη Επαναφορά' είναι μια ευπρόσδεκτη συνειδητοποίηση ότι αυτή η ανθρώπινη τραγωδία (πανδημία κορόνας, ed) πρέπει να είναι μια αφύπνιση. Πρέπει να οικοδομήσουμε πιο ισορροπημένες, χωρίς αποκλεισμούς και βιώσιμες οικονομίες και κοινωνίες που θα είναι πιο ανθεκτικές απέναντι στις πανδημίες, την κλιματική αλλαγή και πολλές άλλες παγκόσμιες αλλαγές που αντιμετωπίζουμε», δήλωσε ο António Guterres, Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνώνστη Νέα Υόρκη.

Ο πρίγκιπας Κάρολος είχε πει στο παρελθόν ότι η πανδημία του στέμματος προσέφερε μια μεγάλη ευκαιρία να «επαναφέρετε» την παγκόσμια οικονομία, σύμφωνα με τον Guardian. Για το 2021, ανακοινώθηκε μια «σύνοδος κορυφής αδελφή» των προσωπικών και εικονικών συναντήσεων με το σύνθημα «Η Μεγάλη Επαναφορά». Το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης, της οποίας ο πρίγκιπας Κάρολος θα είναι προστάτης, είναι οι συνέπειες της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης, ιδίως η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης και η χρήση ρομπότ στον κόσμο της εργασίας.


https://www.maurizioblondet.it/non-sera-capito/

Δεν υπάρχουν σχόλια: