Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Διαθρησκειακή προσευχή για ειρήνη στο Κολοσσαίο

 Στις 25 Οκτωβρίου, η κοινότητα Sant'Egidio ολοκλήρωσε μια ακόμη συνάντηση προσευχής για την ειρήνη στο Κολοσσαίο, με παρόντες τον Πάπα και εκπροσώπους πολλών θρησκευτικών ομάδων. Η αναφορά στη συνάντηση του 1986 στην Ασίζη είναι ρητή.

Και φέτος πραγματοποιήθηκε «Η Κραυγή της Ειρήνης», η εκδήλωση που διοργανώνει εδώ και τριάντα έξι χρόνια η Κοινότητα Sant'Egidio. Δηλαδή από εκείνη την 27η Οκτωβρίου 1986 κατά την οποία ο Ιωάννης Παύλος Β' κάλεσε τους εκπροσώπους των παγκόσμιων θρησκειών στην Ασίζη για να προσευχηθούν μαζί, ενωμένοι και να τους ζητήσουν «να συνεχίσουν να ζουν το πνεύμα της Ασίζης» 

Ένας από τους πιο δηλητηριώδεις καρπούς της Συνόδου, ο οικουμενισμός επιτρέπει στα μέλη κάθε λατρείας να προσκαλούνται σε προσευχή, αποκαλύπτοντας έτσι την αληθινή φύση του μοντερνισμού: κανένα δόγμα δεν θα εξέφραζε αλήθειες έξω από τον άνθρωπο, ικανό να καθορίσει τη συμπεριφορά και την τάξη τών πραγμάτων. Αντίθετα, κάθε θρησκεία θα ήταν ισοδύναμη, ως καθαρό προϊόν του ανθρώπινου πνεύματος.

Και όπως κάθε προϊόν του ανθρώπινου πνεύματος, οι θρησκείες θα είναι επίσης καλές στο βαθμό που προμηθεύονται το καλό της ανθρώπινης κοινωνίας και προσαρμόζονται σε αυτό.

Υπό αυτή την έννοια, πρέπει να διαβαστεί η παρέμβαση του Marco Impagliazzo, προέδρου της πανίσχυρης κοινότητας Sant'Egidio, ο οποίος εξήγησε ότι από την εποχή του Ιωάννη Παύλου Β' οι θρησκείες έχουν έρθει πολύ κοντά η μία στην άλλη, περισσότερο από τα έθνη, και αποδίδει σε διαθρησκειακές προσευχές τήνπτώση του τείχους του ΒερολίνουΟλοκλήρωσε με λόγια που δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για το αδιάφορο και μοντερνιστικό όραμα: «αν οι θρησκείες ακούσουν την κραυγή της ειρήνης και ενώσουν την προσευχή τους, τη δημιουργική τους ικανότητα, ακόμη και αυτός ο σπασμένος παγκόσμιος πόλεμος μπορεί να σταματήσει».

Όλα έγιναν σύμφωνα με το καθιερωμένο σχέδιο από το 1986: κατά τη διάρκεια της ημέρας οι εκπρόσωποι των θρησκειών προσεύχονταν σε διάφορα μέρη της πόλης. τότε στις 5 το απόγευμα συναντήθηκαν όλοι μαζί στο Κολοσσαίο.

Ο Πάπας κάθισε δίπλα σε εκπροσώπους των διαφόρων αιρέσεων και σχισμάτων, καθώς και εκπροσώπους του Ιουδαϊσμού, του Ισλάμ, πολλών παγανιστικών θρησκειών κ.λπ., ανεξαρτήτως βαθμού και στην πιο πλήρη σύγχυση αλήθειας και πλάνης.

Παρόντες ήταν και ο δήμαρχος της Ρώμης και ο νέος Ιταλός υπουργός Πολιτισμού, που μόλις είχε αναλάβει τα καθήκοντά του. Οι οικουμενικές συνάξεις είναι πραγματικά η πιο ολοκληρωμένη λειτουργία της λεγόμενης συνοδικής εκκλησίας ή ίσως της μοναδικής νέας αστικής θρησκείας στον κόσμο.

Από τις διάφορες συγκρούσεις που αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αυτή στην Ουκρανία ήταν προφανώς η πιο αναφερόμενη. Ο Πάπας επέμεινε ότι οι θρησκείες, για να είναι αληθινές, πρέπει μόνο να φέρνουν ειρήνη. Ο πόλεμος δεν θα ήταν ποτέ ιερός, ούτε θα μπορούσε να επικαλεστεί κανείς το όνομα του Θεού για να δικαιολογήσει συγκρούσεις. Τελική έκκληση υπογράφηκε από όλους τους παρευρισκόμενους.

Γεγονότα όπως αυτά δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα, ακόμα κι αν είναι πλέον συνηθισμένα. Είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε να τα καταγγέλλουμε ακριβώς για να μην έχουν το δικό τους και κύριο αποτέλεσμα, δηλαδή να μας καταστήσουν αδιάφορους για τις αλήθειες της πίστης, ανάγοντας τη θρησκεία σε σώμα ανθρώπινης προβολής.

Διαθρησκειακή προσευχή για ειρήνη στο Κολοσσαίο - RENOVATIO 21 (www-renovatio21-com.translate.goog)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

απο κατι λογικο: το να μην επιτρεπονται φονοι, πολεμοι και κοινωνικοι αποκλεισμοι (ανθρωποι -πολιτες 2ης κατηγοριας) για θρησκευτικους λογους, που συνεπαγεται διαθρησκειακες συζητησεις και συναντησεις
φτασαμε στο τελειως παραλογο και γελοιο: συμπροσευχες, διαθρησκειακες προσευχες
ΔΗΛΑΔΗ κανεις τους δεν ειναι σιγουρος για την απολυτοτητα του Θεου που κηρυττει και υπηρετει και ετσι βαζει μαζι του τους κατα το εκαστου δογμα πλανεμενους αλλων θρησκειων να φωναζουν ολοι μαζι στον ΑΓΝΩΣΤΟ θεο. Πού θα παει? καποιον θα ακουσει. Αυτο ειναι λογικη προπο, ενισχυμενη παραλλαγη αντι απλου δελτιου. Συναξη αγνωστικιστων
Αλλα προς τον ιδιο τον Κυριο δεν ειναι προσβοληλ, οι απεσταλμενοι απο Εκεινον σε ολα τα εθνη ως διδασκαλοι ("μαθητευσατε") να αποδεχονται και αλλες θεοτητες? ή δεν αποδεχονται αλλα συμμετεχουν σε Διεθνη παπαδων (εμπρος της γης οι κολασμενοι)? ή (=η επισημη δικαιολογια) δεν αποδεχονται αλλους θεους αλλα αλλες οδους προς τον ιδιο Θεο? μα τοτε βγαζουν ψευτη τον Κυριο ουδεις ερχεται προς τον Πατερα ΕΙΜΗ ΔΙ¨ΕΜΟΥ. ΕΓΩ ΕΙΜΙ Η ΟΔΟΣ