Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Σόιμπλε: Η Ελλάδα είναι υπεύθυνη για την ισπανική κρίση!!!

«Η Ελλάδα δεν έχει ακόμη προσπαθήσει επαρκώς» και «δεν έχει ως τώρα εκπληρώσει αυτά που υποσχέθηκε», τονίζει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και σημειώνει ότι, αν το πρόγραμμα δεν επιτύχει, «η Ελλάδα δεν θα καταφέρει».
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή “Berlin Direkt” του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου ZDF, ο κ. Σόιμπλε επισημαίνει ότι «η κρίση του ευρώ θα ξεπεραστεί μόνον εφόσον αντιμετωπιστούν τα αίτια που την προκάλεσαν» και διευκρινίζει ότι η Ιρλανδία και η Πορτογαλία το καταφέρνουν πολύ καλά. «Στην Ελλάδα αυτό δεν γίνεται τόσο καλά, αλλά θα πρέπει και εκεί να σημειωθεί επιτυχία, διαφορετικά η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στις χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα δεν έχει προσπαθήσει ακόμη επαρκώς και αυτό θα πρέπει να το δούμε με όλο τον σεβασμό στις εσωτερικοπολιτικές της δυσκολίες, αλλά κανένας στον κόσμο που ασχολείται με το ζήτημα δεν διανοείται να πει ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει μέχρι τώρα αυτά που υποσχέθηκε». Απέδωσε δε το πρόβλημα της Ισπανίας -η οποία, όπως είπε, πράττει τα αναγκαία- στην ελληνική κρίση: «Όταν υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα, όπως αυτό στην Ελλάδα, υπάρχει ο κίνδυνος μετάδοσής του και αλλού, καθώς οι κεφαλαιαγορές αμφισβητούν το ευρώ ως επενδυτικό χώρο συνολικά». Η γερμανική κυβέρνηση ωστόσο, σημείωσε, θεωρεί ότι η πειστική απάντηση στην κρίση απαιτεί και «περισσότερη Ευρώπη» δηλαδή ενίσχυση των ευρωπαϊκών θεσμών και βαθύτερη ολοκλήρωση.
Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Σόιμπλε, κληθείς να σχολιάσει την κριτική που ασκεί η Ουάσιγκτον στη Γερμανία για την αντιμετώπιση της κρίσης, καλεί τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα «να ασχοληθεί περισσότερο με τη μείωση του αμερικανικού ελλείμματος, το οποίο είναι υψηλότερο από αυτό της Ευρωζώνης» ενώ ανάλογη απάντηση δίνει και στον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τόνι Μπλερ, ο οποίος πρότεινε η Γερμανία να εγγυηθεί το χρέος των χωρών της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν πρόβλημα: «Αν η Βρετανία θέλει, να γίνει μέλος της Ευρωζώνης και να είμαστε δύο αυτοί που θα εγγυηθούμε».    
e-typos.com
πηγή : αἰέν ἀριστεύειν

ΣΧΟΛΙΟ : ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΕΡΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΟΥ κ.ΣΟΪΜΠΛΕ, ....
κ.ΣΟΪΜΠΛΕ ΈΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ... ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΣΟΒΑΡΑ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΓΚΑΜΗΛΑ.
Αμέθυστος 

Δεν υπάρχουν σχόλια: