Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Θερμοπυλών: "Νιώθω μεγάλη τιμή και δέος που είμαι διάδοχος των Αγ. Αποστόλων"

Γράφει ο Σπύρος Παπαγεωργίου

Με μεγάλη λαμπρότητα τελέστηκε και φέτος η εορτή των Αγίων Αποστόλων στα Βριλήσσια, όπου εορτάζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός.

Φέτος, με την εορτή των Αγίων Αποστόλων υπάρχει η ιδιαίτερη ευλογία να θησαυρίζεται στον Ιερό Ναό και το Ιερό Λείψανο του εν Αγίοις Πατρός ημών Παρθενίου, Επισκόπου Λαμψάκου, προς ευλογία των πιστών και των κατοίκων της περιοχής
Στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης.
Στο Θείο Κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, ανήμερα της εορτής, τόνισε πως "η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για την Εκκλησία γι' αυτό και οι πιστοί τιμούν τους Αγίους Αποστόλους είτε όλους μαζί, είτε καθέναν ξεχωριστά. Προσωπικά νιώθω μεγάλη τιμή και δέος που είμαι διάδοχος των Αγίων Αποστόλων. Είναι μια τιμή που μεταφέρεται 2000 και πλέον χρόνια μέσω της χειροτονίας των επισκόπων."
Συμπλήρωσε δε ότι "οι Άγιοι Απόστολοι επιλέχθηκαν προσωπικά από τον Κύριο, έλαβαν το μήνυμα του Ευαγγελίου προσωπικά από τον ίδιο το Χριστό, ήταν οι πρώτοι που έλαβαν από τα Άχραντα χέρια Του το Σώμα και το Αίμα Του και ήταν οι αυτοί που μετά την Ανάσταση έλαβαν το χρίσμα το Αποστολικό, το χρίσμα της αφέσεως των αμαρτιών και την χάρη του Αγίου Πνεύματος την Πεντηκοστή.
Τους επέλεξε ο Κύριος και εκείνοι άφησαν τη ζωή τους, την οικογένειά τους, κάποιοι όπως ο Πέτρος και ο Ανδρέας άφησαν και τις περιουσίες τους και τον ακολούθησαν για να κηρύξουν το Ευαγγέλιο στα πέρατα της Οικουμένης."
πηγή Ρομφαία

Αμετροέπεια; Ἀγνωσία; ή Αθεοφοβία Επισκόπων;
Θερμοπυλών Ιωάννης:
«Νιώθω μεγάλη τιμή και δέος που είμαι διάδοχος των Αγ. Αποστόλων»
Αυτά είπε ο μητροπολίτης Θερμοπυλών Ιωάννης, που είναι ένας αντικανονικός επίσκοπος, αφού δεν έχει (ως βοηθός επίσκοπος) επισκοπή και πνευματικά τέκνα! Πρώτη παράβαση των Ιερών Κανόνων της Εκκλησίας.
Ένας επίσκοπος που ταυτόχρονα είναι και ηγούμενος της Ι. Ιεράς Μονής Πεντέλης. Δεύτερη Κανονική παράβαση, αφού οι Ι. Κανόνες το απαγορεύουν. Αλλά είναι δυνατόν, οι σύγχρονοι «διάδοχοι» των Αποστόλων, να γράφουν τους Ι. Κανόνες στα παλιά τους παπούτσια;(!)
Τρίτο όμως και σημαντικότερο: Εφ’ όσον ο Θερμοπυλών μοιράζεται με τον Πατριάρχη, τον Αρχιεπίσκοπο και τους άλλους Μητροπολίτες την παναίρεση του Οικουμενισμού, ποια αποστολική διαδοχή έχει και ποια μυστήρια υπηρετεί;
Και περισσότερο. Υπάρχουν αποστολικό χάρισμα που μεταδίσεται, η απλώς αποστολική διαδοχή;
Λεόντιος Διονυσίου
ΣΧΟΛΙΟ : Γνώριζε όμως  αγαπητέ πώς δέν μπορούμε ακόμη νά προσθέσουμε τόν αέρα τόν κοπανιστό στήν Πεντηκοστή! Πάλι Πεντηκοστή μάς βγαίνει ή όπως λέει καί ο συνάδελφός σου Γιωργάκης, διάδοχος τού Αντρέα, "μηδέν εις τό πηλικιο".
Γνώριζε επίσης πώς καί οι συνάδελφοί σου οι σκοπιανοί αισθάνονται τιμή καί δέος πού είναι διάδοχοι τού Μεγαλέξανδρου.
Γνώριζε δέ πώς καί εμείς νοιώθουμε ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ όταν σέ ακούμε νά υβρίζεις τήν εκκλησία.
Αμέθυστος  

1 σχόλιο:

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Τέτοιο θράσος 'ξανά;Τέτοια θρασύτητα πάλι;Για πόσον,ακόμα,θα επαναλαμβάνουμε και θα επαναλαμβανόμεθα με κίνδυνο και να γινώμεθα φορτικοί και κουραστικοί με αυτή την...''περίφημη'' αίρεση της ''αποστολικής διαδοχής και συνεχείας της Εκκλησίας'',της ''αποστολικότητας του κηρύγματος και του φρονήματος της Εκκλησίας'' μέσω τόσο του κληρικαλισμού όσο και του Οικουμενισμού;''7 οὐ λήψει τὸ ὄνομα Κυρίου τοῦ Θεοῦ σου ἐπὶ ματαίῳ· οὐ γὰρ μὴ καθαρίσῃ Κύριος ὁ Θεός σου τὸν λαμβάνοντα τὸ ὄνομα αὐτοῦ ἐπὶ ματαίῳ.''* δε λέγει και δε μας προειδοποιεί συνεχώς και επιτακτικώς ο Θεός και ο Κύριος;''31Διὰ τοῦτο λέγω ὑμῖν, πᾶσα ἁμαρτία καὶ βλασφημία ἀφεθήσεται τοῖς ἀνθρώποις, ἡ δὲ τοῦ Πνεύματος βλασφημία οὐκ ἀφεθήσεται τοῖς ἀνθρώποις· 32καὶ ὃς ἐὰν εἴπῃ λόγον κατὰ τοῦ υἱοῦ τοῦ ἀνθρώπου, ἀφεθήσεται αὐτῷ· ὃς δ’ ἂν εἴπῃ κατὰ τοῦ Πνεύματος τοῦ ἁγίου, οὐκ ἀφεθήσεται αὐτῷ οὔτε ἐν τῷ νῦν αἰῶνι οὔτε ἐν τῷ μέλλοντι.''** δε μας υπομιμνήσκει και δε μας υπενθυμίζει αενάως και διηνεκώς ο Χριστός και ο Κύριος;



*[http://users.uoa.gr/~nektar/orthodoxy/explanatory/10commandments.htm]

**[http://goc.biblos.com/matthew/12.htm]