Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΝΙΚΗ» ΤΗΣ Ν. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΓΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΑ ΑΣΠΛΑΧΝΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ «ΝΙΚΗ» ΤΗΣ Ν. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΓΟ ΘΑΝΑΤΟ
ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΑ ΑΣΠΛΑΧΝΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ

Δεν ανακατεύτηκα εις τα των εκλογών. Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος για την ψήφο του και τις επιλογές του.

Εκ των υστέρων θέλω να καταγγείλω το σκοτεινό ρόλο που έπαιξαν εκκλησιαστικοί παράγοντες (αρχιεπίσκοπος, επίσκοποι, πρωτο-πρεσβύτεροι, μοναχοί (και αγιορείτες), «Ορθόδοξη» Αδελφότητα κ.ά.).

Όλοι αυτοί συνέπραξαν, ώστε από τις εκλογές της 17 Ιουνίου, να προκύψει το δυνατόν χειρότερο αποτέλεσμα, μη σεβόμενοι κατά πρώτον την ελευθερία εκάστου και κατά δεύτερον ενεργούντες ως σύμμαχοι και αυτών που ποικιλοτρόπως και μεθοδικώς εκφόβιζαν τον κόσμο.

Δικαιολογούσαν μάλιστα, την πράξη τους, ότι τοιουτοτρόπως εμπόδισαν την άνοδο στην εξουσία του κ. Τσίπρα (του οποίου, ασφαλώς, την εκκλησιομάχο πολιτική εξ ίσου καταγγέλλω).

Λησμόνησαν ότι ο κ. Σαμαράς είναι εκλεκτόν τέκνον της λέσχης Βίντελμπεργκ, της Νέας Τάξεως Πραγμάτων, του ΔΝΤ και κατά συνέπειαν του Σιωνισμού, της Μασωνίας και του παναιρετικού Οικουμενισμού.

Και η λήθη (θεολογικὰ) λογίζεται ως μεγίστη αμαρτία, για το μέλλον της πατρίδας μας δε, προδοσία.

Λεόντιος Διονυσίου


ΣΧΟΛΙΟ: ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΔΙΠΛΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΣΩΤΗΡΙΩΔΕΣ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ
Αμέθυστος

8 σχόλια:

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Κάτι τέτοιο,κάτι παρόμοιο υποψιαζόμουν ότι ενδεχομένως και να συνέβαινε μεταξύ των όσων άλλων φαιδρών και προδοτικών έχουμε βιώση έως τώρα 'σε αυτόν τον τόπο.Έχουμε,δε,και φαντασιώσεις,τώρα,πως αποτελούμε και...τη συνέχεια,την απρόσκοπτη συνέχιση του...Βυζαντίου;Εκτός,δηλαδή,από την εδραία των πεποίθηση πως είναι ακραιφνώς διάδοχοι των θείων Αποστόλων,συνέβαλαν και συνετέλεσαν και εκείνοι,κρυπτόμενοι,ύπουλοι,πονηροί και άδικοι 'στη διάπραξη του τερατουργήματος και του εκτρώματος αυτού των εκλογών;

π Παντελεήμων Kρούσκος είπε...

Είναι σχεδόν αστεία αυτά που καταλογίζει ο αρθρογράφος.

Γνωρίζω ιερείς και αρχιερείς πού παίζουν τον ρόλο κομματάρχη και σίγουρα δεν προμοτάρουν λχ την ΑΝΤΑΡΣΥΑ(όχι βέβαια πώς θα συνέτρεχε και λόγος). Ιερείς που πλούτισαν επί ΠΑΣΟΚ. Πνευματικούς που συνιστούν την Χρυσή Αυγή!!!Κληρικούς ταγμένους στην Δεξιά, σαν στον Χριστό.
Πράγματα καταδικαστεα, φαιδρά και αντιπαραδοσιακά!
Αλλά όχι ότι φταίνε και οι ιερείς για την άνοδο της ΝΔ! Έλεος πιά! Ένας λαός ευνουχισμένος και παραδομένος στην ύλη, ένας λαός με στενές ψηφοφορικές επιλογές (στην ουσία είχε να επιλέξει μεταξύ ΕΥΡΩΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ και νίκησε με αμελητέα διαφορά το πρώτο), ένας λαός χωρίς παιδεία και Χριστό, ταλαιπωρημένος, ξεγελασμένος, φοβισμένος περιμενε τον παπά της γειτονιάς του να του δώσει το ψηφοδέλτιο στο χεράκι;;;; Δεν νομίζω!

Πάρτε το χαμπάρι. Ο λαός μας δεν αγαπά τους ιερείς του. Οι ιερείς είμαστε αμελητέα ποσότητα στην πολιτική κρίση του λαού και όχι η πολιτική δύναμη που υπονοεί ο αρθρογράφος.Προσωπικά, μπήκα πολλές φορές στον πειρασμό να υποδείξω στους ενορίτες μου όχι ΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ αλλά ΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ. Αλλά δεν το έκαμα. Επιδιώκω ακόμα τον σεβασμό τους προς εμε αλλα και τον αυτοσεβασμό τους τον ίδιο.

Είναι γενίκευση το άρθρο. Σαν να λέμε πώς για όλα φταίνε οι Εβραίοι.

π Παντελεήμων Kρούσκος είπε...

Και ειδικά για το ΔΝΤ! Η Εκκλησία έχει ξεκινήσει πόλεμο εδώ και καιρό κατά της ευρωτρομοκρατίας. Ας μη λέμε ό,τι θέλουμε.

Εκτός αν ο αρθρογράφος τα γράφει όλα τούτα, στηριζόμενος στην αγάπη του για κάποιο κόμμα. Αν είναι κομματικό το κείμενο το καταλαβαίνω.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Ο αντικληρικαλισμός μετά λόγου γνώσεως και αληθείας σάς ενοχλεί,πάτερ,ή η αντεκκλησιαστικότητα-αντιπατερικότητα του λεγομένου και ''ορθοδόξου ιερατείου'';Δε σας ενοχλεί,άραγε,η αντισυνοδικότητα της λεγομένης και αυτοαποκαλουμένης και αυτοαναγορευομένης ''Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος'';Γιατί τέτοια έφεση προς τη φαντασία;Γιατί δεν αποφαίνεσθε επί της ουσίας και υπεκφεύγετε,αρνούμενος να ομολογήσετε πως το οικουμενιστικό φρόνημα και πνεύμα σαρώνει και αλλοιώνει,αλλοτριώνει,μάς καταστρέφει,ενώ εμείς αποκοιμίζουμε και αποκοιμιζόμεθα;

amethystos είπε...

Τήν ευχή σου παπούλη. Κατά κάποιον τρόπο ισχύουν και τά δύο, καί αυτό πού μάς καταθέτεις καί αυτό πού ισχυρίζεται ο Λ.Δ.
Κατά έναν περίεργο τρόπο στά μεγάλα αστικά κέντρα οι ιερείς έχουν πολύ μεγάλη εξουσία. Όμως στήν επαρχία τα πράγματα είναι όπως μάς τά περιγράφεις. Ο ελληνικός λαός δέν είναι έτοιμος ούτε γιά ελευθερία ούτε γιά αποφάσεις.

π Παντελεήμων Kρούσκος είπε...

Φίλε αρχαίε. θέλεις να σε στείλω στο FB< να δεις πώς μιλάνε οι Ευαγγελικοί και οι Αναγεννημένοι; Τους λες για Ιερά Παράδοση σου λένε για τον Θεοδόσιο. Τους μιλάς για κανόνα της Αγιας Γραφής και ξετρυπώνει στη μέση η Υπατία! Αλλ'αντ'άλλων δηλαδή.

Ηρέμησε και λίγο. Δεν είμαι εγώ που εκφεύγω της ουσίας.


Και στην Ελλάδα υπάρχει μία Ιερά Σύνοδος. Ποιός το αμφισβητεί; Μόνο οι ΓΟΧ.

π Παντελεήμων Kρούσκος είπε...

Τί θα γίνει Αμέθυστε; Μάλλον δικτατορία ή πόλεμος. Αφού ο λαός μας δεν γνωρίζει πώς να διαχειριστεί τα προβλήματα του και βρίσκεται μονίμως σε θέση παθητικού κατηγόρου πρέπει να εφεύρουν τεχνητά για να ξεφυτρώσουν στη μέση νέοι "ήρωες" και "εθνοσωτήρες".Να μην πεθάνουν τα πολιτικά είδωλα στην Ελλάδα!

Δυστυχώς

amethystos είπε...

Παππούλη πιστεύουμε πως θα γίνουν και τα δύο. Οι Έλληνες θα επαναστατήσουν ότι και να γίνει 'οταν λείψει το ψωμί τους. Δεν έχουν ιδέα, δεν τους είναι απαραίτητη η Ελευθερία.
Την ευχή σου.