Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΚΑΚΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΟΥ π. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΗΣΗ


ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΚΑΚΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΟΥ π. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΗΣΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====
Διαβάσαμε στο γνωστό οικουμενιστικό ιστολόγιο της Πάτρας:

“Πού είναι σήμερα η «Ομολογία Πίστεως κατά του Οικουμενισμού»; 
Με τις χιλιάδες υπογραφές και τις άπειρες αναρτήσεις στο διαδίκτυο; 
Στον κάλαθο των αχρήστων! Ή για προσάναμμα, αν προτιμάτε. 
Πού είναι η …λεοντόκαρδη «Σύναξη Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών» που συνέταξε το κείμενο αυτό, μαζί με άλλα, για να μας αποδείξει πόσο «αιρετική» είναι σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία;
Διελύθη εις τα εξ ων συνετέθη! Γιατί; Διότι το πρωτοπαλίκαρο, ο κληρικός Θεόδωρος Ζήσης, τελεί υπό καθαίρεσιν. 
Και οι συνοδοιπόροι του; Οι φίλοι του; Οι «αδελφοί» του; 
Αυτοί τον ξέχασαν τελείως, για να μην πώ τον έθαψαν πριν την ώρα του. 
Και έγραψαν πάνω στην ταφόπλακα: «ΣΥΝΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» - ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΙΑ»! 
Δηλαδή οι «φίλοι» του υπό καθαίρεσιν τέως αρχηγού τους, πορεύονται πλέον ελεύθεροι, χωρίς το «βαρίδι» Ζήση, και τον λένε και «κορόιδο», αφού γράφουν στη δική τους «νέα ομολογία»: 
«Τέλος ὁ 15ος Κανόνας τῆς Α/Β Συνόδου (863) δέν ἔχει ὑποχρεωτικό χαρακτήρα καί ὡς ἐκ τούτου δέν «ἀποτειχιζόμεθα» ἄχρι καιροῦ, ἀλλά συνεχίζουμε τήν διαμαρτυρία μας, κατά τήν σεβαστή παρότρυνση ἁγιασμένων Γερόντων, οἱ ὁποῖοι μᾶς ὁδηγοῦν μέ τό λόγο τους καί μᾶς ἐνισχύουν μέ τήν προσευχή τους. Ἐξἄλλου, σύμφωνα μέ δηλώσεις τῶν οἰκουμενιστῶν, ἡ ἀποτείχισή μας αὐτή τή στιγμή, τούς χαροποιεῖ, διότι διευκολύνει τό ἔργο τους.» 
Με άλλα λόγια: Εσύ Ζήση πορεύου τώρα τον δρόμο που (μαζί στρώσαμε, αλλά) διάλεξες μόνος. Εμείς, που μέχρι χθες τρώγαμε και πίναμε και αναθεματίζαμε μαζί, δεν είμαστε κορόιδα να αποτειχιστούμε. «Συνεχίζουμε τήν διαμαρτυρία μας…». 

Δυστυχώς, δεν υπάρχει Εκκλησία για να τους καθαιρέσει όλους αυτούς σε ένα λεπτό και μόνο για τον τρόπο τους που γέμει δολιότητος…”

Μπορεί να μας εκνευρίζει η χαιρεκακία του άρθρου, αλλά, αν δεν θέλουμε να κοροιδεύουμε τον εαυτό μας, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι λέγει την αλήθεια.

Οι πατέρες της "Αντισύναξης" έχουν κάθε δικαίωμα να μην αποτειχιστούν, επειδή ο ΙΕ΄ Κανόνας της ΑΒ΄ Συνόδου είναι δυνητικός και όχι υποχρεωτικός.

Οι πατέρες της "Αντισύναξης" έχουν, επίσης, κάθε δικαίωμα να πιστεύουν ότι η Αποτείχιση, στο παρόν στάδιο, δεν ωφελεί και ότι σε τελευταία ανάλυση εξυπηρετεί τους Οικουμενιστές.

Δεν έχουν, όμως, κανένα δικαίωμα να μην υποστηρίξουν την Αποτείχιση του π. Θεόδωρου Ζήση και των συν αυτώ, επειδή ο ΙΕ΄ Κανόνας της ΑΒ΄ Συνόδου επιβάλλει να επαινούμε και να στηρίζουμε όσους ιερώς αποτειχίστηκαν.

Επομένως τι εμπόδιζε τους πατέρες της "Αντισύναξης" να συνεχίζουν να συνυπογράφουν αντιοικουμενιστικά κείμενα με τον π. Θεόδωρο Ζήση;

Τι τους εμπόδιζε να καταγράψουν δημόσια τον σκεπτικισμό τους για την χρησιμότητα της Αποτείχισης, στο παρόν στάδιο, αλλά παρόλα αυτά να στηρίξουν ολόψυχα τους ιερώς αποτειχισθέντες;

Για ποιο λόγο έφτασαν στο σημείο να συγκροτήσουν "Αντισύναξη" για να πουν ξεκάθαρα στους Οικουμενιστές ότι διαχωρίζουν την ευθύνη τους από τον π. Θεόδωρο Ζήση;

Τώρα οι Οικουμενιστές πήραν το μήνυμα και πανηγυρίζουν!

Και τι λένε; 

"Τον θάβουν πριν την ώρα του τον π. Θεόδωρο, οι πατέρες της αντισύναξης"!

Μήπως λένε ψέμματα οι Οικουμενιστές;

Η γυμνή αλήθεια είναι ότι πριν καθαιρέσουν τον π. Θεόδωρο και τους συν αυτώ οι Οικουμενιστές, τον καθαίρεσαν οι πατέρες της "Αντισύναξης".

Ωραίο -μα την αλήθεια- συναγωνιστικό πνεύμα τους διακρίνει.!!!

Επομένως ποια η ευθύνη τους απέναντι στο Θεό για όσα καταλυτικά για την ενότητα της Εκκλησίας θα επακολουθήσουν, αφού οι ιερώς αποτειχισθέντες αποκλείεται να αποδεχτούν την καθαίρεσή τους;

ostratiotistisagapis


Άγιος Παΐσιος: Τα φτηνά χαρίσματα των πλανεμένων


Άγιος Παΐσιος: Τα φτηνά χαρίσματα των πλανεμένων
– Γέροντα, γιατί οι άνθρωποι καταφεύγουν για κάποιο πρόβλημά τους συχνά σε πλανεμένους;
– Γιατί ο διάβολος έχει φθηνά χαρίσματα και τα παίρνουν εύκολα. Αυτά τους λένε να κάνουν, δεν είναι δύσκολα και τους αναπαύουν στα πάθη τους. Αντί να μετανοήσουν για τις αμαρτίες που κάνουν ως άνθρωποι και να πάνε σε έναν πνευματικό να εξομολογηθούν , βρίσκουν κάτι πλανεμένους, δηλαδή τον διάβολο, και ζητούν από εκείνον να τους λύση το πρόβλημά τους. Ύστερα βασανίζονται και δεν καταλαβαίνουν ότι τους έχει δέσει ο διάβολος και τους κάνει κουμάντο.
– Και πως τους πιστεύουν ,Γέροντα;
Είναι ζαλισμένοι οι άνθρωποι. Πόσοι λένε ότι οδηγούν τους ανθρώπους στον σωστό δρόμο, ενώ κουβαλούν στον ώμο τους ένα τσουβάλι και έχουν κρυμμένο μέσα τους τον διάβολο! Ο Καλός Θεός όμως δεν τον αφήνει να κρυφθή τελείως. Καμμιά φορά βγάζει ο διάβολος κάποιο κέρατο ή την ουρά του , τα βλέπουν οι άνθρωποι και φωνάζουν τρομαγμένοι : «Τι είναι αυτό; Κέρατο; Ουρά;». «Όχι, τι λέτε; Μελιτζάνα είναι!», τους λένε εκείνοι, για να τους εξαπατήσουν και να παρουσιάσουν διαβολικά πράγματα για καλά και ωφέλιμα.
Κι εδώ μια μέρα ήρθε κάποιος με μια συντροφιά που ήταν πλανεμένος. Είχε μαζί του καμμιά δεκαριά άτομα και έκανε τον Γέροντα. Τους ρωτάω: «Ανήκετε σε καμμιά οργάνωση;» . Δεν απαντούσαν. «Έχετε κανέναν πνευματικό;» . Τίποτε. Άρχισαν , έβαζαν μετάνοιες. Τους έφερε εδώ, για να τους πλανάη . Να λέη μετά: «Πήγαμε και στον πατέρα Παϊσιο και συμφωνεί μαζί μας» ! Κατάλαβες; Δεν έπρεπε να τον δω, γιατί το εκμεταλλεύεται μετά. Φαινόταν ύποπτος εκείνος. Οι οπαδοί του φαίνονταν παρασυρμένοι. Οι καημένοι έπεσαν κάτω, γονατιστοί.
– Τους είπατε τίποτε, Γέροντα;
– Τους είπα, αλλά ο πονηρός, όταν φεύγουν από‘ δω τους λέει άλλα. Από‘ δω –από ‘ κει τους πάει , και τους φέρνη πάλι στον δρόμο του.
– Πώς θα προφυλαχθή ,Γέροντα, κανείς από τους πλανεμένους;
Μένοντας μέσα στην μάνδρα της Εκκλησίας μας. Βέβαια, αν κάποιος ακολουθήση από άγνοια έναν πλανεμένο, δεν θα τον αφήση ο Θεός. Θα τον βοηθήση να καταλάβη το λάθος του και να επιστρέψη στην αλήθεια.

Από το βιβλίο: «Πνευματικός αγώνας» ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ – ΛΟΓΟΙ Γ’

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι το πιστεύω σου ρε ανόητε;Αυτά τα δαιμονικά που γράφεθ αυτός ο παλαβός από την Αμερική;;Με αυτόν τον χαζοβιολάκη μιλούσε ο Σημάτης;Πως μπορεί ο άνθρωπος να είναι τόσο βλαμένος;;;

amethystos είπε...

Μιλούσε μέ τόν Τσολογιάννη. Καί όντως φαινόταν πιό σοβαρός. Γιατί τήν πίστη πού απαιτεί ο Κύριος δέν τήν έχει. Ξεχωρίζεις τήν πραγματικότητα από τόν λογισμό καί τήν ιδεολογία;

Ανώνυμος είπε...

"Νά ζήσει ο Ζήσης ο ορθόδοξος" !

(άγιος Παίσιος )

amethystos είπε...

Ολοι ορθόδοξοι είμαστε, αλλά μερκοί είναι περισσότερο.

Ανώνυμος είπε...

Ο "παλαβός" απο την Αμερική μιά χαρά τά γράφει !

Νίκος είπε...

Ο Τελεβάντος δεν είναι μόνο παλαβός,αλλά είναι όργανο του Αντιχρίστου.Πράκτορας των Αμερικανών και των Εωσφοριστών.Οποιος θέλει λέει ακολουθεί τον Κύριο,αλλά και αυτοί που δεν τον ακολουθούν καλά κάνουν.Τρελά πράγματα αδελφέ.

amethystos είπε...

Σίγουρα είναι καιροσκόπος. Αλλά καί οι τρελλοί σήμερα πλέον είναι στό παιχνίδι. Μέ τόν τρόπο πού βλέπουν τά πράγματα. Υπάρχει ένα ανέκδοτο αρκετά παλιό. Στό Δαφνί ένας ασθενής πλησιάζει τά κάγκελα καί στήν συνέχεια ρωτά έναν περαστικό. Πώς περνάτε εσείς εκεί μέσα;

Ανώνυμος είπε...

Μήν μου πείς αδελφέ ! Οι Αμερικανοί διαβόλοι έβαλαν πράκτορες νά
κάταρρίψουν την Τρικαμηνική πλάνη ; Γιά φαντάσου ! Μυρίζει CIA η δουλειά !

amethystos είπε...

Πράκτορας πράκτορα αεί πελάζει. Αντε δούλεψες καί σήμερα. Καλοφάγωτα.

Ανώνυμος είπε...

Κόπιασε ! ρε μαλάκα !

amethystos είπε...

Τρέμουμε όλοι μας. Ενας σπασμένος άνθρωπος πού χάνει τήν ψυχραιμία του δέν είναι ικανός γιά τίποτε.