Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

ΗΣΥΧΑΣΑΤΕ ΠΟΥ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΜΠΟΫΚΟΤΑΡΙΣΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΨΉΦΙΣΜΑ; ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ.


Ησυχάσατε που οι Σκοπιανοί μποϋκοτάρισαν το δημοψήφισμα; Λάθος. Η πίεση θα έρθει τώρα σε μας και συγκεκριμένα στην ψοφοδεή ελληνική ολιγαρχία.
Είδα ακόμα και εκεί στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, που πήγα και μίλησα, μια περίεργη ανακούφιση στον ελληνικό λαό, τώρα που ο λαός των Σκοπίων (ένα εκατομμύριο οκτακόσιες χιλιάδες ψηφοφόροι όλοι κι όλοι), μποϋκοτάρισε το δημοψήφισμα του Ζάεφ, αν και είχαν πέσει πάνω του όλες οι δυτικές και νατοϊκές δυνάμεις, καθώς και οι δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης.
Αυτός ο εφησυχασμός είναι τραγικό λάθος. Ο λαός των Σκοπίων απέδειξε με το μποϋκοτάρισμα αυτό, ότι ναι μεν διαφωνεί με τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά όχι για τους ίδιους λόγους με μας. Διαφωνεί επειδή θέλει πολλά περισσότερα. Θέλει να ονομάζονται τα Σκόπια σκέτη «Μακεδονία», θέλει να μην γίνει καμία αλλαγή στο Σύνταγμα του, θέλει να διατηρήσει απόλυτα ζωντανές τις αλυτρωτικές βλέψεις και στοχεύει κατευθείαν στη Βόρεια Ελλάδα, δηλαδή κατευθείαν στην Μακεδονία μας.
Όχι μόνο δεν πρέπει τώρα να εφησυχάσουμε, αλλά θα πρέπει, με μαθηματική ακρίβεια, να αναμένουμε να μεταφερθεί η πίεση σε μας. Και επειδή εδώ ο ελληνικός λαός δεν έχει κανέναν θεσμικό ρόλο για να μπορεί να απαντήσει ανάλογα, η πίεση θα μεταφερθεί στην ψοφοδεή και ξενόδουλη ελληνική παρασιτική ολιγαρχία.
Ήδη μια περίεργη πίεση δέχεται το Χρηματιστήριο, το δε Βερολίνο δηλώνει ότι δεν δέχεται μη μείωση των συντάξεων. Φοβάμαι ότι οι οίκοι αξιολόγησης δεν θα έχουν ευνοϊκή στάση, το δίλημμα του Grexit θα επανέλθει, οι απειλές για το ότι θα πέσουμε στα «βράχια» θα επανέλθουν, ενώ παράλληλα η Τουρκία απέναντι θα αναλάβει να μας τρομοκρατήσει ανάλογα.
Έτσι, και έπειτα από οκτώ χρόνια μνημόνια, θα έλθει περίπου ως ανακούφιση η πρόταση να υποχωρήσουμε ακόμα πιο πολύ στις επιθυμίες των Σκοπιανών. Και δυστυχώς, είναι σχεδόν βέβαιο πως η ελληνική ελίτ θα επιχειρήσει να υποχωρήσει.
Πρέπει λοιπόν να είμαστε ψυχολογικά έτοιμοι και να οργανωθούμε γύρω από τους ανθρώπους που πρωτοστάτησαν στα συλλαλητήρια, οι οποίοι ήδη ετοιμάζονται να καλύψουν το τεράστιο πολιτικό κενό που δημιουργείται και έχουν ετοιμάσει ήδη συνολική πολιτική πρόταση. Ο αγώνας ξεκίνησε και θα είναι δύσκολος αλλά ελπιδοφόρος. 

hassapis-peter

Δεν υπάρχουν σχόλια: