Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Απίστευτη αποκάλυψη για την ΠΕΘ

Ο τέως πρόεδρος του Θεολογικού Συνδέσμου «Καιρός» κ. Δημήτριος Μόσχος αποκαλύπτει επιτέλους τα πραγματικά κίνητρα που ο Υπουργός Παιδείας αντιτίθεται προς την ΠΕΘ:
επειδή συμμετείχεν στα συλλαλητήρια για το Σκοπιανόν και διότι προωθεί Ορθόδοξο μάθημα! Εμμέσως, δηλαδή, παραδέχεται ότι συμφωνεί με το «Βόρεια Μακεδονία»! Ως εδήλωσε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» της 4ης Οκτωβρίου 2018:

«Είναι πρωτοφανές! Η ΠΕΘ προτρέπει σε απειθαρχία τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και παρακινεί μάλιστα τους γονείς να τους μηνύσουν. Πρόκειται για μία καθαρά αντιδεοντολογική πρακτική, που υπερβαίνει τις αποφάσεις του ΣτΕ. Βέβαια, αυτές οι πρακτικές συνάδουν με τη γενικότερη τακτική της ΠΕΘ να ακολουθεί ακραίους φονταμενταλιστικούς κύκλους, όπως αποδείχθηκε και από τη συμμετοχή της στα συλλαλητήρια του καλοκαιριού για το Μακεδονικό. Προσπαθεί να επιβάλει μία μορφή μαθήματος με δικαστικές αποφάσεις και αστυνομικά μέτρα και έρχεται σε αντίθεση ακόμη και με την Ιερά Σύνοδο που έχει συνδιαμορφώσει τα προγράμματα σπουδών με το υπουργείο. Με την τακτική αυτή προωθεί ένα μάθημα που θα απευθύνεται μόνο στους ορθόδοξους μαθητές, γεγονός που θα έχει ολέθριες συνέπειες για το ίδιο το μάθημα αλλά και για τον κλάδο των θεολόγων».


Η ΑΡΜΑΔΑ ΤΟΥ ΖΗΖΙΟΥΛΑ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΝΕΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΙΑ  ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ, ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. 
ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΕΛΙΓΜΟ ΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΘΕΣΑΝ ΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ. ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ. 
ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ.
ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΑΞΗΣ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΕΣ ΕΔΡΕΣ. 
ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΕΠΑΛΑΙΩΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΩΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΠΛΥΣΗ ΕΓΓΕΦΑΛΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. 
ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΠΛΟ ΤΡΟΠΟ. 
ΠΗΓΑΝ ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟΥ ΟΙ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΛΙΑΡΗ ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΩΝ.

Αμέθυστος



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είναι αρμοδιότητα μιας Μητροπόλεως (όπως της Δημητριάδος) να έχει μια "Μ.Κ.Ο." (όπως η "Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών") με αντικείμενο τον διαχριστιανικό διάλογο (όπως π.χ. με τους Λουθηρανούς, την επιμόρφωση των θεολόγων (ενώ το Υπ. Παιδείας διαθέτει Σχολικούς Συμβούλους Θεολόγων και Επιμορφωτές!), κλπ. Με τέτοιες αντιλήψεις γαλουχήθηκε από τον Καρούσο, στη "Χρυσοπηγή", ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Πρόεδρος της "Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου" κ. Ιγν. Γεωργακόπουλος;