Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Η “Ακαδημία Αθηνών”


“Κατά τη δημόσια συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών, την Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 7.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή του ξένου εταίρου Dr. Rowan Williams, τέως Αρχιεπισκόπου Καντουαρίας, ομότιμου Καθηγητού του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.
Το νέο μέλος θα προσφωνήσει ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Αντώνιος Ν. Κουνάδης και, στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περγάμου Ακαδημαϊκός κ. Ιωάννης Ζηζιούλας θα παρουσιάσει το επιστημονικό του έργο. Θα ακολουθήσει ομιλία του Dr. Rowan Williams με θέμα:  Christology and the Doctrine of Creation”Σκάβοντας λίγο βαθύτερα στις γωνιές του διαδικτύου, αποκαλύπτεται μια δυσώδης σχέση μεταξύ μασονίας - Ακαδημίας Αθηνών - Οικουμενισμού. Ενώ αρχικά ξενιστήκαμε από την επιλογή ενός “αιρετικού” στις τάξεις της Ακαδημίας Αθηνών, αποδείχθηκε πως μάλλον ορθώς τιμάται ως επιστήμων από ένα προφανώς μασονοκίνητο σύστημα. Το ερώτημα που τίθεται πλέον αμείλικτο είναι ένα: “γιατί ο Περγάμου αποτελεί μέλος και ο Κωνσταντινουπόλεως επίτιμο μέλος της Ακαδημίας Αθηνών;”

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ Η ΘΕΟΛΟΓΙΑ;  ΠΩΣ ΕΡΕΥΝΗΣΕ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ;
ΒΡΗΚΑΝ ΞΕΦΩΤΟ ΟΙ ΔΡΥΙΔΕΣ; ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΠΑΝ; ΟΤΙ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ; ΕΠΟΜΕΝΩΣ Ο ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΑΙΤΙΟ; Η ΑΙΤΙΩΔΗΣ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΙΤΙΑΤΟΥ; ΤΗΣ ΚΤΙΣΕΩΣ; ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΑΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΛΧΗΜΙΣΤΗΣ ΕΙΣΗΛΘΕ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ; ΕΚ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ; ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΣΕΙ ΤΟ ΚΤΙΣΤΟ ΜΕ ΤΟ ΑΚΤΙΣΤΟ; 
Ε, ΝΑΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ.

Αμέθυστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: