Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Ιστορία του Ανθελληνισμού 1453 -1821


Αποσπάσματα από ομιλία που έκανε ο ιστορικός Χαράλαμπος Μινάογλου με τίτλο «Ιστορία του ανθελληνισμού 1453-1821» και διοργανώθηκε με την φροντίδα της Εστίας Πατερικών ΜελετώνΟλόκληρη η ομιλία εδώ:https://www.youtube.com/watch?v=Svt9Z... 

Κατά της γνώμη μας ο Μινάογλου είναι άξιος αναλυτής της ιστορίας και με ρωμαιγικη αρχοντιά ξεσκεπάζει με πάθος και περίτεχνο λόγο τα ιστορικά ντοκουμέντα, την απάτη των δυτικών, να εγκολπωθούν την ιστορική συνέχεια που δεν έχουν, είναι δε άξιος συνεχιστής του αείμνηστου πατρός Ιωάννου του Ρωμανιδη.

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε, μα για στάσου, όλοι αυτοι οι Εθνομηδενιστές Ελληνόφωνοι καθηγητάδες του στυλ Βερέμη και Ρεπούση που στο καλό έχουν μάθει όπως τέλος πάντων έχουν μάθει ιστορία, ο τρόπος που διαβάζουν αυτήν την ιστορία , που εντρύφησαν, ποιοι είναι οι δάσκαλοί τους και βγάζουν τέτοιο μίσος για ότι Ελληνικό και Ρωμαίικο; Ακούγοντας τον ιστορικό αναλυτική Μινάογλου θα κατανοήσετε πολλά που ίσως ακόμη και αγνοείτε … Θα μάθετε ακόμη πως οι δυτικοί δημιούργησαν θέμα "Μακεδονίας" στο πλαίσιο ενός συρρικνωμένου Γραικικού έθνους.

Ο Χαράλαμπος Μηνάογλου είναι διδάκτωρ νεώτερης ιστορίας του Tμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Ε.Κ.Π.Α. Διετέλεσε υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση και του Ι.Κ.Υ. Έχει εργαστεί στο Ινστιτούτο Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Πρόγραμμα ΠΑΝΔΕΚΤΗΣ) και στο Κέντρον Ερεύνης Ιστορίας Νεωτέρου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών. Διδάσκει στο Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο Πειραιά. Έχει δημοσιεύσει τρία βιβλία και δεκάδες επιστημονικά άρθρα. Εχρημάτισε μέλος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται κυρίως στην περίοδο της Τουρκοκρατίας και ειδικότερα στον πνευματικό βίο των Ελλήνων, τους Έλληνες περιηγητές, την ελληνική ιστοριογραφία, τους Φαναριώτες και την εκκλησιαστική ιστορία.

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΑΡΟΠΛΙΣΜΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ. ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥΣ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΓΡΑΨΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ;
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΜΜΑΧΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΝ.
ΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ, ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ, Η ΝΙΚΗ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΩΝΙΑ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΡΩΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΥ ΖΕΙΝ. ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΥΠΑΚΟΥΕΙ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ. ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΑΝ ΑΓΑΠΟΛΟΓΙΑ.
 Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΟΥ. ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ. 
ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. ΤΟ ΦΩΤΕΙΝΟ ΤΟΥ ΜΕΡΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ. ΜΑΤΑΙΑ Ο ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΦΑIΝΟΜΕΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ, ΠΑΤΑΞΟΝ ΜΕΝ ΑΚΟΥΣΟΝ ΔΕ. ΤΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΟΝΟ ΠΙΑ, ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΕΝΟ.

Αμέθυστος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα και Χριστος ανεστη . Τα τελευταια χρονια απο 1990 περιπου και μετα που οι Ελληνες απεκτησαν εξοχικα , που πηγαν τα παιδια τους οχι σαν εργατες αλλα σαν φοιτητες στην Εσπερια κλπ εγινε κατι που ειναι κακο και φαινονται ηδη οι συνεπειες . Το φαινομενο που στην λαικη γλωσσα λεγετε οτι εβγαλε η μυγα κωλο και εχεσε τον κοσμο ολο . Δεν μπορω να καταλαβω τι ενοουν πολλοι οταν λεν οτι οι Δυτικοι δηλαδη ενας κοσμος που συμπεριλαμβανει μεσογειακους Λατινους , Γαλλους , Γερμανους , Σκανδιναυους και Αγγλοσαξωνες δεν εχουν ιστορικη συνεχεια . Με αυτα που λεν δειχνουν ( οσα διδακτορικα και αν εχουν )οτι οχι ορθοδοξοι συνεχιστες του Μ.Φωτιου δεν ειναι αλλα οτι ειναι ξαδερφια των μποερς στην Ν.Αφρικη και ρεντνεκς στις νοτιες ΗΠΑ που φανταζονταν οτι οι μαυροι ειναι γενετικα κατωτεροι και τωρα τους καβαλησαν για τα καλα και σωστα ξηγηθηκαν . Εμεις απλουστατα μετα 800 χρονια ακμης της Ρωμανιας τον 12ο αιωνα καταρευσαμε ( φυσιολογικη φθορα ) και οι Φραγκοι και Βενετοι μας κατεκτησαν . Δεν υπαρχει πουθενα γραμμενο οτι οι Ελληνες η ανατολικοι Ρωμαιοι η Ρωμιοι οσοι προτιματε , ειχαμε συμβολαιο με την παγκοσμια κυριαρχια ,και οι κυριαρχιες περνοντε με την αξιωσυνη οχι με κληρονομικους τιτλους νομιμοτητας στην παλαι ποτε Ρωμαικη Αυτοκρατορια , αυτα ειναι φαντασιωσεις του μακαριστου Ρωμανιδη και του εν ζωη Μεταλληνου που θυμιζουν οχι ρωμαικη αρχοντια αλλα ξεπεσμενους ψιλομυτες κοντηδες . Τα ιδια σκατα μυαλα εχουν στο Φαναρι που φανταζοντε οτι οι Σλαυοι ειναι διανοητικα κατωτεροι και αυτοι θα τους φερουν τουμπα . Η αξιωσυνη περνεται κυριοι διανοητες της ρωμιοσυνης με το μυαλο την δουλεια και το σπαθι οχι απο αραχνιασμενα libro d oro .Μυαλα μελων της Κου Κλουξ Κλαν εχουν Αμεθυστε οι τωρινοι εκπροσωποι της ρωμιοσυνης και με τετοιους οδηγους θα μας παρει και θα μας σηκωσει . ΑΜ

amethystos είπε...

Τό απίστευτο δέ στό ντοπάρισμα τών νεοελλήνων μέ τόν Ρωμανίδη, φίλε, είναι ότι ο Ρωμανίδης υπήρξε φανατικά εχθρικός πρός τούς Ελληνες. Τό παραμύθι του ήταν ότι χωρίς τούς Καππαδόκες δέν θά υπήρχε ούτε Ελληνικός πολιτισμός ούτε Βυζαντινός. Καί χωρίς αυτόν ούτε νεοελληνικός.Ιδιαιτέρως δέ δέν θά υπήρχε θεολογία. Ισως σέ μερικά σημεία νά είχε δίκαιο αλλά η γενίκευσή του ήταν παιδαριώδης.