Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

«Πολιτική ορθότητα» και αντιχριστιανική υστερία!

Ο Guardian είναι μια βρετανική κεντροαριστερή εφημερίδα.
Αρκετά «ανοικτή» στις απόψεις που φιλοξενεί, αλλά σταθερά προσηλωμένη στην αριστερόστροφη ατζέντα την διεθνούς «πολιτικής ορθότητας».
Χθες δημοσίευσε ένα άρθρο που αξίζει να προσεχθεί Τίτλος του:
(As the Sri Lanka attacks show, Christians worldwide face serious persecution).
Το λέει και η αρθρογραφία του Guardian, πλέον…
Όχι τίποτε… «ακροδεξιοί»!
Αξίζει να αναφέρω τρία μικρά αποσπάσματα από το άρθρο αυτό:
Πρώτο:
«Ζούμε μια περίοδο όπου συμβαίνουν από τους πιο σοβαρούς διωγμούς των Χριστιανών στην Ιστορία! Και οι περισσότεροι αρνούνται να το παραδεχθούν. Ίσως κάποιοι δεν θέλουν να μιλάνε γι’ αυτό, φοβούμενοι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εύκολο άλλοθι για Ισλαμοφοβία…»
Τώρα το παραδέχεται και ο Guardian.
Δεύτερο απόσπασμα:
«…Οι Ισραηλινοί ιστορικοί Benny Morris και Dror Ze’evi θα δημοσιεύσουν μια συνολική αποτίμηση των αρχών του 20ου αιώνα (για τις διώξεις χριστιανικών πληθυσμών στη Μέση Ανατολή). Τίτλος, του έργου τους «Η Τριαντάχρονη Γενοκτονία- η καταστροφή των Χριστιανικών μειονοτήτων από την Τουρκία». Στο έργο αυτό υποστηρίζεται ότι από το 1894 ως το 1924, οι Τουρκικές αρχές δολοφόνησαν συστηματικά περί τα 2,5 εκατομμύρια Χριστιανούς! Στις αρχές αυτής της περιόδου, σε περιοχές όπως η Ανατολία, οι Χριστιανοί έφταναν το 20% του συνολικού πληθυσμού. Στο τέλος της είχαν μείνει μόλις 2%! Σε όλη τη διάρκεια του 20ου αιώνα και στις αρχές του 21ου οι Χριστιανοί έχουν εκδιωχθεί από τη Μέση Ανατολή με σφαίρες και βόμβες – χωρίς να υπάρξει από την πλευρά της «κοσμικής Δύσης» έστω κι ένας μορφασμός διαμαρτυρίας. Γιατί, άραγε, δεν υπήρξε κατακραυγή;…» (οι υπογραμμίσεις δικές μου)
Ακόμα και Ισραηλινοί ιστορικοί μιλούν γι’ αυτά.
Ακόμα και ο Guardian γράφει γι’ αυτά.
Μόνο οι δικοί μας ιστορικοί… «ντρέπονται να μιλήσουν».
Κι όταν κάποιοι τολμούν να μιλήσουν, τους βγάζουν… «ακροδεξιούς»!
(Παρεμπιπτόντως ο αρθρογράφος και οι συγγραφείς δεν αναφέρονται μόνο στη Γενοκτονία των Αρμενίων που έγινε τότε. Αναφέρονται στην Γενοκτονία των Χριστιανικών πληθυσμων της Τουρκίας. Που περιλαμβάνουν και Έλληνες Ποντίους και Έλληνες Μικρασιάτες. Μπορεί ένα μέρος τους να υπέστη «εθνοκάθαρση» δηλαδή διωγμό. Αλλά ένα άλλο μέρος τους υπέστη αληθινή Γενοκτονία!
Τα στοιχεία υπάρχουν, οι μαρτυρίες υπάρχουν, η νομική θεμελίωση της Γενοκτονίας έχει γίνει – αλλά οι δικοί μας ιστορικοί φοβούνται να μιλήσουν γι’ αυτό. Μην τους «αποπάρουν» οι συνάδελφοί τους – μέσα στην Ελλάδα.
Κάτι δεν πάει καλά, έτσι;
Τρίτο απόσπασμα:
«Σύμφωνα με την ευρέως αποδεκτή και αξιόπιστη Pew Report, οι Χριστιανοί είναι σήμερα η πιο διωκόμενη θρησκεία στον κόσμο! Κι ο μόνος λόγος που αυτό επισημαίνεται… είναι για να υπογραμμιστεί η δική μας «εκκωφαντική σιωπή» γι’ αυτό (the deafening silence of ourresponse to it)!» (η υπογράμμιση του αρθρογράφου)
Δηλαδή εμείς εδώ στη Δύση, για όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα φωνάζουμε και διαμαρτυρόμαστε, εκτός από εκείνα των Χριστιανών που παραβιάζονται κατάφωρα σε όλο τον κόσμο!
Και την απερίγραπτη αυτή υποκρισία την αποκαλύπτουν έγκυρες διεθνείς έρευνες και την καταγγέλλουν – τώρα πια – και αρθρογράφοι του Guardian!
Ντρεπόμαστε να υπερασπιστούμε την πολιτιστική ταυτότητα της Χριστιανικής Δύσης!
Θεωρούμε «αυτονόητο» ότι ο μουσουλμανικός κόσμος θα στηρίξει τους ομοθρήσκους του διεθνώς, όπου αυτοί ενδεχομένως αντιμετωπίζουν διωγμούς.
Αλλά δεν θεωρούμε και δική μας υποχρέωση, να υπερασπιστούμε τους ομοθρήσκους μας – ακόμα και τους πολίτες μας – όταν διώκονται ή σκοτώνονται εκτός Ευρώπης, μόνο και μόνο επειδή είναι Χριστιανοί!
Αποσιωπούμε τους βανδαλισμούς των εκκλησιών μας μέσα στις χώρες μας, για να μην εξάψουμε την… ισλαμοφοβία!
Όταν καίγονται εμβληματικοί Χριστιανικοί ναοί μέσα στο Παρίσι, μιλάμε για την καταστροφή ενός «μνημείου», όχι για καταστροφή ενός συμβόλου της Χριστιανικής Πίστης.
Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, και η Δημοκρατική υποψηφία για την Προεδρία των ΗΠΑ και πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρυ Κλίντον, βγάζουν ανακοινώσεις αλληλεγγύης για το χτύπημα στη Σρι Λάνκα αναφερόμενοι στους… «προσκυνητές του Πάσχα» (Easter Worshipers) και όχι στους «Χριστιανούς» που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν εκεί.
Σαν να ντρέπονται να αναφερθούν στην Χριστιανική θρησκευτική ταυτότητα…
Επί Προεδρίας Ομπάμα – και επί απόλυτης κυριαρχίας της «πολιτικής ορθότητας» στις ΗΠΑ – σε πολλές μεγαλουπόλεις της χώρας είχε περίπου «απαγορευθεί» να λένε «Καλά Χριστούγεννα» (Μerry Christmas) και είχε υιοθετηθεί το πιο ουδέτερο «Καλές Γιορτές» (Season’s Greetings).
Για να μη… προσβληθούν λέει οι αλλόθρησκοι ή οι άθεοι!
Ταυτόχρονα όμως, στις αντίστοιχες εβραϊκές εορτές, οι ευχές Happy Hanukka ή στις αντίστοιχες μουσουλμανικές εορτές οι ευχές Ramadan Mubarak, όχι μόνο δεν «απαγορεύονται», αλλά προβάλλονται δημόσια.
Προφανώς όλες οι θρησκευτικές εορτές πρέπει να προβάλλονται και να τιμώνται. Και οι άνθρωποι πρέπει να ανταλλάσουν ευχές μεταξύ τους – ανεξαρτήτως της θρησκευτικής πίστης τους.
Γιατί άραγε, μόνο για τις εορτές της Χριστιανικής πλειονότητας να υπάρχει η «απαγόρευση»ή η δημόσια αποθάρρυνση;
–Οι «καθωσπρέπει πολιτικώς ορθές» μαμάδες, δεν μιλάνε στα παιδιά τους για τον Άγιο Βασίληπου θα τους φέρει δώρα τα Χριστούγεννα. Τα δώρα θα τα φέρει την Πρωτοχρονιά ο …. Καλικάτζαρος!
Το Πάσχα οι «καθώς πρέπει πολιτικώς ορθές νονές», δεν πάνε στα βαπτιστίρια τους τη αναστάσιμη «λαμπάδα». Απλώς θα τους φέρει δώρα το Easter bunny, το «Πασχαλινό λαγουδάκι».
(Και οι εντελώς καθώς πρέπει πολιτικώς ορθές νονές, δεν έχουν βαπτίσει τα …βαπτιστίρια τους – απλώς έχουν αναλάβει τη ληξιαρχική «ονοματοδοσία» τους).
Ο,τιδήποτε, φτάνει να ξεχαστεί κάθε χριστιανικό έθιμο και κάθε χριστιανική παράδοση!
Όχι σε μια έξαρση αντιθρησκευτικού-κοσμικού μένους. Αλλά σε μια μονοσήμαντη αντί-χριστιανική υστερία!
Γιατί τα αντίστοιχα έθιμα των Εβραίων ή των Μουσουλμάνων δεν τολμούν να τα αποδομήσουν. Το αντίθετο…
Ανήμερα την Μεγάλη Παρασκευή, βγαίνουν και τρώνε προκλητικά κρέας– όταν υποτίθεται οι Ορθόδοξοι νηστεύουν!
Ανήμερα το Χριστιανικό Πάσχα βγαίνουν και κάνουν διαμαρτυρία οι «βέγκαν» για τα… αρνάκια που ψήνονται στους οβελίες (από πιστούς και λιγότερο πιστούς).
Αλλά στην αντίστοιχη εορτή των μουσουλμάνων που σφάζονται βόδια, δεν τολμούν να διαμαρτυρηθούν!
Όλοι αυτοί οι «πολιτικώς ορθοί», θεωρούν υποχρέωσή τους να προσβάλουν τα ήθη αποκλειστικά των Χριστιανών – και μόνο! (Η ιδέα να σέβονται εξ ίσου τις θρησκευτικές συνήθειες όλων, δεν τους περνάει από το μυαλό).
Η Δύση χάνει την ταυτότητά της – και λίγο-λίγο… αυτοκτονεί!
Στις ΗΠΑ υπήρξε ήδη αντίδραση.
Θα υπάρξει και στην Ευρώπη!
Η αντί-Χριστιανική βία αφυπνίζει μιαν Ευρώπη, που ως τώρα θεωρούσε «δεδομένα» τα πάντα, γιατί μετά από τρεις γενιές Ειρήνης, δεν χρειάστηκε να αγωνιστεί πραγματικά για τίποτε.
Όλη η Ευρώπη; Όχι!
Οι λαοί της Ανατολικής Ευρώπης, οι οποίοι μέχρι πρόσφατα ζούσαν σε αυταρχικά καθεστώτα υπαρκτού σοσιαλισμού, δεν χρειάζεται να «αφυπνιστούν»!
Αυτοί έζησαν την… αθεΐα στην εξουσία. Και κατάλαβαν ότι οδηγεί στην Τυραννία– όχι στην Ελευθερία!
Το πρόβλημα το έχουν κυρίως στην δυτική Ευρώπη
Για προφανείς λόγους, οι λαοί της Ανατολικής Ευρώπης, επειδή μέχρι πρόσφατα στερήθηκαν τη Δημοκρατία, την περιφρουρούν πολύ αποφασιστικά. Ούτε πρόβλημα ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης έχουν ούτε πρόβλημα από-χριστιανοποίησης.
Η αρρώστια της «πολιτικής ορθότητας» χτυπάει λαούς που δεν έχουν δημοκρατικά αντισώματα – γιατί εκλαμβάνουν τη «δημοκρατία» ως «δεδομένη»!
  • –Γιατί η «πολιτική ορθότητα» δεν χτυπάει τη θρησκευτικότητα γενικά, χτυπάει τον Χριστιανισμό – και μόνο!
  • –Δεν αναδεικνύει τις επί μέρους «ταυτότητες» – χτυπάει τη συλλογική ταυτότητα της Δύσης.
  • –Δεν υπερασπίζεται τις «μειοψηφίες» – πολεμάει και προσπαθεί να αποδομήσει τις πλειοψηφίες των δυτικών κοινωνιών!
  • –Δεν υπερασπίζεται τα «ανθρώπινα δικαιώματα» – πολεμάει την «δυτική ταυτότητα» και αδιαφορεί πλήρως για τα δικαιώματα όσων θέλουν να την υπερασπιστούν.
  • –Δεν οραματίζεται μια «καλύτερη διαφορετική κοινωνία» – θέλει να αποδομήσει πλήρωςτη Δυτική κοινωνία, κι ό,τι τη στηρίζει, κι ό,τι συμβολίζει κι ό,τι την συγκρότησε κι όταν την κρατάει όρθια.
ΥΓ. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς Χριστιανός για να εξοργίζεται με όλα αυτά.
Όπως δεν χρειάζεται να «πιστεύει» κανείς, για να ανατριχιάζει
με το «Τη Υπερμάχω» στους Χαιρετισμούς,
ή με το «η Ζωή εν Τάφω» ή το «Άξιον Εστί» της Μεγάλης Παρασκευής.
Ή με την εικόνα της Αγίας Σοφίας στην Πόλη.
Ακόμα και άθεοι και αγνωστικιστές συγκινούνται με τα σύμβολα της πολιτιστικής τους παράδοσης και με τα σημάδια που άφησε η Ιστορία πάνω στην Ψυχή και στο συλλογικό υποσυνείδητο του λαού τους.
Όταν οι αριστεροί τραγουδούσαν επί χούντας το «Άξιον Εστί» του Ελύτη που μελοποίησε ο Θοδωράκης, το τελευταίο πράγμα που τους απασχολούσε ήταν ότι πηγή έμπνευσής του υπήρξε ένας Εκκλησιαστικός ύμνος της Ορθοδοξίας.
Δεν χρειάζεται να είναι θρησκευόμενος κανείς για να σέβεται την Πίστη του λαού του. Αρκεί να έχει διαβάσει το «μετά τα Φυσικά» του Αριστοτέλη, ή έστω τα «Ηθικά Νικομάχεια»…
Δεν χρειάζεται να είναι θρησκευόμενος κανείς για να σέβεται την Πίστη κάθε λαού – πολλώ μάλλον του δικού του λαού.
Αρκεί να μην είναι «βάρβαρος» – με την πιο σύγχρονη έννοια του όρου.
Δηλαδή: άξεστος, αγροίκος, φαύλος και… «πολιτικώς ορθώς»!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι μουσουλμανοι ανεκαθεν στις χωρες που κυριαρχουσαν πιναν κυριολεκτικα το αιμα των αλλοθρησκων και φυσικα ουδεποτε εξισλαμισαν ολοκληρωτικα καμια χωρα για να δουλευουν και καποιοι . Οθωμανια , Αιγυπτος , Συρια , Λιβανος , Παλαιστινη μειναν παντα τεραστιες μαζες χριστιανων για τις παραγωγικες δουλειες ουτως ωστε να γινεται σε τακτα διαστηματα γιαγμα και να περνουν οι μουσλιμ γενναια προκαταβολη των αγαθων που περιμενουν στον παραδεισο . Αλλα παντα με μορφη τραμπουξισμου εκ του ασφαλους οπως και σημερα σε Νιγηρια , Σουδαν , Μεση Ανατολη οπως και σε συνοικιες δυτικων πολεων οπου κυριαρχουν . Ποτε ομως με αυτοκτονικο τροπο για τον απλουστατο λογο οτι το Ισλαμ εχει σαρκολατρια και οχι αυτοθυσια . Αλλο πραγμα οι μαυρες χηρες σε Τσετσενια και οι βομβιστες αυτοκτονιας της Ιντιφαντα στην Παλαιστινη οπου υπαρχει σαφης εθνικος εχθρος που θεωρειται και εν πολλοις ειναι κατακτητης . Ετσι ενω ειναι φανερο οτι οι επιδρομες σε χριστιανικα χωρια πχ στην Αφρικη οπου σφαζοντε στο γονατο οι χριστιανοι και ακολουθει διαρπαγη ειναι αυθεντικες , επιθεσεις οπου φερεται απο τα ΜΜΕ οτι καποιοι παντα ευποροι νεαροι ζωνονται εκρηκτικα φωναζουν Αλλαχ Ακμπαρ και αυτοκτονουν περνοντας μαζι τους αλλοθρησκους εμενα μου φαινονται μουσαντενιες . Συνεχιζεται . ΑΜ

Ανώνυμος είπε...

Θυμιζω την επιθεση στον μαραθωνιο της Βοστωνης οπου οι δυο φερομενοι ως δραστες Τσετσενοι ο ενας σκοτωθηκε επι τοπου και ο αλλος που θα μαρτυρουσε στο δικαστηριο για την πραξη του πυροβοληθηκε με τετοιο τροπο που του κοπηκε η γλωσσα και μετα πεθανε . Εν τω μεταξυ και οι δυο ηταν μεταναστες στις ΗΠΑ και ασχολουνταν με το ΜΜΑ ( ειδος πολεμικης τεχνης που οι Καυκασιοι διαπρεπουν ) οπου θα κονομουσαν χοντρα και αυτοι ενω η Τσετενοι ειναι με τους Ρωσους εχθροι αποφασισαν συμφωνα με τα ΜΜΕ να αυτοκτονησουν χαριν του Αλλαχ . Το ιδιο και στην Σρι Λανκα οπου μετα απο παρελευση ημερων ξαφνικα φερουν ως δραστες δυο ευπορους νεαρους γονους μεγαλεμπορου οι οποιοι για αντιποινα της επιθεσης στην Νεα Ζηλανδια αποφασισαν ελαφρα την καρδια να αυτοκτονησουν περνοντας μαζι τους Σριναλεζους καθολικους αδιαφορους μεχρι στιγμης για τους Ισλαμιστες οι οποιοι μισουν Εβραιους και Δυτικους αλλα ποτε δεν θα πεθαιναν στα 25τους για Σριναλεζους . Οσοι νομιζουν οτι μπορεις νασ πεισεις εναν νεο ανθρωπο η και ωριμο να μην ξαναδει το φως του ηλιου για να σκοτωσει ειτε πιτσιρικες φανς της Γραντε , ειτε χασομερηδες περαστικους στον μαραθωνιο της Βοστωνης η Σριναλεζους χριστιανους ειναι μακραν νυχτωμενος . Δυστυχως επειδη μπλεκεται γεωπολιτικη δεν θα βρεθει ποτε καποιος Πουαρω να αποκαλυψει τους ενοχους που οπως παντα ειναι ο πραγματι ωφελουμενος αλλα ας εχουμε το νου μας μην τυχον καποτε αποφασισουν οι νταβατζηδες μας να βρεθει και σε Αθηνα η Θεσσαλονικη καποιος Αλλαχκμπαριστας εκδικουμενος δηθεν θανατους μουσλιμ στην Βορειοανατολικη Παπουασια . ΑΜ