Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Ο πόλεμος των μεταναστευτικών συμμοριών στη Σουηδία

Αυτοσχέδιες εκρηκτικές ύλες και χειροβομβίδες βρίσκονται πίσω από τις περισσότερες εκρήξεις, σύμφωνα με τη σουηδική αστυνομία, ενώ οι επιθέσεις διενεργούνται από αντίπαλες συμμορίες. Ειδικές ομάδες έχουν αποσταλεί από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και την Ολλανδία, για να συνεργαστούν με στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες της χώρας που ασχολούνται με εκρηκτικά στην Αφρική και στο Αφγανιστάν! Η πρωθυπουργός της Δανίας δεσμεύτηκε να ενισχύσει τους ελέγχους στα σύνορα με τη Σουηδία! Το μοναδικό κράτος που συγκρίνεται με τη Σουηδία, όσον αφορά την εγκληματικότητα, είναι το Μεξικό που μαστίζεται από τη βία συμμοριών, σύμφωνα με Σουηδό εγκληματολόγο.
Άποψη
Ασχολούμαι με το νούμερο ένα πρόβλημα της Σουηδίας από τότε που προέκυψε, από το 2015 (πηγή), χωρίς φυσικά να είμαι ούτε ρατσίστρια, ούτε ξενοφοβική. Απλούστατα μου έκανε μεγάλη εντύπωση η κατακόρυφη άνοδος της εγκληματικότητας ως αποτέλεσμα της μαζικής μετανάστευσης σε μία ήρεμη, πλούσια και οργανωμένη χώρα, πρότυπο για την Ευρώπη. Σκέφτηκα επί πλέον πως στην Ελλάδα θα συμβούν πολύ χειρότερα όταν βιώσει κάτι ανάλογο.
Μέχρι στιγμής το έχει αποφύγει λόγω του ότι δεν ήταν στόχος εγκατάστασης μεταναστών, αλλά παράνομης εισόδου τους με τελικό προορισμό τις χώρες του ευρωπαϊκού βορά. Η κατάσταση βέβαια άλλαξε σήμερα, επειδή αφενός μεν έχουν κλείσει τα σύνορα των άλλων κρατών, αφετέρου δρομολογείται ο βίαιος εποικισμός της πατρίδας μας από τους Τούρκους. Επομένως είναι πια θέμα μερικών μηνών να συμβεί κάτι  ανάλογο στην ελληνική κοινωνία, εάν δεν το προλάβουμε.
Θυμάμαι πάντως πως από τότε, όλοι όσοι ασχολούνταν με το θέμα γινόταν αντικείμενο επιθέσεων, κυρίως από αριστερούς διεθνιστές. Επίσης από ΜΜΕ που είτε είχαν άγνοια, είτε απλά συγκάλυπταν το πρόβλημα, όπως το BBC. Λογικά λοιπόν μου έκανε εντύπωση ένα πρόσφατο άρθρο του, όταν όμως η εγκληματικότητα έφτασε στη Στοκχόλμη, όπου υπήρχαν μεν εκρήξεις στα προάστια της, αλλά ποτέ στο κέντρο της. Εν προκειμένω ανέφερε πως η σουηδική αστυνομία αντιμετωπίζει πρωτοφανή επίπεδα επιθέσεων, με στόχο την περιοχή του κέντρου της Στοκχόλμης, όπου η ομάδα βομβών κλήθηκε να αντιμετωπίσει 97 εκρήξεις τους πρώτους εννιά μήνες του έτους (2019).
Αυτοσχέδιες εκρηκτικές ύλες και χειροβομβίδες βρίσκονται πίσω από τις περισσότερες εκρήξεις, σύμφωνα με τη σουηδική αστυνομία, ενώ οι επιθέσεις διενεργούνται από αντίπαλες συμμορίες (ηχητικό του BBC). Ειδικές ομάδες έχουν αποσταλεί από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και την Ολλανδία, για να συνεργαστούν με στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες της χώρας που ασχολούνται με εκρηκτικά στην Αφρική και στο Αφγανιστάν! Η πρωθυπουργός της Δανίας δεσμεύτηκε να ενισχύσει τους ελέγχους στα σύνορα με τη Σουηδία“, είναι μερικά από αυτά που διαβάζει κανείς στο BBC (πηγή). Το μοναδικό κράτος που συγκρίνεται με τη Σουηδία, όσον αφορά την εγκληματικότητα, είναι το Μεξικό που μαστίζεται από τη βία συμμοριών, σύμφωνα με Σουηδό εγκληματολόγο.
Στοκχόλμη, Γκέτεμποργκ και Μάλμε είναι οι βασικότερες πόλεις που αποτελούν στόχο βομβιστικών επιθέσεων. Επίσης η Lund και η Linkoping, όπου πρόσφατα τραυματίστηκαν 25 άτομα στο κέντρο της (εικόνα). Δεν είναι υπερβολή λοιπόν όταν γράφω πως στη Σουηδία έχει ξεσπάσει πόλεμος (πηγή) ή πως απειλείται από έναν εμφύλιο μεταναστευτικό πόλεμο. Ούτε φυσικά θέλω να τρομοκρατήσω κανέναν, αλλά να προλάβω αντίστοιχα φαινόμενα στην Ελλάδα, με βίαιες συγκρούσεις Αφγανών και Πακιστανών ή άλλων που ήδη διαπιστώνονται στα νησιά μας.
Σύμφωνα τώρα με την επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Σουηδίας, οι συμμορίες αποτελούνται από άτομα που έχουν μεγαλώσει στη Σουηδία, προέρχονται από κοινωνικοοικονομικά αδύναμες ομάδες που ζουν σε φτωχές, υποβαθμισμένες περιοχές, ενώ πολλοί είναι μετανάστες δεύτερης και τρίτης γενιάς. Επειδή βρίσκονται στην ίδια περιοχή και έχουν την ίδια νοοτροπία, συνδέονται εύκολα μεταξύ τους, δεν θέλουν να αφομοιωθούν και συνενώνονται σε εγκληματικές συμμορίες που αποτελούν πλέον τη νέα τους πατρίδα και τη νέα τους ταυτότητα.
Όσον αφορά τα εγχώρια ΜΜΕ, ο σουηδικός κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός SVT κατηγορήθηκε για συγκάλυψη, λόγω των αριστερών του, διεθνιστικών αντιλήψεων. Μία πρόσφατη έρευνα της εταιρείας «KANTAR SIFO» απέδειξε πως το θέμα «νόμος και τάξη», ήταν το πιο καλυμμένο θέμα ειδήσεων στη σουηδική τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και στα κοινωνικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κυρίως επειδή οι Σουηδοί ντρέπονται για αυτά που συμβαίνουν στη χώρα τους.
Από την άλλη πλευρά η αστυνομία ισχυρίζεται μεν πως προσπαθεί να εντοπίσει τους δράστες των εγκλημάτων, αλλά μόνο ένας στους δέκα οδηγείται στα δικαστήρια. Λογικά ίσως, αφού στις πάνω από 50 απαγορευμένες ζώνες δεν τολμάει να πάει ούτε η ίδια η αστυνομία, οπότε είναι αδύνατον να συλλάβει τους υπεύθυνους δολοφονιών, βιασμών και βομβιστικών επιθέσεων.
Κλείνοντας, επιμένω πως εμείς οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα βρεθούμε σύντομα σε πολύ χειρότερη θέση από τη Σουηδία, εάν το κράτος μας δεν πάρει αμέσως μέτρα. Θεωρώ δε απολύτως ανεύθυνο όπως ο κ. Βιλιάρδος (εικόνα) να μην κλείνει τις ΜΚΟ που προωθούν τη μαζική μετανάστευση με στόχο την αλλοίωση των κοινωνιών και την κατάργηση των εθνικών συνόρων, αλλά με τελικό αποτέλεσμα την κορύφωση της εγκληματικότητας ειδικά στις φτωχές περιοχές και συνοικίες. Η Αθήνα θα είναι η πρώτη που θα βιώσει τρομακτικές καταστάσεις, όπως η Στοκχόλμη σήμερα, ενώ επειδή η πόλη είναι χαώδης και η Ελλάδα ανοργάνωτη, εάν ξεκινήσει η μαζική μεταναστευτική εγκληματικότητα θα είναι αδύνατον να αντιμετωπιστεί.
 Σερένα Νομικού12 Ιανουαρίου 2020

https://analyst.gr/2020/01/12/o-polemos-ton-metanasteftikon-simmorion-sti-souidia/

Stefan Papas
Θα κλεισει ο πρωθυπουργος, τις ΜΚΟ που εχουν η αδερφη του και η εξαδελφη του?
Μαλλον, θα αστειευεστε!!!!
Η ιστορια ειναι μεγαλη μπιζνα και εχει πολυ χρημα. Απο που αλλου, θα το βγαλουν τοσο ευκολα?
Αλλωστε, και η αντιπολιτευση, που προδοσε τη Μακεδονια, ειναι και αυτη ανεμιγμενη σε ΜΚΟ.
Δυστυχως, αυτους ψηφισε ξανα ο ανοητος πολιτης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ίδρυσε το Ελληνικό παράρτημα της ActionAid Ελλάς, αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο το 2017 αφού τέθηκε υπό έρευνα από τις Γαλλικές αρχές για θέματα φοροδιαφυγής της οργάνωσης. https://www.kontranews.gr/politiki/176175-ereyna-gia-ten-adelphe-toy-kyriakoy-alexandra-metsotake-xekinesan-oi-gallikes
Είναι ενδιαφέροντα αυτά που αφορούν την διεθνή ActionAid :
ActionAid has been criticized for spreading unsupported claims and "grotesque" pictures of adverse effects from consumption of some genetically engineered crops in Africa, in particular the unsupported claim of genetically engineered crops causing tumors and cancer. The organization apologized for their misleading actions in 2015, after publication in the media.[44][45]

ActionAid, who had supported coffee growing in 2000 and had earlier openly agitated against the democratically elected Haitian government of Jean-Bertrand Aristide,[46] is, with a number of other NGOs, strongly criticized for supporting the US-backed coup that removed this, the first democratically elected president of Haiti in 2004, a coup which is described as "perhaps the most successful act of imperial sabotage since the end of the Cold War .