Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ

Η κυβέρνηση λειτουργεί ως εντεταλμένος τοποτηρητής της Γερμανίας στην αποικία χρέους της – ξεπουλώντας τα πάντα, χωρίς κανέναν ηθικό ενδοιασμό.  Στην έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το 2018 αναφέρεται ότι, ο συνολικός αριθμός των ακινήτων που έχει στην κατοχή της η ΕΤΑΔ, ανέρχεται περίπου σε 77.000 –  εκ των οποίων μόνο για τα 2.529 έχει πραγματοποιηθεί  εκτίμηση της εύλογης αξίας τους. Στον ισολογισμό δε της ΕΤΑΔ του 2018, εμφανίζεται να έχει 71.500 ακίνητα αξίας 900 εκ. € – δηλαδή, κάτω των 13.000 € το καθένα! Είναι δυνατόν, όταν πρόκειται για 210 τουριστικά ακίνητα όπως ξενοδοχεία, μαρίνες, χιονοδρομικά, γκολφ κλπ., 8 Ολυμπιακά  και περίπου 70.000 τίτλους ακινήτων  της ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου; Όσον αφορά δε τη μέση λογιστική αξία των 123 ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ, μπορεί   να είναι 322 € και η συνολική  36.659 €; Όπως είχαμε τονίσει, δεν είναι ληστεία και ποινικό αδίκημα, η μεταβίβαση χωρίς αποτίμηση των παγίων του δημοσίου στο Υπερταμείο των ξένων και ειδικά στην ΕΤΑΔ, σε μία ξένη οντότητα;

.Βασίλης Βιλιάρδος

Κοινοβουλευτική Εργασία

Θα ξεκινήσουμε από το ότι, το σημερινό σχέδιο νόμου αποτελεί μία ακόμη μνημονιακή υποχρέωση – αν και είναι σωστό να ολοκληρωθεί κάποια στιγμή το κτηματολόγιο που ξεκίνησε ήδη την περίοδο 1995/99, ενώ θεωρείται πως θα κοστίσει συνολικά πάνω από 800 εκ. €, όπως θα καταθέσουμε στα πρακτικά.

Από την άλλη πλευρά, το κτηματολόγιο αναφέρεται από την πρώτη ημέρα των μνημονίων στα έγγραφα της Τρόικα, έως και πρόσφατα, στη 10η αξιολόγηση – σημειώνοντας πως στην πρώτη επικαιροποίηση του μνημονίου, γράφονταν τα εξής:

«Η κυβέρνηση επιταχύνει την ολοκλήρωση του κτηματολογίου και συντάσσει αναφορά προόδου, συμπεριλαμβανομένου ενός σχεδίου δράσης». Το καλοκαίρι του 2010 δε, προκηρύχθηκε από το ΥΠΕΚΑ, προφανώς συμβολικά, η κτηματογράφηση  του υπολοίπου της χώρας, όπως θα καταθέσουμε στα πρακτικά.

Στην 5η αξιολόγηση τώρα του ΔΝΤ από το Δεκέμβρη του 2011 και στο 1ο μνημόνιο, αναφερόταν πως θα έπρεπε να επιταχυνθεί το πρόγραμμα του κτηματολογίου, με την άμεση καταχώρηση 4 εκ. δικαιωμάτων, να ψηφιοποιηθούν τα υποθηκοφυλακεία και να μεταφερθούν όλα στο κτηματολόγιο έως το 2015 – ενώ η όλη διαδικασία να τελειώσει το 2020. Προφανώς δεν τελείωσε ακόμη.

Στο 2ο μνημόνιο, αναφερόταν η δημοπράτηση των περίπου 15 εκ. εναπομεινάντων δικαιωμάτων, έως το τέλος του 2012 – ενώ επαναλαμβανόταν η υποχρέωση ενός πλήρους κτηματολογικού μητρώου και γραφείων σε όλη τη χώρα, έως το 2020.

Παράλληλα, υπήρξε προσπάθεια επιτάχυνσης των δασικών χαρτών με το Ν4164/2013 – ενώ αναφερόταν ως η 10η νομοθετική προσπάθεια για το Κτηματολόγιο έως τότε (πρακτικά).

Όπως αναγραφόταν δε στη σύμβαση του 3ου μνημονίου, έως τον Ιούλιο του 2016 θα είχε εφαρμοσθεί ο δασικός νόμος και θα είχε καταρτιστεί το σχέδιο λειτουργίας κτηματολογικών γραφείων σε όλη την χώρα – κάτι που ήταν τότε προαπαιτούμενο, με κοινοτική χρηματοδότηση έως 85 εκ. € για το υπόλοιπο της κτηματογράφησης.

Στην πρόσφατη 10η αξιολόγηση τώρα, γράφεται πως θα επιτευχθεί η οριστικοποίηση του 95% όλων των χαρτών, έως το 1ο εξάμηνο 2022 – ενώ  καθυστέρησε, λόγω των παρατάσεων που δόθηκαν με την πανδημία. 

Αναφέρεται επίσης ότι, αυτή τη στιγμή το 50% της χώρας έχει εγκεκριμένους χάρτες και έχει ανοίξει το 28% των κτηματολογικών γραφείων – 7 γραφεία και 19 υποκαταστήματα.

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται πως ναι μεν οι δανειστές έχουν αρχείο των παγίων τουλάχιστον του κράτους, αλλά το δημόσιο όχι – όπως έχουμε τονίσει στις συζητήσεις του Απολογισμού και Ισολογισμού του κράτους, όπου δεν καταγράφονται τα πάγια του δημοσίου και δεν υπάρχει αρχείο παγίων, ενώ το έχει επιβεβαιώσει και το Ελεγκτικό Συνέδριο. 

Ειδικότερα, στην έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το 2018 αναφέρεται ότι, ο συνολικός αριθμός των ακινήτων που έχει στην κατοχή της η ΕΤΑΔ, ανέρχεται περίπου σε 77.000 –  εκ των οποίων μόνο για τα 2.529 έχει πραγματοποιηθεί  εκτίμηση της εύλογης αξίας τους.

Στον ισολογισμό δε της ΕΤΑΔ του 2018, εμφανίζεται να έχει 71.500 ακίνητα αξίας 900 εκ. € – δηλαδή, κάτω των 13.000 € το καθένα!

Είναι δυνατόν, όταν πρόκειται για 210 τουριστικά ακίνητα όπως ξενοδοχεία, μαρίνες, χιονοδρομικά, γκολφ κλπ., 8 Ολυμπιακά  και περίπου 70.000 τίτλους ακινήτων  της ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου;  Όσον αφορά δε τη μέση λογιστική αξία των 123 ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ, μπορεί   να είναι 322 € και η συνολική  36.659 €;

Όπως είχαμε τονίσει, δεν είναι ληστεία και ποινικό αδίκημα, η μεταβίβαση χωρίς αποτίμηση των παγίων του δημοσίου στο Υπερταμείο των ξένων και ειδικά στην ΕΤΑΔ, σε μία ξένη οντότητα;

Φαίνεται πάντως πως οι δανειστές, αφού πήραν ότι είχε και δεν είχε το κράτος, ενδιαφέρονται πλέον για την ακίνητη περιουσία των ιδιωτών – κάτι που, με το παρόν σύστημα, χωρίς την ψηφιοποίηση της, είναι πολύ δύσκολο.

Πώς θα  κάνουν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και μεταβιβάσεις με ένα κουμπί, από κάποια offshore, χωρίς να έχουν ψηφιοποιηθεί τα σπίτια των Ελλήνων; Δύσκολο, πολύ δύσκολο – οπότε για αυτό το απαιτούν, ενώ η κυβέρνηση μας το παρουσιάζει ως δική της επιτυχία.  Όσον αφορά δε τη σύνδεση του TAXIS με το Κτηματολόγιο, κατά τις πληροφορίες μας, είναι αυτονόητος ο λόγος – η συνέχιση της ληστείας των Ελλήνων.

Προφανώς η Τρόικα με τα μνημόνια της, οι Θεσμοί αργότερα και η ενισχυμένη εποπτεία σήμερα με τις αξιολογήσεις της, με αλλαγές ονομάτων δηλαδή για να μην καταλαβαίνουν οι Πολίτες πως τίποτα δεν έχει αλλάξει, δεν ενδιαφέρονται για τη σωστή οργάνωση του δημοσίου – αλλά για τη λεηλασία της Ελλάδας και των Ελλήνων.

Όπως λέγαμε από την αρχή της ύπουλης υπαγωγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ από το ΠΑΣΟΚ, όταν δεν χρεοκοπεί επίσημα μία χώρα, χρεοκοπούν οι Πολίτες της – αφού αυτοί αναλαμβάνουν την αποπληρωμή των χρεών της που δυστυχώς συνεχίζουν να αυξάνονται, με τη σημερινή κυβέρνηση να προσθέτει ακόμη περισσότερα, πάνω από 30 δις € μέσα σε δύο μόλις χρόνια, παρά το ξεπούλημα. 

Ο ορισμός της κυβερνητικής ανικανότητας στη Βαρυμπόμπη και στην Εύβοια – δεν αξίζουν τέτοια ηγεσία οι Έλληνες.

Συνεχίζοντας, δεν θα αναφερθούμε στα άρθρα του νομοσχεδίου, αφού έχουν αναλυθεί ήδη από τον εισηγητή μας – υπενθυμίζοντας μόνο το μεγάλο θέμα που υπάρχει με τους δασικούς χάρτες,  όπως θα καταθέσουμε στα πρακτικά, με αποτέλεσμα να έχουν επαναστατήσει οι Πολίτες στην επαρχία.

Στις διατάξεις για την ψηφιοποίηση, για το 5G, καθώς επίσης για τα  κίνητρα σε οπτικοακουστικές παραγωγές κλπ., έχει αναφερθεί ο συνάδελφος – επί πλέον στη λειτουργία της γενικής διεύθυνσης κυβερνοασφάλειας όλο το 24ωρο, στο άρθρο 34, η οποία προφανώς χρειάζεται.

Ειδικά στις διατάξεις που αφορούν την προώθηση κεραιών 5G με την κατά παρέκκλιση δόμηση και τις αμοιβές της ΕΕΤΤ για έγκριση, στα άρθρα 42-45, ποιο θα είναι το πραγματικό οικονομικό όφελος;   

Δεν υπάρχει κάποια κοστολόγηση από το ΓΛΚ ή άλλη αναφορά. Αλήθεια, λαμβάνονται υπ’ όψιν θέματα υγείας ή οπτικής ρύπανσης, από αυτήν την κατά παρέκκλιση ανέγερση κεραιών;

Σίγουρα πάντως δεν πρόκειται για ισχυρισμούς γραφικών, αφού το θέμα απασχολεί την Ελβετία και άλλες χώρες – καταθέτοντας ανάλογα δημοσιεύματα στα πρακτικά.

Τέλος, ασφαλώς δεν είναι αυτό το νομοσχέδιο που έχει άμεση ανάγκη η Ελλάδα – αλλά μάλλον οι δανειστές και κάποια άλλα συμφέροντα.

Φυσικά δεν είμαστε αντίθετοι στην οργάνωση της δημόσιας διοίκησης, όπως αναφέρουμε και στο πρόγραμμά μας, αλλά θα πρέπει να επιτευχθεί προς όφελος των Πολιτών και της παραγωγής – όχι των κερδοσκόπων ακίνητης περιουσίας και των επιχειρηματικών συμφερόντων, στα πλαίσια της αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Ελλάδας που προωθούν όλες οι κυβερνήσεις των μνημονίων.

Περαιτέρω σε κάποια άλλα θέματα, το ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση με ύπουλο τρόπο, λίγο πριν το κλείσιμο της Βουλής, είναι ένα ακόμη έγκλημα εις βάρος των Ελλήνων – ενώ δεν καταλαβαίνουμε το λόγο, αφού το υφιστάμενο του κ. Βρούτση, σύμφωνα με την αναλογιστική μελέτη που είχε καταθέσει τότε, καθώς επίσης με τη μελέτη επάρκειας των συντάξεων, ήταν απολύτως βιώσιμο.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχουμε δει ανάλογες μελέτες για το καινούργιο, περιμένοντας να τις καταθέσει η Εθνική Αναλογιστική Αρχή – ενώ, εξ όσων υπολογίζουμε, θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός τεράστιου δημοσιονομικού κενού δεκάδων δις € που θα οδηγήσει σε μία ακόμη χρεοκοπία την πατρίδα μας.

Από την άλλη πλευρά, δεν είναι δυνατόν να προωθεί ο υπουργός την τοποθέτηση των επικουρικών συντάξεων σε επενδυτικά προϊόντα που ασφαλώς δεν υπάρχουν στην Ελλάδα – οπότε θα επιλεγεί η επένδυση σε ξένα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η εκροή χρημάτων στο εξωτερικό, μειώνοντας ακόμη περισσότερο την ήδη προβληματική ρευστότητα της χώρας μας.

Τέλος, πώς είναι δυνατόν αλήθεια να εγγυάται το δημόσιο για τυχόν επενδυτικές ζημίες των συντάξεων; Όλοι εμείς δεν είμαστε το δημόσιο, με τους φόρους που πληρώνουμε; Πώς έχει το θράσος ο υπουργός των ειδικών αποστολών εκκαθάρισης και ξεπουλήματος της χώρας, να εγγυάται αποδόσεις τύπου Madoff, από 43% έως 68%, όπως θα καταθέσουμε στα πρακτικά;

Φυσικά θα επανέλθουμε πολλές φορές στο θέμα, ελπίζοντας να συνδράμουν στο να εμποδιστεί το έγκλημα όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης – αφού είναι υποχρέωση μας απέναντι στην πατρίδα και στα παιδιά μας.

Σε σχέση τώρα με την αύξηση 2% του βασικού μισθού που ανήγγειλε ανερυθρίαστα, πρόκειται προφανώς για εμπαιγμό των εργαζομένων – αρκεί να δει κανείς τις αυξήσεις στα λαχανικά άνω του 30%, στα υπόλοιπα τρόφιμα, στη βενζίνη κοκ.

Μπορεί δε να διατηρείται ο επίσημος πληθωρισμός χαμηλά, με διάφορα τεχνάσματα, αλλά ασφαλώς οι Πολίτες διαπιστώνουν τη ραγδαία μείωση της  αγοραστικής αξίας των εισοδημάτων τους – η οποία φυσικά είναι κατά πολύ μεγαλύτερη του 2%.

Σημαντικό θέμα είναι επίσης το νερό όπου, αντί η κυβέρνηση να κατασκευάσει φράγματα, γνωρίζοντας την έλλειψη του στις αγροτικές καλλιέργειες που συνεχώς κλιμακώνεται, προωθεί το ξεπούλημα των εταιριών ύδρευσης – σημειώνοντας πως όπου δρομολογήθηκε, η τιμή του νερού εκτοξεύθηκε στα ύψη σε χρόνο μηδέν.

Έχουμε γράψει πολλές αναλύσεις για το θέμα, τονίζοντας πως το νερό αποτελεί τη μεγαλύτερη πλουτοπαραγωγική πηγή του μέλλοντος – ενώ ήδη διεξάγονται πόλεμοι για την κατοχή του.

Δεν είναι δυνατόν λοιπόν να σχεδιάζεται το ξεπούλημα του, όπως των υπολοίπων κοινωφελών δικτύων της χώρας που εποφθαλμιούν οι κερδοσκόποι – για παράδειγμα του δικτύου ηλεκτροδότησης των νοικοκυριών, του ΔΕΔΔΗΕ, πολύ περισσότερο αφού θα χρησιμοποιηθεί για τη νέα τεχνολογία του 5G, ενώ είναι μία απόλυτα κερδοφόρα επιχείρηση και το πλέον πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο της ΔΕΗ.

Όταν θα συμβεί, αφού αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αφήσει τίποτα όρθιο, πόσο μάλλον όταν σπαταλάει χρήματα με δανεικά σαν να μην υπάρχει αύριο, όπως το 2004/09 με τα γνωστά οδυνηρά αποτελέσματα που θα πληρώνουν πολλές γενιές Ελλήνων, οι τιμές του ηλεκτρισμού θα ακολουθήσουν επίσης μία έντονα ανοδική πορεία – όπως έχει διαπιστωθεί σε όλες τις χώρες που δρομολόγησαν κάτι ανάλογο, ακόμη και στη Γερμανία, με αποτέλεσμα να επανακρατικοποιούν τις αντίστοιχες ΔΕΗ τους.   

Ειλικρινά λυπάμαι που το λέω και με στενοχωρεί ιδιαίτερα, αλλά δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση δεν είναι απλά ανεπαρκής, αλλά επικίνδυνη – αφού επιταχύνει ήδη την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Ελλάδας, με αποτέλεσμα να  μετατρέψει όλους τους Έλληνες σε φτηνούς, εξαθλιωμένους σκλάβους χρέους της Γερμανίας.

Δεν θα διστάσει δε καθόλου να παραδώσει ακόμη και εθνική κυριαρχία στους Τούρκους, για να μπορεί να συνεχίζει να δανείζεται – ενώ πρόκειται για τη μοναδική κυβέρνηση που, ενώ οδηγεί τη χώρα από το κακό στο χειρότερο, στην Υγεία, στην Οικονομία και στα Εθνικά, θριαμβολογεί με εντυπωσιακό θράσος.

Θράσος με την έννοια πως παρουσιάζει  τις απίστευτες αποτυχίες της ως δήθεν επιτυχίες – με την επιδοτούμενη φυσικά υποστήριξη των ΜΜΕ.

Στα πλαίσια αυτά, εάν οι Πολίτες συνεχίσουν να σκύβουν το κεφάλι, έχοντας δυστυχώς πεισθεί από την «προδοσία» του ΣΥΡΙΖΑ πως δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, θα βιώσουν πρωτόγνωρες καταστάσεις – ενώ, λόγω του μαζικού δανεισμού, των διδύμων ξανά ελλειμμάτων και των διδύμων χρεών, το επόμενο πολύ σκληρό μνημόνιο είναι δεδομένο.

Κλείνοντας, θέλουμε να τονίσουμε ξανά πως λύσεις υπάρχουν – ειδικά για μία πάμπλουτη, προικισμένη χώρα, όπως είναι η Ελλάδα μας.

Εθνικό όραμα δεν υπάρχει, σχέδιο δεν υπάρχει και μία κυβέρνηση που να λειτουργεί πραγματικά προς όφελος των Πολιτών – ελπίζοντας να το καταλάβουν οι Έλληνες, προτού είναι πολύ αργά.


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Amethyste den xero gia poso kairo tha boro na grafo akomi. Oti prolavo loipon esto me latinikous xaraktires. Loipon ayto pou kanei ayti tin stigmi i Nea Taxi mia pou to arthro anaferete se oikonomika themata einai na piesei toso poly ton kopsmo xoris akomi mistiria texnologia kai xoris via na dextei pragmata pou ypo kanonikes synthikes tha itan adynato. Yparxoun texnikes pou xoris kamia parakratisi misthou kamia praxi vias kai kamia texnologiki paremvasi na kaneis enan meso anthropo pou den efage stin zoi tou skata me tin katsarola na ton kaneis loipon na valei dimosia tin ypografi tou se pragmata pou ta arnkotan episis dimosia. AM. Synexizetai

Ανώνυμος είπε...

Ti mystiko tis Neas Taxis einai oti exei proslavei anthropous pou zisan epi polla xronia sto plires perithorio kai xeroun poly kala poia einai ta oria ekeina pou apo ena simeio kai meta vlastimas to gala tis manas sou oso skliros na eisai poso malon o mesos anthropos pou den exei zisei sta oria tou. Opoios apo to perithorio proslamvanetai san organo kai oaei na akolouthisei diki tou poreia poly apla ekteleitai gia paradeigma o Tupac. Ayto ginetai se oles tis xores.
Oi dikoi mas dystyxos exoun i mallon exoume mono anthropous tou miniatikou pou einai na vgazoun logous gia sxilikes giortes.

Ανώνυμος είπε...

Dystyxos ston xristianiko kai patriotiko xoro eno polys logos ginetai gia Karaiskakides pou itan ston kairo tou ayto pou leme perithorio oudepote ektimate i gnomi anthropon pou myrizontai apo xilia milia tin stravi kai xeroun poly kala ta oria pou borei na antexei kapoios. Antitheta i alli parataxi ddn ezei tetoious snobismous. Kai proslamvanei kai kaloplironei kai fysika an xreiastei stelnei kai ston allo kosmon gia na fovountai oi alloi. Mono otibexei proseteristei i Nea Taxi tous omofilofylous diladi to bathi perithorio deixnei oti exei tin apofasi na kanei tin koinonia na dextei TA PANTA.

Ανώνυμος είπε...

Kai gia na teleioso to logidrio elpizo xrisimo as min pernoume stin plaka anthropous opos o makaritis o Zaq. Aytis itan narkomanis kai tekeiose asxima. An den itan efison eixebstratologithei tha ekane megali zimia. Emeis gia tin ora exoume anthropous pou fantazontai oti otan ginei i epithesi tis pagosmoiopiisis aytoi tha pane sta xoria kai tha kaliergoun patates. Aytabgia tin ora AM

amethystos είπε...

Φίλε τό πιάνω, Ή θά αρνηθούμε τόν εαυτό μας ή θά πάψουμε νά υπάρχουμε. Ποιόν εαυτό; Αυτόν πού δημιούργησε ο Κύριος, στόν οποίο προσφέρει τήν σωτηρία καί τήν αθανασία. Καί η νέα τάξη υπόσχεται νά σώσει τό εγώ μας, τήν υπερηφάνειά μας μέ τά πάθη της. Οποιος δέν έφτασε στήν άκρη τού γκρεμού καί δέν έπεσε στό άγνωστο εγκαταλείποντας τήν ψευδαίσθηση του εγώ θά υποκύψει. Αυτή τή στιγμή οι Επίσκοποι αποκαλύπτουν τόν σκοπό τής μετάλλαξης τού ανθρώπου. Καί όλοι οι πιστοί οι οποίοι έφτιαξαν ένα ιερό εγώ, αντιδρούν προσπαθώντας νά τούς πείσουν ότι παίρνουν λάθος δρόμο, πιστεύοντας ότι η χλιαρή τους φαρισαική πίστη είναι δρόμος. Κανένας δέν προβληματίζεται μέ τό μάθημα πού μάς έδωσε ο Κύριος διά τού Σιλουανού. Δέν Τού αρέσει η ζωή τής ευσέβειας. Τήν ζούμε γιά μάς. Είναι ψεύτικη, στήν επιρροή τών δαιμόνων.Μεγάλη δοκιμασία καί είμαστε απροετοίμαστοι. Σάν νά πρόκειται νά περάσουμε τά τελώνια πού περνά η ψυχή γιά νά κατορθώσει νά πάει στόν Κύριο, τώρα εν ζωή , πρίν τόν θάνατο, σάν τούς Αγίους.