Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

Εμβολιάσθηκε ο Κολοκοτρώνης;

                                                         

 Αναρωτιόμουν τόσες ημέρες ο αφελής τι γύρευαν τα λάβαρα της Επανάστασης του ’21 με τους αντιεμβολιαστές. Μια σύντομη περιήγηση στο Διαδίκτυο μου έλυσε την απορία. Πουθενά δεν αναφέρεται ότι ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης είχε εμβολιασθεί απέναντι σε οποιονδήποτε ιό. Δεδομένης δε και της παρουσίας της κίτρινης σημαίας με τον δικέφαλο, οι έρευνές μου επεκτάθηκαν και στα παρασκήνια της Βυζαντινής Ιστορίας, για να διαπιστώσω χωρίς ιδιαίτερο κόπο πως κανένας από τους βυζαντινούς αυτοκράτορες δεν είχε δεχθεί να εμβολιασθεί. Δεν χρειάζεται να προσθέσω ότι ο Πλούταρχος στους «Βίους» του, ενώ αναφέρει πολλές λεπτομέρειες για την υγεία των χαρακτήρων του, δεν λέει τίποτε για τα εμβόλια. Τέλος, ο σοφός Ιπποκράτης στις πραγματείες του περί επιδημιών απαξιοί να αναφερθεί στον εμβολιασμό. Ορισμένοι, εκ του πονηρού, αποδίδουν τη στάση όλων αυτών των σοφών στο γεγονός ότι οι ιοί δεν είχαν ανακαλυφθεί στους ένδοξους εκείνους καιρούς. Ως εκ τούτου, ουδείς σκέφτηκε να επινοήσει τα εμβόλια. Ουδέν αναληθέστερον. Ως γνωστόν, οι Ελληνες ανακάλυψαν και επινόησαν τα πάντα. Και αν περιφρόνησαν τα εμβόλια, το έκαναν επειδή, εν τη σοφία τους, ήξεραν πως τα εμβόλια βλάπτουν το DNA τους, το οποίο επίσης είχαν ανακαλύψει αλλά το κρατούσαν κρυφό για να μην τους το κλέψουν οι βάρβαροι.

 
Δεν ξέρω αν στις αντιεμβολιαστικές πανηγύρεις της πλατείας Συντάγματος ακούγονται τέτοιες σοφίες. Πάντως δεν το αποκλείω. Και το περιμένω με ενδιαφέρον. Είμαι δε βέβαιος πως η επιτυχία ενός μανιφέστου θα είναι εφάμιλλη με αυτή των επιστολών του Ιησού. Ισως και μεγαλύτερη. Διότι μη μου πείτε ότι όλη αυτή η συλλογιστική δεν σας θυμίζει τον τρόπο με τον οποίον συλλογάται ο Βαρουφάκης. Της αγγλικής ορολογίας εξαιρουμένης, εννοείται. «Ας είμαστε ρεαλισταί» – δεν το ήξερα το τραγούδι του μακαρίτη, όμως από τότε που το άκουσα κατάλαβα γιατί τα πλήθη τον θεωρούν παμμέγιστο. Μιλάμε για «λειτουργικό αναλφαβητισμό» ενός απαράδεκτα μεγάλου ποσοστού των συμπολιτών μας. Τι να πούμε για τον «ιστορικό αναλφαβητισμό», ο οποίος μετατρέπει την εθνική ταυτότητα του Ελληνα σε αυθαίρετο κτίσμα, ένα ακαλαίσθητο κατασκεύασμα με τις περίφημες «αναμονές» που περιμένουν κάποιο ανύπαρκτο μέλλον.
 
Παλαιοημερολογίτες, ζηλωτές ενός χριστιανισμού που αισθάνεται ηττημένος από τη ζωή; Εξ ου και ο κακοφορμισμένος θυμός τους, το μίσος απέναντι σε έναν κόσμο που μπορεί να μην είναι τέλειος, όμως είναι ο κόσμος στον οποίο ζούμε. Δεν είναι οι μόνοι. Ο ιστορικός αναλφαβητισμός έχει παγιοποιήσει μια ελληνική ταυτότητα η οποία φέρνει τον Κολοκοτρώνη αντιμέτωπο με τη σύγχρονη Ιατρική. Κοινώς, θέλει την Ελλάδα ηττημένη με μόνο όπλο τον θυμό της, μια Ελλάδα που δεν υπήρξε ποτέ ελληνική. 


ΣΩΣΤΟΣ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ, ΣΑΝ ΤΟΝ ΥΠΑΡΚΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΤΟΝ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ. ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. 
Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΘΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΘΟΔΟΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΟ. Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ. 
ΕΠΕΙΔΗ ΔΕ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ,  ΕΛΥΣΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ Ο ΜΟΝΟΣ ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΖΟΥΜΕ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΕΛΑΦΡΥΤΗΤΟΣ, ΤΗΣ ΑΝΟΔΟΥ, ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΥ, ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΤΟΝ ΑΝΩ ΘΡΩΣΚΟΝΤΑ,  ΚΑΙ ΤΑΥΤΙΣΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ. 
ΤΟΝ ΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΠΡΟΣΩΠΟ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΟΥ.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άρθρο με υπερβολές . Τέτοιες υστερικές ομάδες υπάρχουν σε όλες τις χώρες, κάνουν και πολυπληθέστερες συγκεντρώσεις. Τώρα εάν ο Κολοκοτρώνης εμβολιάστηκε ή όχι δεν ξέρω, πάντως σίγουρα ξέρω ότι δεν θα επέτρεπε ποτέ να τον πάνε σχεδόν σηκωτό για να του κάνουν οτιδήποτε ή να του βάλουν οτιδήποτε. Πιο χρήσιμο θα ήταν ο αρθρογράφος να σχολιάσει τους εκβιασμούς για υποχρέωση ιατρικής πράξης στο σώμα ανθρώπων, χωρίς μάλιστα να υπάρχει τρομακτικός κίνδυνος από κάτι. Του ξέφυγε το δοκάρι και ασχολήθηκε με την αγκίδα ...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Νεοημερολογίτη Αμέθυστε, βρίσκουμε ΠΑΡΗΓΟΡΟ τον χλευαστικό όρο "παλαιοημερολογίτης" που επανακυκλοφορεί σε δημοσιεύματα. Σας ευχαριστούμε!

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς, είναι σχεδόν αδύνατο για τον σύγχρονο άνθρωπο να ζήση με "ελαφρότητα", ανάλαφρος, σαν τον άνεμο, σαν το "πούπουλο", σαν παιδί! Φορτωνόμαστε από νωρίτατα έναν τεράστιο εγκέφαλο, μια μηχανή για όλα! Η καρδιά παύει να λειτουργή, ο πανάλαφρος νους χάνεται εντελώς, ταυτιζόμενος με τη διάνοια. Τί ασήκωτα φορτία που έβαλε ο σύγχρονος άνθρωπος στους ώμους του, νομίζοντας πως κερδίζει σε "ευκολίες"! "Μάθετε απ' εμού ότι πράος ειμί και ταπεινός τη καρδία, και θα βρήτε ανάπαυση στις ψυχές σας. Πάρτε τον σταυρό μου και θα δήτε ότι είναι ελαφρύς!" Όλα τα άλλα, εντός και εκτός της σύγχρονης "Εκκλησίας" είναι κυριολεκτικά ασήκωτα. Κι έτσι πεθαίνουμε πριν τον πραγματικό θάνατο. "Πρέπει", νόμοι, κανόνες. "Μη μεριμνάτε για την αύριο, είναι αρκετό το βάρος της κάθε ημέρας". Οπότε, γιατί να κάνουμε, καθ' οιονδήποτε τρόπο, τους έξυπνους; Αλαφρός σαν το πουλάκι, σαν το παιδάκι, πτητικός, πριν το φορτώσουν σπεύδοντας οι φορτωμένοι γονείς του. "Δεν βλέπετε τα κρίνα του αγρού;" Όχι, δυστυχώς, δεν βλέπουμε πια τίποτα, και δεν θαυμάζουμε,αλίμονο!

Ανώνυμος είπε...

Να απειλούν τον κόσμο ότι δεν θα μπορεί να αγοράσει ψωμί για να φάει εάν δεν κάνει το εμβόλιο, και αυτός γράφει για το Κολοκοτρώνη και μαλακίες, άντε να μην πω καμιά βαριά κουβέντα...
https://www.protothema.gr/greece/article/1148202/gogos-kanonika-hreiazetai-rapid-test-gia-na-psonisoun-oi-anemvoliastoi/

Ανώνυμος είπε...

«Παλαιοημερολογίτες, ζηλωτές ενός χριστιανισμού που αισθάνεται ηττημένος από τη ζωή; Εξ ου και ο κακοφορμισμένος θυμός τους, το μίσος απέναντι σε έναν κόσμο που μπορεί να μην είναι τέλειος, όμως είναι ο κόσμος στον οποίο ζούμε.»

Αυτό που κατά τη γνώμη μου υπαινίσσεται εδώ ο κ. Θεοδωρόπουλος είναι ότι οι υπέρμαχοι ενός κατ' αυτόν απαρχαιωμένου Χριστιανισμού αισθάνονται αμήχανοι ενώπιον της επιστημονικής, τεχνολογικής, κοινωνικής κ.λπ. "προόδου" έχει βελτιώσει την ανθρώπινη ζωή, διαψεύδοντας την πεποίθησή τους ότι ο κόσμος βρίσκεται υπό την κυριαρχία του Διαβόλου και ως εκ τούτου είναι κακός, και κατ' επέκτασιν καταρρίπτοντας την ανάγκη τους να ελπίζουν σε μία "καλύτερη ζωή" μετά θάνατον, την Βασιλεία του Θεού, η οποία δεν θα είναι εκ του κόσμου τούτου. Ωστόσο, στην πραγματικότητα διαφαίνεται η αμηχανία του ιδίου του κ. Θεοδώροπουλου, όπως και κάθε άλλου που σκέπτεται κατά τον ίδιο τρόπο. Δεν είναι τόσο η άρνηση του εμβολιασμού, ο υγειονομικός κίνδυνος που απορρέει από αυτήν κ.τ.λ., που τους τρομάζει, όσο η άρνηση των Χριστιανών να ασπαστούν τη δική τους πίστη, ότι δηλαδή τα κοσμικά αγαθά, η κοσμική ευτυχία, οι χαρές της ζωής, η σωματική υγεία εν προκειμένω, ο κόσμος και ο άνθρωπος γενικά, πρέπει να αποτελούν την απόλυτη προτεραιότητα, τον αυτοσκοπό, αλλά αντιθέτως κατατείνουν σε κάτι που υπερβαίνει τα όρια του κόσμου τούτου, κάτι που οι "προοδευτικοί" δε μπορούν σε καμία περίπτωση να δεχθούν, αφού οι ίδιοι πιστεύουν δογματικά ότι μόνον αυτός ο κόσμος υπάρχει, αυτός είναι το παν.

Ο Θεοδωρόπουλος, φιλελεύθερος ων, δεν θέλει να επιτεθεί κατά μέτωπον στον Χριστιανισμό, όμως επιθυμεί κάτι φαινομενικά πιο διαλλακτικό, αλλά ουσιαστικά πιο μοχθηρό: να μεταρρυθμισθεί ο Χριστιανισμός, να προσαρμοστεί στο απόλυτο κριτήριο της ιδεολογίας του, να γίνει ουραγός της κοσμοθεωρίας του. Αυτή είναι η σημειολογία της βλάσφημης απεικόνισης του εμβολιαζομένου Κυρίου Ιησού Χριστού: ο Χριστός πρέπει να παύσει να είναι Αυτός ο οποίος ιαίνει τους αρρώστους με μια λέξη, ένα άγγιγμα, ακόμα και το σάλιο Του· πρέπει δηλαδή να πάψει να είναι ο Θεός, το μόνο αληθινό ον, η αυτοαλήθεια, η αυτοζωή, το αυτοαγαθόν, η αυταξία. Ο Χριστός πρέπει να μετατραπεί σε απλό άνθρωπο, έναν καλοκάγαθο φιλόσοφο που να κηρύττει εν ονόματι των ψεύτικων θεών στους οποίους πιστεύει ο φιλελευθερισμός και γενικά κάθε ιδεολογία που αποθεώνει τα κάτω και αρνείται τα άνω, τον ειδωλοποιμένο κόσμο και των ειδωλοποιημένο άνθρωπο.

Ανώνυμος είπε...

"Ο Θεοδωρόπουλος, φιλελεύθερος ων, δεν θέλει να επιτεθεί κατά μέτωπον στον Χριστιανισμό, όμως επιθυμεί κάτι φαινομενικά πιο διαλλακτικό, αλλά ουσιαστικά πιο μοχθηρό: να μεταρρυθμισθεί ο Χριστιανισμός, να προσαρμοστεί στο απόλυτο κριτήριο της ιδεολογίας του, να γίνει ουραγός της κοσμοθεωρίας του. Αυτή είναι η σημειολογία της βλάσφημης απεικόνισης του εμβολιαζομένου Κυρίου Ιησού Χριστού"

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ όπως και ΟΛΑ τα σχόλια μέχρι αυτή τη στιγμη...

amethystos είπε...

12.57 Κουράγιο. Σάς θυμούνται ακόμη. Υπάρχετε.Δέν πειράζει πού γίνατε σύμβολο, αθάνατο. ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ. Η τελευταία μεγάλη προσφορά τών ελλήνων στήν ιστορία.

amethystos είπε...

2.38 Ο χριστιανισμός φίλε μεταρρυθμίστηκε ήδη από τόν Ιερώνυμο, στά ίχνη τού Ζηζιούλα καί τού Βαρθολομαίου. "Οι υπεύθυνοι τού σχίσματος δαιμονίστηκαν καί προσευχόμαστε υπέρ αυτών"