Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ σε παιδιά την Θεία Κοινωνία! (Βίντεο)

Ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ σε παιδιά την Θεία Κοινωνία!
«ΟΙ ΜΟΝΑΧΕΣ ΘΑ ΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΜΟΝΟ!»

Στις 24 Αυγούστου 2021 στην εορτή του Πατροκοσμά, ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ την συμμετοχή των πιστών στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, διατάζοντας από το Ιερό Βήμα όπως θα ακούσετε στο βίντεο : «Παρακαλώ να προσέλθουν οι μοναχές και να κοινωνήσουν μόνο!»

Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στο μοναστήρι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού – που βρίσκεται λίγο έξω απ’ το Τορόντο την ημέρα της πανηγύρεως του. Το μοναστήρι είναι ένα από τα 18 μοναστήρια που ίδρυσε ο μακαριστός Γέροντας Εφραίμ ο Φιλοθεϊτης το 1993.

Εφόσον κοινώνησαν οι μοναχές, απαγορεύτηκε η προσέλευση των λαϊκών στο ιερό μυστήριο [όπως πρέπει να τηρείται κανονικά]….Παρευρισκόμενοι στην πανήγυρη του μοναστηριού ήταν εκατοντάδες προσκυνητές, ανάμεσα τους και πάρα πολλοί νέοι και παιδιά όλων των ηλικιών, οι οποίοι παρέμειναν όλοι ακοινώνητοι!

Συνειδητοί πιστοί που ενοχλήθηκαν από την : «εντολή» του Αρχιεπισκόπου, σεβόμενοι την ιερότητα του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, περίμεναν υπομονετικά μετά το «Δι’ ευχών» για να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους και να καλέσουν τον Αρχιεπίσκοπο σε διάλογο, τον οποίο μπορείτε να ακούσετε την ώρα που διανέμεται το αντίδωρο στο βίντεο.

Το πρόβλημα αλλαγής της μεταδόσεως της Θείας Κοινωνίας στην Ιερά Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή του Καναδά, άρχισε τον Ιούνιο του 2020 και συνεχώς εξελίσσεται! Ένα πρόβλημα το οποίο παραδόξως δεν έχει απασχολήσει τις άλλες Ορθόδοξες δικαιοδοσίες του Καναδά (πχ. Ρώσων, Σέρβων, Ρουμάνων, Αντιοχιανών, Βουλγάρων, Γεωργιανών κτλ.).

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Σωτήριος συνεχόμενα πιέζει τις Μοναχές να εφαρμόσουν την χρήση πολλαπλών κουταλιών στο μοναστήρι, το οποίο αντιστέκεται δυναμικά! Συγχαίρουμε, υποστηρίζουμε και ενθαρρύνουμε την στάση της αδελφότητας που ομολογιακά συντηρεί την Ιερά Παράδοση!


-https://www.youtube.com/watch?v=e0Pkp2Ciwy0

Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ. ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΓΙΑΖΕΙ ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣΕΙ. ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΟΣΜΑ ΤΟΝ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ. ΤΟ ΑΠΩΘΗΣΑΜΕ ΧΑΘΗΚΑΜΕ. ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ. ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΜΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. 
ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΑΚΟΜΗ ΔΙΟΤΙ ΘΡΕΨΑΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΜΑΣ ΤΗΝ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ ΚΑΙ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΜΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: