Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021

Δημητριάδος: «Ουδενός η προσωπική άποψη υπέρκειται της Συνοδικής Διαγνώμης!»

 dimitriados sinentefxi

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος» του Βόλου και στην δημοσιογράφο Γλυκερία Υδραίου παραχώρησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρεται στον ρόλο της Εκκλησίας σε ένα δυσμενές περιβάλλον όπου κυριαρχούν η πανδημία, το νέο κύμα προσφυγιάς και η βία σε διάφορες γωνιές του πλανήτη, στην αντιπαράθεση στο ζήτημα του εμβολιασμού, στην υποχρεωτικότητά του, στο άνοιγμα του κοινωνικού έργου της Τοπικής Εκκλησίας στο νέο εκκλησιαστικό έτος, αλλά και στις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για την επόμενη μέρα της πανδημίας.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Σεβασμιωτάτου έχει ως εξής:

Δημητριάδος: «Ουδενός η προσωπική άποψη υπέρκειται της Συνοδικής Διαγνώμης!» (romfea.gr)

ΔΙΑΓΝΩΜΗ Η ΣΥΝΟΔΟΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.ΑΝΩΤΕΡΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΕΝΟΣ ΚΟΣΜΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥΣ ΜΑΝΑΤΖΕΡ. ΕΝΑ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΥ ΞΕΧΝΑ ΟΤΙ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΜΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥΤΟΥ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μιλαει αυτός που μένει σε βιλαρα και κυκλοφορεί με πολυτελές αυτοκίνητο και που του φτιάχνουν τη καπα μη και τσαλακωθει...ελπίζει ακόμη μάλλον να γίνει και αυτός αρχιεπίσκοπος...όσο υπάρχουν αυτοί που τους φιλουν το χέρι και τους προσκυνούν γιατί πιστεύουν πως τάχα μου έχουν πνευματικό όφελος άλλο τόσο αποθρασυνονται..ΑΠ

amethystos είπε...

Και ο άγιος Μάξιμος; Που του έκοψε γλώσσα και χέρι κάποια συνοδική "διαγνώμη"; Και ο άγιος Νεκτάριος; Που τον εδίωξε κάποια άλλη συνοδική "διαγνώμη"; Και ο ίδιος ο Κύριος, αλλίμονο! Που Τον ανέβασε στον Γολγοθά (και Εκείνος το δέχθηκε, αλλάζοντας για πάντα τον κόσμο) μια άλλη, φαρισαική "διαγνώμη"; "Ει εμέ εδίωξαν, και υμάς διώξουσι"... - Αυτός ο άνθρωπος εδώ απλώς υποστηρίζει με νύχια και δόντια μιαν εξουσία που κατάφερε να εξαπλωθή σε όλα τα "πόστα", εφευρίσκοντας ανύπαρκτες λέξεις και έννοιες ώστε να κρυφτή (πράγμα αδύνατον κατά τα άλλα) η εκκλησιαστική της "ανυπαρξία". Όμως: "Δεν κάνει το ράσο τον παπά". Ας φύγη από τα μάτια μας το εξωτερικό σχήμα, να φανούν όλα!

Ανώνυμος είπε...

σωστος..το ράσο που κάποτε ήταν το σχήμα της μετανοίας εγινε βήμα εξουσίας..πως θα γίνει να φύγουν αφού έχουν δικτυωθει τόσο γερά με υπουργους,βουλευτές κ.α ένας Θεός ξέρει..Amethyste ενημερωτικά δν ξέρω γιατί αλλά κάποιες φορές δεν μπορώ να μείνω στο blog παραπάνω από κάποια λεπτά..!!!αναγκάζομαι και κοινοποιω ξεχωριστά κάθε σύνδεσμο στο viber όπου εκεί δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα...απλά το αναφέρω μήπως κάποιος φίλος έχει ανάλογο θέμα η είναι από εμενα το πρόβλημα..ΑΠ